Dečak izbo drugaricu: Incident u školi u Subotici

a pre toga ke pretio nastavnici hemije da ce da je ubije..pa se zataskalo
Najgore je sto nema apsolutno nikakve odgovornosti a jos manje pravih kazni za izgrednike,razbojnike,kriminalce i sav sljam u drzavi.Sve se zataska i pod tepih gura.
Ubistva zataskaju a gde li to.Milicu Barasanin u Subotici neko zaklao 2010 god i sve zataskano.Neko mudo od nekog i nije odgovarao.

Deca se ponašaju kao odrasli, što nije novo....znači odraslima uvesti zabranu nasilja da bi nestalo nasilja.
Ovo jadno srpsko pravosudje ima težak problem sa nasiljem po sudovima, ti mozgovi tužilaca i sudija su nasilni i kome oni da sude?
Koga da osudjuju roditelji koji su nasilni? Deca su cveće kakva gamad vlada ulicama Srbije.

Gore je da puštaš psihopate i nasilnike u društvu a da istovremeno zabraniš da se od njih brane? Šta je bolje onda?
Bolje je da ne stojis kao prepreka mentalitetu drustva, ali da ga ti sprovodis...
To je ono potuku se dve grupe, ti dodjes kao pandur i prebijes i jedne i druge....i zamisli bez obzira ko je kriv, sutra svi hvale policiju...

To je palilo kod staljina, pali svuda...

Narocito kod naroda koji su sado mazo...a srbi mu sada dodju takvi..
Dakle mali izbode drugaricu , to je no no , dodje policija privede maloga, ako devojcica nije nista bas nista provocirala nego se nasla tu slucajno onda nista...ako jeste, onda i njoj policija odreze 30 po dupetu , ako je mala debelim prutem, ako je velika moze da bira hoce tanak ili debeo prut...a pozovu se roditelji, pa takodje i po njima, pa biraju hoce prutem, ili hoce samare, ja ne bih preporucio samare..

Tako jedna totalno debilna kazna, koja je za degradirana drustva, nadje put ka opismenjavanju i uvede red u jedno ovako polupodivljalo drustvo..
Od 30 udaraca prutem za 3 dana nema stete, a ostaje duboko postovanje prema ne pravljenju gresaka...

Nema zatvora, nema pritvora, nema obaveze, ovi panduri koji ojacaju , idu na kriminalne i teze slucajeve, dolaze mladji da ojacaju zamah....a ima posla preko glave..

Jeste da je sramota da se jedno drustvo hvali time da resava svoje probleme sibanjem , mada to nije sibanje, sibanje ide preko ledja, ovo je prutom, dupetanje...
Ali resilo bi problem..

Jos bi sledecih godina uocili da srpski turisti vise ne bacaju nista po plazama, ne svadjaju se i ne prave probleme po ino ekskurzijama..
Dosta smo bili braca Albancima...vidis da nas vise i ne razlikuju , mali kurti vise izgleda kao italijan, dok ovog naseg hladno u podsvesti mesaju sa Kosovskim poreklom...

Engleski huligani su izleceni.....nema vise daleko secanje, moze samo da se pokondire sezonu dve i odmah da im zavrnu slavinu, ali nije smao zatvorska kazna....bude tu i ovih dupetanja..

Dakle mali izbode drugaricu , to je no no , dodje policija privede maloga, ako devojcica nije nista bas nista provocirala nego se nasla tu slucajno onda nista...ako jeste, onda i njoj policija odreze 30 po dupetu , ako je mala debelim prutem, ako je velika moze da bira hoce tanak ili debeo prut...a pozovu se roditelji, pa takodje i po njima, pa biraju hoce prutem, ili hoce samare, ja ne bih preporucio samare..

Tako jedna totalno debilna kazna, koja je za degradirana drustva, nadje put ka opismenjavanju i uvede red u jedno ovako polupodivljalo drustvo..
Od 30 udaraca prutem za 3 dana nema stete, a ostaje duboko postovanje prema ne pravljenju gresaka...
Znači ako devojčica baš ništa nije uradila onda policija provede malog (i ...šta dalje) a ako jeste (a nasilnicima i mizoginim muškarcima je svašta provokacija) onda policija treba da izudara devojčicu.
Znači po tebi nije dovoljno što ju je izbo nožem zbog "provokacije" nego treba da je i policija istuče i pošalje poruku da se nasilnicima klanja i sklanja s puta. I moli bog da slučajno ne protumače bilo kakav gest kao provokaciju.
:eek:

Verovala ti ili ne, ili verovao ti ili ne, ali kad ne utvrdjujes ko je kriv, nasilje stane...
A to si postavio kao zahtev..
Dakle ako je bas nasumicni izbor ubadanja, onda je neumesana stranka...ako je postojala komunikacija ili odnos, onda ne advokatises nego razvali dovoljno neprijatnu kaznu po oboje, naravno zabranjena naplata van sluzbenih prostorija, tj nema edukativno batinanje na ulici, to se radi u socijalizmu , i onda bijes krivca...

