Quantcast
  • Blog je internet dnevnik u kome autor iznosi svoja razmišljanja na neku temu. Molimo vas da se pridržavate Pravilnika Bloga.

Dečanska hrisovulja - osnivačka povelja manastira Visoki Dečani, 1330. godine

zxy

Veoma poznat
Poruka
11.794
:ok::klap: ...a što se tiče prisustva našeg naroda na ovim prostorima zaslužuje pažnju skoro ponovljenja u štampi izjava Natenjahuova prilikom susreta sa Vučićem,da su srpski i jevrejski narod prijatelji više hiljada godina,još od vremena Rimske republike ,što dovodi u pitanje istoriju našeg naroda koju znamo,pošto smo uspešno proskribovali naše naučnike koji svedoče o tome a prof.Deretića ismejali,ali nek se neko usudi da ospori znanje Jevreja o sebi i drugima,pa pošto to ne može ,izabrali smo da ćutimo i da se pravimo ludi:confused:
 

Mrkalj

Elita
Moderator
Poruka
20.199
zxy;bt303912:
...a što se tiče prisustva našeg naroda na ovim prostorima zaslužuje pažnju skoro ponovljenja u štampi izjava Natenjahuova prilikom susreta sa Vučićem,da su srpski i jevrejski narod prijatelji više hiljada godina,još od vremena Rimske republike ,što dovodi u pitanje istoriju našeg naroda koju znamo,pošto smo uspešno proskribovali naše naučnike koji svedoče o tome a prof.Deretića ismejali,ali nek se neko usudi da ospori znanje Jevreja o sebi i drugima,pa pošto to ne može ,izabrali smo da ćutimo i da se pravimo ludi
Tu sumnju u paralelnu istoriografiju produbili smo otkrićem jednog izraelskog sajta - blagodareći kolegi Slavan sa Krstarice - koji na jednostavan način, a suprotno zvaničnoj istoriografiji objašnjava poreklo Rumuna i Albanaca.
https://forum.krstarica.com/showthread.php/780392-Jedan-obrazac-za-scenario-velike-seobe-Rumuna-u-Dakiju

No, o tome više na temi Autohtonističke crtice.

https://forum.krstarica.com/entry.php/42200-Autohtonističke-crtice?bt=303773#comment303773
 

Mrkalj

Elita
Moderator
Poruka
20.199

Han van Zem

Buduća legenda
Poruka
26.843

webmen

Aktivan član
Poruka
1.717
Odlican blog , isto sto je rekao gore forumas ,Hrisovulja kao dokaz visevekovnog prisustva Srba na tim prostorima ali ujedno i da je postojala
medjuetnicka sloga . Sama ispovest Kralja, psiholosko tumacnenje ljudi , izjava vere , oznacavanje medja i uvazavanje naroda , koje iako nama sa ove
distance izgleda pomalo nametno ali sigurno sa vecom blagonaklonoscu nego u drugim zemljama u tom periodu "ranog srednjeg veka".
Na kraju mi je ostala trunka zebnje , nesto sto je onda bilo uobicajeno na Evropskom tlu , odnosno povecani nameti narodu prema vlasteli i mozda nekim crkvama ,
u vremenima kada su narodi u Aziji vec odavno imali pravo na privatnu svojinu i bilo verskim ili drzavnim pravom regulisane robne doprinose i poreze.
Tamo su Vladari odavno primetili :da ako hoces da sacuvas drzavu onda narod treba da brani svoju imovinu ; napredna i darezljiva (ne uzrupatorska) vlast kao uslov za opstanak drzave i nacije.
 
Poslednja izmena:
Top