Дечака (14) претукли у полицијској станици, отац у ходнику слушао јауке сина: Хорор у Републици Српској

комшија

Stara legenda
Banovan
Poruka
87.172

1692819360143.png

Dečaka (14) pretukli u policijskoj stanici, otac u hodniku slušao jauke sina: Horor u Republici Srpskoj

Dečaku su konstatovane povrede glave, vrata, leve ruke i noge.

1692819578464.png

Maloletni dečak (14) pretučen je u Policijskoj stanici Osmaci u entitetu Republika Srpska. Kako je za Klix.ba rekao dečakov otac Juso Jusić njegovog sina su pretukli policajci jer dečak nije okrivio momke iz sela za događaj kojem nije prisustvovao.

Jusić kaže da su policajci došli do njega kući u selo Mahala juče kako bi uzeli izjave meštana nakon što se, kako pretpostavlja, desila pljačka koju su počinili momci iz sela. Međutim, kako tvrdi, njegov sin nije bio ni akter, ni svedok tog događaja.

- Danas su opet došli u 9:00 sati kako bi ispitali dete. Njemu su odmah rekli da nije okrivljen i da ide samo da da izjavu i da kaže šta su drugi uradili. Međutim, kako on nije prisustvovao nije mogao ni druge okriviti jer ne zna ništa - kaže Jusić.

Dodaje da je i on pošao sa sinom i da mu je kazano da će prisustvovati davanju izjave. Međutim, nije tako bilo. Dečak je izjavu dao sam, a on je bio u drugoj prostoriji iz koje je čuo njegove jauke.

- Počeli su da ga tuku i udaraju. Ja sam čuo da jauče i plače. Dete je izudarano, pretili su mu i izudarali ga da bi priznao nešto što ne zna - objašnjava Jusić.

Dečaku su konstatovane povrede glave, vrata, leve ruke i noge. Na pitanje kako je dečak sada, Jusić kaže da je isprepadan. Sa lekarskim nalazima će, kako kaže, sutra otići u PU Zvornik kako bi podneo prijavu.

link

Након претњи смрћу Бошњацима у Братунцу, после напада код Вишеграда, након недавних претњи у Бијељини, зверско злостављање малолетног Ајдина од стране ентитетске полиције још један је доказ да је на делу систематско застрашивање Бошњака повратника у мањем босанско-херцеговачком ентитету. У неколико година догодило се преко 30 напада на Бошњаке у повратничким местима и време је да Канцеларија Високог представника оштро реагује.

Pogledajte prilog 1399232

Dečaka (14) pretukli u policijskoj stanici, otac u hodniku slušao jauke sina: Horor u Republici Srpskoj

Pogledajte prilog 1399234

Maloletni dečak (14) pretučen je u Policijskoj stanici Osmaci u entitetu Republika Srpska. Kako je za Klix.ba rekao dečakov otac Juso Jusić njegovog sina su pretukli policajci jer dečak nije okrivio momke iz sela za događaj kojem nije prisustvovao.

Jusić kaže da su policajci došli do njega kući u selo Mahala juče kako bi uzeli izjave meštana nakon što se, kako pretpostavlja, desila pljačka koju su počinili momci iz sela. Međutim, kako tvrdi, njegov sin nije bio ni akter, ni svedok tog događaja.

- Danas su opet došli u 9:00 sati kako bi ispitali dete. Njemu su odmah rekli da nije okrivljen i da ide samo da da izjavu i da kaže šta su drugi uradili. Međutim, kako on nije prisustvovao nije mogao ni druge okriviti jer ne zna ništa - kaže Jusić.

Dodaje da je i on pošao sa sinom i da mu je kazano da će prisustvovati davanju izjave. Međutim, nije tako bilo. Dečak je izjavu dao sam, a on je bio u drugoj prostoriji iz koje je čuo njegove jauke.

- Počeli su da ga tuku i udaraju. Ja sam čuo da jauče i plače. Dete je izudarano, pretili su mu i izudarali ga da bi priznao nešto što ne zna - objašnjava Jusić.

