Dečak izbo drugaricu: Incident u školi u Subotici

Sensei

Master
Moderator
Poruka
82.007
NA času informatike u OŠ "Sečenji Ištvan" u Subotici učenik osmog razreda izbo je školsku drugaricu.

Kako nezvanično saznajemo, devojčica je zadobila povrede na ruci i nozi i odmah je prevežena u Opštu bolnicu u Subotici ali nije životno ugrožena.

- Sin me je nazvao da brzo dođem po njega jer je devojčica izbodena a ostala deca su se uspaničila - kaže nam jedan od roditelja koji su se odmah okupili kod škole.

novosti.rs
1729275450010.png

Mislim da su zakoni u principu preblagi za krivična dela maloletnih lica. To što je nekada bilo nezamislivo promenilo se. Ovi "mali" više nisu deca, to je odraslo na internetu i videlo ko zna šta. Ovakvi prestupi ne smeju biti tolerisani.
Da imas makar osnovnih pojmova o tome znao bi da rigidniji zakoni zapravo pogorsavaju stanje, kao i da apsolutno ne deluju preventivno
a obzirom na posledice ucinjenih dela i kada se sprovode to nema nikakav efekat na delo koje je vec ucinjeno obzirom da se retroaktivno primeniti ne mogu.

Da imas makar osnovnih pojmova o tome znao bi da rigidniji zakoni zapravo pogorsavaju stanje, kao i da apsolutno ne deluju preventivno
a obzirom na posledice ucinjenih dela i kada se sprovode to nema nikakav efekat na delo koje je vec ucinjeno obzirom da se retroaktivno primeniti ne mogu.
Naravno da se retroaktivno zakon ne može primeniti, lol. Ne bih rekao da tako nešto pogoršava stanje jer ti ako nemaš zakon ili je preblag, neko će reći: "Znaš kako, vidim da ovaj što je to uradio nije ništa posebno bio kažnjen, onda mogu i ja realizovati to što planiram".

Naravno da se retroaktivno zakon ne može primeniti, lol. Ne bih rekao da tako nešto pogoršava stanje jer ti ako nemaš zakon ili je preblag, neko će reći: "Znaš kako, vidim da ovaj što je to uradio nije ništa posebno bio kažnjen, onda mogu i ja realizovati to što planiram".
Kad bi to bilo tako jednostavno i ocevidno...
Probaj da pitas nekog da li zna kolike su kazne za koja dela po vazecim zakonima... pa ces da skapiras

Sta smo docekali da nam deca lice na kineze....tj ne lice na roditelje????
Previse slobodnog nevaspitanja na sve strane...

Mene covek koji me potkrada uci vrlinama...
To su smejurije sta se radi u Srbiji....
Ljudi su kivni na koga mogu da budu a ne na onog ko ih steti...i to im je logicno....i to sto im je logicno dosta kazuje o mnogo toga, ali je prosto bez veze da o tome pricam...

Subotička policija nam je potvrdila da se dogodio incident i da je u nadležnosti sudije za maloletnike Višeg suda u Subotici. Saznajemo da se dečak (N.P.) nakon povređivanja drugarice skrivao u školi i da nije odmah hteo da se pojavi kada ga je policija tražila.

Inače, u istoj školi prošle godine učenik je pretio smrću nastavnici hemije.

Na licu mesta više učenika potvrdilo nam je da je dečak bio problematičan. Incident se dogodio na času informatike, a odmah po saznanju zaposleni su decu sklonili na sigurno.

U viber grupi roditelja tokom popodneva potvrđeno je da je došlo do nasilja u školi, ali da su svi učenici zdravstveno dobro. Takođe, navodi se da je Škola preduzela korake iz svoje nadležnosti i uključila institucije iz spoljašnje zaštitne mreže, koje su odmah reagvale. Obaveštena je školska uprava i Ministarstvo prosvete - navode u grupi i dodaju da od ponedeljka, dok god to bude potrebno, Tim za zaštitu će organizovati aktivnosti da se ublaži stres koji su učenici doživeli, da bi mogli nastaviti sa radom.

https://www.subotica.com/vesti/noze...stvan-zavrsila-na-hitnom-prijemu-id50351.html

Nije normalno. Niko me može da kaže kako ne rade namerno sve ovo.
Puštanjem psihopata i nasilnika a istovremeno oduzimanje mogućnosti da se ljudi brane od njih se stvara defetistički mentalitet.
Čemu već uveliko svedočimo.
Samo sto bi bilo jos gore da se pusti samoodbrana....

Pa ovo i nastaje zato sto su roditelji pukli....ovo je druga generacija popucalih....

Back