Kad suzbijas pojavu , onda eliminises pojavu...ali nedas da drugi sami resavaju problem...
Oni ce sami resavati problem....kad izudaras roditelje decaka, oni ce ili redovno dobijati batine ili se odmetnuti i prijavljivati preventivno sve prekrsaje ili potencijalne prekrsaje...pa se ne bi zataskavalo pretnja nekom drugom..
Vrlo brzo se iskristalise ko je sklon incidentima a ko samo slucajna zrtva, medjutim, slucajna zrtva nauci da brani sistem trazenja krivca kasnije, kad se uspostavi...

U agresivnom sistemu , drustvu , svi su zrtve, cim zive tamo...
Sistem se ucini neagresivnim i onda mozes da pricas o krivici, ako se relativizuje krivica, tu ce se izvuci krivci , a stradati nevini , kao sto se desava u Srbiji , ali ti nisi u toku..

Da ucinim tebi ja bih rado uveo 5 udaraca prutem kao ulazni nivo....ali je nezgodno da se ne naviknu na to pa postane samo sebi kontraproduktivno...
Sa 20 si siguran da ce svi pamtiti , sa 30 su svi vec ozbiljni , i nemaju nameru da im iko napravi situaciju da se to ponovi...postaju aktivni ucesnici u procesu demilitarizacije drustva..

Ovo ne vazi za lopove, ali se moze primeniti na njih...po kratkom postupku...
Naravno opet nema napalte na licu mesta, nista na licu mesta...
Sve u stanici i sve uz video snimak....

Naravno svi smo mi svesni da su ovo primitivne metode, ali nas narod je u silaznoj putanji, tezi ka debelom primitivizmu , ja ne mogu da racunam u bilo kakvu kulturu to kad komsija stemuje zidove u 4 ujutro subotom....
Niti to sto masa stanodavaca po BG godinama decenijama izdaje stanove i krade od svojih podstanara....
To nije kultura, nije obraz, ali to uvodi celo drustvo u ovo sto je Srbija danas, napredna i ponosna...

Poslednja izmena:
Smesno je vracati neke kazne iz starog veka, ali mentalno drustvo ide ka starom veku, jer ne mozes da sabiras pale sa marsa, neke svedjane, i balkance i afgane...
Tako se motivise i preseljivanje na ona mesta gde bi zeleo da zivis...

Srbija nije na vrhu liste, ali je raj za strance, jer se npr ekonomski mnogo vise isplati otvoriti stranu firmu , ne dolaze ti nase sns jajare, ne dolazi finansijska osim kad je stvarno neki prekrsaj , ne izmisljaju toplu vodu,
Sa druge strane, ne vredi ti ni drzac za kisobrane, neophodno u svakoj radnji , ako se nakotilo sns smradova u opstinskim komisijama....

Neces moci ni tavan da prepokrijes jer ti curi, a da se oni ne ubacuju...

Npr, ja a i svi mladi bi rado da mozes da odes u bilo koju zemlju sveta i tamo zivis , bez neke velike administracije....sto je i logicno ....logicno za sve..
A ako napravis kiks, budes problematican, onda sutka u svoju maticnu zemlju...
Medjutim, princip vlasnistva nad robovima je suprotan, tu se drzi preko drzavljanstva ili preko prica i zabrana, tapija na svoje gradjane i onda se oni mrcvare i teraju da postanu svi kriminalizovani..

Ja sam lopov samim tim sto sam u Srbiji , to je fiktivna stvar, ali sam stvarno lopov ako sam proizvodno aktivan u Srbiji , to je vec realna stvar...nema nikog ko je u monetarnim tokovima Srbije a da nije lopov...

Ne postoje posteni...

Ali odavno vec ne mogu da se izbore ljudi da se to promeni , jer vecina zeli taj protekcioni lopovski sistem koji krece u kafani...ili stranci..
Negativna selekcija je od 1989 zvanicno u Srbiji , a to je previse dugo da bi mi sad ispravljali krivu drinu i cudili se otkud toliko nenormjalnih odnosa..
A SNS negativna selekcija je preko 12 godina, a to je tek uvrnuta negativna selekcija, mada nije pocelo od nje...ali tek ona je naglasena...

Poslednja izmena:
Verovala ti ili ne, ili verovao ti ili ne, ali kad ne utvrdjujes ko je kriv, nasilje stane...
A to si postavio kao zahtev..
Dakle ako je bas nasumicni izbor ubadanja, onda je neumesana stranka...ako je postojala komunikacija ili odnos, onda ne advokatises nego razvali dovoljno neprijatnu kaznu po oboje, naravno zabranjena naplata van sluzbenih prostorija, tj nema edukativno batinanje na ulici, to se radi u socijalizmu , i onda bijes krivca...