Dečaku su konstatovane povrede glave, vrata, leve ruke i noge. Na pitanje kako je dečak sada, Jusić kaže da je isprepadan. Sa lekarskim nalazima će, kako kaže, sutra otići u PU Zvornik kako bi podneo prijavu.

link

Након претњи смрћу Бошњацима у Братунцу, после напада код Вишеграда, након недавних претњи у Бијељини, зверско злостављање малолетног Ајдина од стране ентитетске полиције још један је доказ да је на делу систематско застрашивање Бошњака повратника у мањем босанско-херцеговачком ентитету. У неколико година догодило се преко 30 напада на Бошњаке у повратничким местима и време је да Канцеларија Високог представника оштро реагује.
Јао човече ја читам, жао ми је, хтедох написати оно што ови репери пишу ACAB ал ти опет ово на национализам окренеш...

Јбт мого сам да предвидим одма

A kad Siptari tuku srpsku decu na KiM to se ne tice jel' tako?
Ма комшо је плаћен да пискара овуда, 700%. Не верујем да је глуп, луд ил да није нормалан.

Ради што кажу енглези, with purpose.

Ма комшо је плаћен да пискара овуда, 700%. Не верујем да је глуп, луд ил да није нормалан.

Ради што кажу енглези, with purpose.

Iskreno se nadam da je tako. Ne znam koliko ga placaju ali moze to ipak bolje :D

da li je neko kao maloletan "slucajno" bio priveden?
prica je ŠUPLJA na trista mesta...tj info je klasicna novinarska patka u prevodu spin.
Lazu sve.
Proveite tretman maloletnika kad su privedeni i bice jasnije sta krompir pise.

wow novinarstvo wow senzacionalizam wow bez dosirnih tacaka sa stvarnoscu !

Svet je lep kada sanjamo. Nego druže komšo koliko se napada na godišnjem nivou desi na srpske povratnike u Federaciju?

Јао човече ја читам, жао ми је, хтедох написати оно што ови репери пишу ACAB ал ти опет ово на национализам окренеш...

Јбт мого сам да предвидим одма
па "човек" ради за хонорар, ништа он не окреће

moz mislit. ovaj put nije on bio kriv, ali sigurno je vec obijao trafike i pre svoje 14te
dosta momaka je ispalo ok zahvaljujuci pokojem policiskom tabanju. naravno, nekima to nista ne vredi
ACAB ili ne, treba danasnjoj omladini batina

1692826474752.png

Salkić o maltretiranju dječaka Ajdina od strane policije RS: Dokaz brutalnosti

1683893299-salkicc-750x592.jpg

23. aug 2023

Ramiz Salkić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, reagovao je na navode dječaka bošnjačke nacionalnosti o zlostavljanju od strane policije u Osmacima, poručivši kako je "brutalnost pripadnika policije entiteta RS prema maloljetniku u Osmacima, prema njegovom i svjedočenju njegovog oca, dokaz ostrašćenosti i brutalnosti entitetske policije kada su u pitanju Bošnjaci".

Kako je poručio, ovdje je posebno simptomatično ispitivanje i zlostavljanje maloljetnika bez prisustva advokata ili staratelja, prema njegovom i svjedočenju njegovog oca, te pokušaj iznuđivanja priznanja prema želji policije.

“Samo u ovoj godini svjedočili smo nizu napada i upućenih prijetnji prema Bošnjacima bez adekvatne reakcije policije. Sa druge strane svjedočimo brutalnosti i tendencioznom pristupu entitetske policije prema Bošnjacima. Sve ovo je posljedica nikad provedene reforme policije i kontinuiteta djelovanja policije RS koji se veže za policijske strukture čiji su dijelovi presuđeni, pred Haškim sudom, da su počinili genocid nad Bošnjacima”, podsjetio je Salkić.

Nacionalna struktura zaposlenih u MUP-u RS nikad nije uspostavljena prema članu 97. entitetskog Ustava, kako je podsjetio, na implementaciji ovog člana nikada, dosljedno i principijelno, nisu insistirali predstavnici međunarodne zajednice, a posebno to nije činio OHR i visoki predstavnik čiji je primarni zadatak provođenje civilnog dijela Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“Sve dok pripadnici takve policije pjevaju pjesme ‘za krst časni, za Nemanjiće, za Obiliće’, dok od 7.000 policajaca u MUP-u RS imamo 330 Bošnjaka teško da možemo očekivati objektivan i nepristrasan rad, kao i stvaranje sigurnog okruženja za Bošnjake od strane ovakve entitetske policije”, naveo je Salkić i dodao:

“Obaveza je državnih bezbjedonosnih agencija, ali i OHR-a, da se uključe u osiguravanje sigurnog okruženja za Bošnjake u ovom entitetu nakon napada u Višegradu, Bratuncu, prijetnji u Bijeljini, Doboju, zadnjeg zlostavljanja dječaka u Osmacima. Očito je da je policija instrument u rukama vlasti u ovom entitetu za dalji pritisak na Bošnjake što ima za posljedicu osjećaj nesigurnosti po ličnu i kolektivnu bezbjednost Bošnjaka u ovom entitetu.”

link

Poslednja izmena od moderatora:
1692827065280.png

UŽAS U REPUBLICI SRPSKOJ! Policajci pretukli dečaka (14) u stanici: Konstatovane mu BROJNE POVREDE!

