Деци у школи докторка пуштала народну музику после масакра

Sensei

Master
Moderator
Poruka
84.035
Слободан Негић, отац девојчице убијене у ОШ "Владислав Рибникар" открио је у "Утиску недеље" догађај који се, како наводи, пре неколико дана десио под окриљем ове школе.

Наиме, како тврди Негић, докторка Ранка Радуловић која је послата у „Рибникар“ како би помогла деци и родитељима након трагедије, „децу је увела у кабинет и тамо им пуштала народну музику и говорила им о томе да треба да се повежу са духовима и душама својим мртвих пријатељица и пријатеља“.

Он је затим објаснио да је „докторка Ранка Радуловић запослена на неуропсихијатријском одељењу КБЦ и послата од стране министарства здравља, као неко ко треба да помогне у тој ситуацији деци и нама родитељима“.

https://srbin.info/drustvo/otac-ubi...oktorka-pustala-narodnu-muziku-posle-masakra/

E pa svašta?

Слободан Негић, отац девојчице убијене у ОШ "Владислав Рибникар" открио је у "Утиску недеље" догађај који се, како наводи, пре неколико дана десио под окриљем ове школе.

Наиме, како тврди Негић, докторка Ранка Радуловић која је послата у „Рибникар“ како би помогла деци и родитељима након трагедије, „децу је увела у кабинет и тамо им пуштала народну музику и говорила им о томе да треба да се повежу са духовима и душама својим мртвих пријатељица и пријатеља“.

Он је затим објаснио да је „докторка Ранка Радуловић запослена на неуропсихијатријском одељењу КБЦ и послата од стране министарства здравља, као неко ко треба да помогне у тој ситуацији деци и нама родитељима“.

https://srbin.info/drustvo/otac-ubi...oktorka-pustala-narodnu-muziku-posle-masakra/

E pa svašta?
pa sad i nije baš svašta , u ovom periodu , mora se deci odvući pažnja od onoga što ih tišti i plaši
jednostavno je , preusmerenje toka misli
i naznaka da život mora da teče dalje , kakav god da je

pa sad i nije baš svašta , u ovom periodu , mora se deci odvući pažnja od onoga što ih tišti i plaši
jednostavno je , preusmerenje toka misli
i naznaka da život mora da teče dalje , kakav god da je
Da, ali ne mora da se ide u ekstrem

da , ali baš taj ekstrem će decu izvući iz crne zone misli, ne sme im se dati ni sekund slobodnog vremena
tek sada su potrebne školske aktivnosti koje će im vratiti osmeh
iPS klin se klinom izbija
ali ova deca su imala negativnu reakciju na takav tretman. Mogli-trebali su na drugi način to da odrade

prvo, nametanje muzike koju deca ne slušaju...ajde da su deca glasala šta da slušaju pa da razumem..kad im namećeš svoj (ne)ukus onda to više liči na ispiranje mozga nego na terapiju...
drugo, to povezivanje sa dušama tj. duhovima poginule dece...čemu to služi i kako se radi? okultizam neki? već sama ideja podseća decu na tragediju umesto da ih udalji od nje..razumeo bih da se forsira rad tuge tako što će svako dete da kaže nešto o poginuloj deci ili o događaju...a ovo stupanje u kontakt sa dušama poginulih nije normalno

Meni zvuči kao da je ta neuropsiholog prostudirala metode iz neke druge kulture pa pokušala da primeni kod nas. Slično mnogim drugim primerima gde se teorija i praksa sudaraju
radulović pored toga što je zaposlena u KC ima firmu koja se bavi muzikoterapijom alternativnim načinima izlečenja od stresova, ta metoda se nekako zove ne mogu da se setim termina trenutno...
ali ne znam koga je turbo folk uspeo ikada da izleči kao što mi nije jasan ni način na koji je dr. Rada sprovodila svoju terapiju nad decom bez ikakve konsultacije sa roditeljima.

tek, sprovela je terapiju i u dogovoru sa direktorkom od škole napravila fakturu na izvesnu svotu.....
tako se to radi u srbiji ako poznaješ prave ljude. :roll:

Šetaćemo Beogradom dok i poslednju Radu ne isteramo iz rupe....

radulović pored toga što je zaposlena u KC ima firmu koja se bavi muzikoterapijom alternativnim načinima izlečenja od stresova, ta metoda se nekako zove ne mogu da se setim termina trenutno...
ali ne znam koga je turbo folk uspeo ikada da izleči kao što mi nije jasan ni način na koji je dr. Rada sprovodila svoju terapiju nad decom bez ikakve konsultacije sa roditeljima.

tek, sprovela je terapiju i u dogovoru sa direktorkom od škole napravila fakturu na izvesnu svotu.....
tako se to radi u srbiji ako poznaješ prave ljude. :roll:

Šetaćemo Beogradom dok i poslednju Radu ne isteramo iz rupe....
ja volim muziku, slušam raznorazne žanrove, sviram od kad znam za sebe pa me opet izludjuju one muzke terapije - meditacije, ova frekfencija, ona frekfencija. Drugim rečima, za nekog radi a drugoga može da urniše muzikoterapija.

ja volim muziku, slušam raznorazne žanrove, sviram od kad znam za sebe pa me opet izludjuju one muzke terapije - meditacije, ova frekfencija, ona frekfencija. Drugim rečima, za nekog radi a drugoga može da urniše muzikoterapija.
neka ovo pomogne i uspe bar malo, kod 10% dece, biće to veliki uspeh

Back