Dečak iz Apatina izmislio jezivu igru "Jasenovac", koja je prerasla u vršnjačko nasilje

Poruka
7.095
Mene je strah kako će život izgledati kad ova nasilna generacija stasa i odraste.
Ništa im nije važno i ne postoji način da ih kazniš osim da im do punoljetstva budu uskaćeni telefoni i internet.
Natjerati ih da čitaju ciljano izabranu litetaturu da im sd popravi taj haos u glavama.
Постоје начини за прикладно кажњавање, нпр. друштвено користан рад, добављање намирница старијим лицима, итд. Корекција је такође потребна и изабрана литература је добар почетак за то. Проблем је једноставно то што државу не занима решавање тих проблема, јер су такви корисни идиоти потребни држави; треба увек будала без мозга за навијачке трибине, за пребијање политичких противника моткама и чекићима током протеста, за полицајце, генерално за сваки вид прљавих послова. Зато су родитељи, фамилија и просвета остављени на цедилу кад је о томе реч, и чак их закони ограничавају приликом примене казнено-васпитних мера које су више него неопходне. А потребно је и родитеље преваспитавати, нажалост. Комплексан проблем на више нивоа.
 

Redmond

Veoma poznat
Moderator
Poruka
13.804
Pitanje je:
Šta treba da se uradi da vršnjacko nasilje prestane ili da se bar smanji.
Pa prvo treba prevaspitati roditelje pa tek onda decu. Deca nisu za svakoga. A to mnogi ne znaju.
Potrebno je nasilje ozbiljno shvatiti bas kao i u svetu odraslih, jednostavno siledzije najuriti iz skole jer im tu nije mesto... ne postoji izgovor za nasilje u bilo kom uzrastu
 

Belgradeboy

Veoma poznat
Moderator
Poruka
10.192
Udaranje čvrgi, šamaranje, vezivanje kanapom, ubadanje šestarom, zavrtanje ruke i teranje na oralni seks. Verovali ili ne, ovo su kao deo igrice osmislili đaci jedne škole u Srbiji, i kao da to nije dovoljno užasno, ovu igricu su nazvali "Jasenovac", po čuvenom logoru.

Igra „hvatanja i kažnjavanja“, bizarnog naziva „Jasenovac“, eskalirala je pre oko mesec dana u vršnjačko nasilje u osnovnoj školi u Apatinu, a o ovom slučaju obaveštene su nadležne institucije i policija, piše Kurir.

Dečak koji je osmislio igricu važi za "strah i trepet" u školi, kako prenose mediji. On je sebe postavio za glavnog mučitelja, a četvorica drugara su lovila ostale dečake i dovodila ih na prevaspitavanje kod glavnog.

Za "Kurir" se oglasila i baka jednog od dečaka koji je trpeo batine zbog bizarne igrice, koja je istakla da se o celom slučaju saznalo tek kada su postale vidljive modrice kod dece, kao i da se nasilnik sada malo smirio, ali ga se deca i dalje plaše.

link

O vršnjackom nasilju u zadnje vreme se dosta pise i polemiše ..

Pitanje je:

Šta treba da se uradi da vršnjacko nasilje prestane ili da se bar smanji

XX5k9kpTURBXy8wODNjOGVmNDk5OGIwYmIwMTM1YjYwNDRhYWE3NmY3ZS5qcGeRkwLNAxYA3gABoTAF
Ono buja već 10 godina. Svake godine je gore i gore. Država neće da nađe način da ga spreči.
 

Top