1692827183816.png

Autor: Republika 22.08.2023

Sa lekarskim nalazima će, kako kaže otac dečaka, sutra otići u PU Zvornik kako bi podneo prijavu.

Maloletnom dečaku (14) konstatovane su povrede glave, vrata, leve ruke i noge, a kako se sumnja, on je pretučen u Policijskoj stanici Osmaci u entitetu Republika Srpska.

Njegov otac Juso Jusić, ispričao je za Klix.ba da su njegovog sina pretukli policajci jer dečak nije okrivio momke iz sela za događaj kojem nije prisustvovao.

Kako je objasnio, policajci su došli do njegove kuće u selo Mahala juče kako bi uzeli izjave meštana nakon što se, kako pretpostavlja, desila pljačka koju su počinili momci iz sela. Međutim, kako tvrdi, njegov sin nije bio ni akter, ni svedok tog događaja.

On takođe dodaje da je i on pošao sa sinom, kako bi prisustvovao davanju izjave, jer je reč o maloletnom licu, međutim, na kraju nije bilo tako. Dečak je izjavu dao sam, a on je bio u drugoj prostoriji iz koje je čuo njegove jauke.

1692831764108.png

Otac pretučenog dječaka: Policajci su mi se smijali i rekli "nije to ništa, šta će mu tek biti"

o_6699693_1024.png

23/08/2023
"Uzeli su ga i stavili ga u automobil u kojem su bila još dva policajca i inspektor i odvezli ga negdje... Došli smo kući i nakon pola sata, 40 minuta, došla je patrola i samo ga izbacila u avliju iz auta"
- Slušao sam kako dijete vrišti i plače, i kad se završilo, izletio sam iz prostorije i vidio dva policajca kako stoje na vratima druge male prostorije i moje dijete kako leži uza zid, da bi mi se jedan policajac smijao u lice i rekao "nije mu ništa", kazao je za Nezavisne novine Juso Jusić, otac maloljetnog dječaka za kojeg tvrdi da ga je policija u Osmacima jučer pretukla.

On je istakao da su u Policijsku stanicu u Osmacima došli na poziv inspektora da dođe dječak da uzmu od njega izjavu oko nekog djela u selu Mahala u kojem žive, a kojem, kako on kaže, njegov sin A. J. nije prisustvovao.

- Otišao sam dječakom jer ako ne dođeš, oni prijete. Kad smo ulazili u stanicu, policajac je htio da nas upiše da smo došli na razgovor, a inspektor mu je odgovorio:

- Nema poziva, ne uzimaj ništa i ne zavodi.

Naredio je da dijete ostane u hodniku i sačeka, a da ja krenem sa njim u jednu prostoriju jer imaju dokaze da je moj sin bio svjedok tog događaja.

- Fino sam im rekao da dijete ne zna ništa, i da ga slobodno ispitaju, ali preda mnom, te su rekli da će tako i biti. Tada je inspektor izašao, a ušao je policajac i rekao da nigdje ne idem, da bi nakon minut, dva čuo vrisak mog djeteta iz druge prostorije kako govori: Ne mogu nikoga okriviti kad nisam bio tu. Moj sin je počeo plakati i ja sam pokušao izaći, ali mi policajac nije dao. Slušao sam kako dijete vrišti i plače, i kad se završilo, izletio sam iz prostorije i vidio dva policajca kako stoje na vratima druge male prostorije i moje dijete kako leži uza zid, da bi mi se jedan policajac smijao u lice i rekao "nije mu ništa", govori kroz suze Jusić.

Dalje priča da je rekao policajcima da oni nemaju pravo maloljetno dijete ni da ispitaju, a kamoli pretuku.