Kad suzbijas pojavu , onda eliminises pojavu...ali nedas da drugi sami resavaju problem...
Oni ce sami resavati problem....kad izudaras roditelje decaka, oni ce ili redovno dobijati batine ili se odmetnuti i prijavljivati preventivno sve prekrsaje ili potencijalne prekrsaje...pa se ne bi zataskavalo pretnja nekom drugom..
Vrlo brzo se iskristalise ko je sklon incidentima a ko samo slucajna zrtva, medjutim, slucajna zrtva nauci da brani sistem trazenja krivca kasnije, kad se uspostavi...

U agresivnom sistemu , drustvu , svi su zrtve, cim zive tamo...
Sistem se ucini neagresivnim i onda mozes da pricas o krivici, ako se relativizuje krivica, tu ce se izvuci krivci , a stradati nevini , kao sto se desava u Srbiji , ali ti nisi u toku..

Da ucinim tebi ja bih rado uveo 5 udaraca prutem kao ulazni nivo....ali je nezgodno da se ne naviknu na to pa postane samo sebi kontraproduktivno...
Sa 20 si siguran da ce svi pamtiti , sa 30 su svi vec ozbiljni , i nemaju nameru da im iko napravi situaciju da se to ponovi...postaju aktivni ucesnici u procesu demilitarizacije drustva..

Ovo ne vazi za lopove, ali se moze primeniti na njih...po kratkom postupku...
Naravno opet nema napalte na licu mesta, nista na licu mesta...
Sve u stanici i sve uz video snimak....

Naravno svi smo mi svesni da su ovo primitivne metode, ali nas narod je u silaznoj putanji, tezi ka debelom primitivizmu , ja ne mogu da racunam u bilo kakvu kulturu to kad komsija stemuje zidove u 4 ujutro subotom....
Niti to sto masa stanodavaca po BG godinama decenijama izdaje stanove i krade od svojih podstanara....
To nije kultura, nije obraz, ali to uvodi celo drustvo u ovo sto je Srbija danas, napredna i ponosna...
Ne, nisam postavila takav zahtev, napisala sam "puštaš psihopate i nasilnike" misleći da ih država pušta, što logično pretpostavlja da su oni već definisani kao nasilnici kao što u ovom i većini slučajeva i jesu.
To što to predlažeš pored toga što je retrogradno (a time vrlo verovatno i loše) je i relstivizacija nasilja i sekundarna viktimizacijs žrtve dodatnim kaznama i ponižienje batinama jer je možda "provocirala" što je zlo i bolesno. Tako rade Saudijska Arabija i slične šerijatsko policijske države.

Možda i nastavnicu hemije treba izudarati jer je provocirala, sigurno su imali neku komunikaciju, nije joj tek onako zapretio. :lol:

Možda i nastavnicu hemije treba izudarati jer je provocirala, sigurno su imali neku komunikaciju, nije joj tek onako zapretio. :lol:
Obavezno ako nije okarakterisan kao nasilnik, tj ako nema incidenata, svaka takva pojava je indicija da nesto nije u redu...

Ako je vec okarakterisan kao problematicna osoba, onda je to poseban slucaj i sa njim se radi kao sa nedokazanim osobama....
Pazi ovo nije moj predlog, ali bi bilo efikasno najbrze u ovom trenutku, jer sve ostalo trazi mentalno podizanje naroda, koje narod ne moze da pruzi...suvise je iq otisao na dole, ljudi su glupi kao tocila, selekcija je oterala bilo koga ko bi razvodnio tu glupost...

Sve se pretvorilo u demagoge i lopove...ljudi su agresivni jer im se ne svidja bilo ko iz okruzenja a ni oni sami nisu neki primer za okruzenje..
Sta ti znas..je bila efektna mera za ponistenje svih vrednih pojedinaca..

A to se koristilo i sakom i kapom....i tako su ekspres bili lincovani , tvojim emancipovanim metodama, ljudi koji nicim nisu zasluzili to...
Tako da ako se postavi pitanje zasto ovako primitivno , odgovor je adekvatno je...prema svecu i tropar..
U ovom trenutku kad je vecina zivih osoba clan SNS ili bukvalno ili duhom i nasiljem, brze i bolje resenje od stapa ne postoji...
Sve ostalo ce se pretvoriti u motivaciju da se izivljavaju ljudi nad narodom....npr novcane kazne, to je odmah motiv za kaznajvanje, a nije ono sto ce spreciti nasilje...

Razum ne pomaze, to je ocigledno svima osim izgleda ti ne prihvatas to....jer ga nema...
Uobicajena reakcija kad neko ko zna kako da elegantno resi problem je sto bas ti , e sad ti znas, ima tu ljudi koji su kvalifikovani , treba sacekati zelju odozgo itd itd..

Poslednja izmena:

Back