- Nakon toga, uzeli su ga i stavili ga u automobil u kojem su bila još dva policajca i inspektor i odvezli ga negdje. Otac i ja smo krenuli za njima autom, ali ih nismo uspjeli stići. Došli smo kući i nakon pola sata, 40 minuta, došla je patrola i samo ga izbacila u avliju iz auta. Dijete ima masnice na vratu, ruci, ogrebotine. Dijete je nakon toga palo u nesvijest, a kad je došlo sebi sjeo sam sa ocem u vozilo, naišli smo na patrolu i pitao sam policajca: Šta si mu uradio?, da bi on odgovorio: "Nije to ništa, šta će mu tek biti. Zatim smo sa djetetom otišli u Dom zdravlja u Kalesiju odakle je upućeno na UKC Tuzla zbog povreda. Nakon što smo došli iz Tuzle još dva puta nam je policija kucala na vrata tražeći da mi dijete ponovo odvedu i ja to nisam dao, naglasio je Jusić.

Ističe da je pozvao Policijsku upravu Zvornik i prijavio sve to.

- Inspektor iz Zvornika mi je rekao da se maloljetno dijete ne smije ispitivati bez prisustva roditelja i socijalnog radnika. Nadam se da će oni uspjeti da ispitaju cijeli slučaj i nabave dokaze šta su to učinili mom djetetu koje je isprepadano i u strahu, te mora ići na dalje liječenje, zaključio je Jusić za "Nezavisne novine".

1692832036330.png

Ispovijest dječaka kojeg je pretukla policija RS: Vezali su me, uvrtali ruke, obarali na pod

o_6699484_1024.png

22/08/2023

Umjesto da sa njim razgovaraju u mom prisustvu, službenici MUP-a RS odlučili su upotrijebiti nasilje kako bi iznudili priznanje od dječaka, odvodeći ga u odvojenu prostoriju, navodi otac Juso

BiH je danas potresla priča o policijskoj brutalnosti pripadnika MUP-a RS i 14-godišnjem dječaku kojeg su pretukli u PS Osmaci. Njegov otac je rekao da su ga policajci pretukli jer dječak nije okrivio momke iz sela za događaj kojem nije prisustvovao.

Sada je objavljena i ispovijest maloletnog dječaka Ajdina Jusića.

Ajdin Jusić (2009) maloljetni dječak iz naseljenog mjesta Mahala, tvrdi da su ga policijski službenici MUP-a RS brutalno pretukli u policijskoj stanici Osmaci, zahtijevajući od njega da prizna navode o kojima ništa nije znao.

Ajdinov otac Juso ogorčen je na pristup policijskih službenika RS i traži da se cijeli slučaj ispita.

Prema izjavama Ajdinovog oca dječak je bio priveden na informativni razgovor, ali ne u svojstvu osumnjičenog.

Ajdin je bio izložen fizičkom nasilju policajaca koje je je ostavilo fizičke i emocionalne traume na njega.

- Vezali su me lisicama, stavljali pištolj na sto, uvrtali mi ruke, obarali na pod, tražeći od mene priznanje za šta nisam kriv, navodi Ajdin.

Pri povratku kući Ajdin navodi da se mnogo uplašio, tresao se i izgubio svijest, te je nakon toga zatražio medicinsku pomoć.

Ovaj slučaj otvara pitanje o mogućim zloupotrema ovlasti službenika MUP-a RS i nasilju nad maloljetnicima, objavio je Kanal 21.

Ostaje da se utvrdi da li je Ajdin postao žrtva sistema koji bi trebao pružati sigurnost, a cijeli slučaj ako se detaljno ne ispita može imati negativne reperkusije za Bošnjake u Osmacima i gubitak povjerenje u ovu instituciju.

Svet je lep kada sanjamo. Nego druže komšo koliko se napada na godišnjem nivou desi na srpske povratnike u Federaciju?

Поводом колико напада је неко од модерације отворио тему на хроници .. или рецмо на туце напада тему на политици ?

A gde sam ja to rekao? Moze neki citat?
ako si završio bar 3 razreda osnovne škole, pretpostavljam da znas koji je ovo znak interpunkcije i sta on predstavlja:
16929037000274312317592918990890.png

aj' sad pogledaj moj post ponovo, pa odgovori na pitanje.

Pogledajte prilog 1399232

Pogledajte prilog 1399234

link

i gde su te fotografije ljutih rana? Na fotki klinac izgleda kao da je stavio kragnu iz zaje8ancije,nigde na licu tragova primene sile
Inace cisto informativno, Muslimani su u R.Srpskoj zasticeni kao Beli medvedi

Back