Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidiš ja sam bio svjestan da se životinja mora ubiti da bi se pojela davno prije interneta. Vidjeo sam i kako ih kolju. Pa mi to nije smetalo da ih jedem. U grdnoj si zabludi ako misliš da djeca ( pogotovo seoska ) nisu svjesna kako se dolazi do mesa.

Vi ih ucite tako jer ste i vi tako nauceni,da je normalno ubiti.

Istina o klanju životinja nije nimalo ugodna; komercijalne klaonice su poput vizije pakla. Unezvjerene životinje bivaju ošamućene udarcima maljem, električnim šokom ili mesarskim pištoljima. Vežu im noge i tako ih dižu u zrak, da bi ih na tekućoj vrpci provezli kroz tvornicu smrti. Još živima, prereže im se grkljan, a zatim im se odsijeca meso, dok na smrt ne iskrvare.

image_1_868.jpg

Tebi je ovo normalno,mucki ubiti ovo prase.Hvalis se da si prisustvovao i sad si kao iniciran,postao si muskarac.Ovakvi cinovi su sramni i nemaju dostojanstva u sebi.

Vi ih ucite tako jer ste i vi tako nauceni,da je normalno ubiti.

I

Tebi je ovo normalno,mucki ubiti ovo prase.Hvalis se da si prisustvovao i sad si kao iniciran,postao si muskarac.Ovakvi cinovi su sramni i nemaju dostojanstva u sebi.

Znaš li ti za išta drugo do za sajt "prijatelja životinja" z:mrgreen: Da ja smatram da je normalno ubiti svinju ili pile za ishranu.Boldovano ja nigdje nisam rekao.

koliko vas koji diskutujete na temi nabavlja hranu i priprema sve dnevne obroke svojoj djeci?
tudjoj djeci?
nabavlja i prirprema svu dnevnu hranu uopste - bilo kome?
cisto da razdvojimo praznu pricu o hrani od djelovanja

Ja idem u nabavku i spremam svojoj deci šta će da jedu. I to im spremim sva tri oboroka uz obavzne voćne užine.

opada broj vegana zato sto je danas gotovo nemoguce biti vegan, svu hranu su unistili pa mnogo kosta ...ali broj vegetarijanaca, ljudi koji ne jedu samo meso, raste

Jeste tesko ali ne i nemoguce.Prodavnice zdrave hrane su lose opremljene sa nerealnim cenama.

Sam sastav namirnica je takav da covek koji hoce da se hrani zdravo tesko da ce naci siroku lepezu proizvoda.A i skupa je .Pasulj koji uspeva na ovim prostorima i koji je svakodnevica je duplo skuplji od istog u velikim marketima.Ali postoji nacin,za sada samo za pojedince,nadamo se u buducnosti i za veci deo covecanstva kada se podigne svest.

Ova tema je kao o suhomesnatim proizvodima koje dajemo deci.
Tema koja je već bila ovde je bila i o gumenim bombonama koje dajemo deci.

A obe te teme, kao i gomila drugih je agresivno propagiranje vegeterijanstva i veganstva. Kao da ih neko plaća.
Размена мишљења је једно, аргументовано образложена су у реду, али наметање мишљења другоме је крајње безобразно! Ја имам своје мишљење о вегетаријанцима, али ћу га овом приликом задржати за себе!

Suvomesnati proizvodi su i suvi prsut, curetina, ona crna govedja prsuta, licno sve ove proizvode smatram kvalitetnijim od jela koja imaju u sebi zaprsku ili besamel. Nije toliko vazno sta jedemo sve dok je to kvalitetno pripremljeno. Cak i fileti tune ili skuse iz konzerve uz salatu i komad mladog sira mogu da budu vrlo pristojan obrok u slucaju nuzde.
Драга моја, да ли ми живимо у истој држави?

Tesko.
Monasi se lisavaju vecine hranljivih sastojaka a duhovno su zdraviji od svih.

Oni su se povukli a za druge ne mare.Sto se tice ishrane nisu ni oni ukapirali jer im je svest obojena samo biblijom.Jedu ribu jer im je carobnjak na nekom veselju napravio ribu.

Ribe su živi magnet za otrovne kemikalije.

Prema potrošačkom izvještaju zabilježen je incident zbog neprihvatljivih razina PCB-a i žive pronađenih u određenih vrsta riba prilikom testiranja. Konzumiranje PBC-a s hranom bio je glavni razlog za prekrojavanje sperme kod muškaraca na Zapadu. Istraživanje je dokazalo da današnji muškarci imaju samo 70% sperme od količine pred 30 godina. Danas se pola svjetskog ulova ribe potroši za ishranu stoke.

koliko vas koji diskutujete na temi nabavlja hranu i priprema sve dnevne obroke svojoj djeci?
tudjoj djeci?
nabavlja i prirprema svu dnevnu hranu uopste - bilo kome?

cisto da razdvojimo praznu pricu o hrani od djelovanja

Naravno da kuvam i spremam hranu. I deci, tj. detetu, pošto je drugo sasvim mala beba, i nama. Kuvam 15 godina unazad, mada hranu, kako reče, nabavljam, tek od kako sam u braku, dakle 5-a godina. Već sam negde na temi i rekla da ručak bez kašike, tj. bez kuvanog jela, smatram nedovršenim ručkom. Mesne preradjevine, misleći na kupovne, ne konzumiramo. Imali smo domaću slaninu i šunku, i sušeno meso, od od prasića koje smo sami gajili ( hajd' da se ne kitim tudjim perjem, svekar i njegov pokojni brat su gajili, mi smo samo, za naše prase, davali pare, kada je bilo potrebno - za veterinara, za kukuruz, za ovo, za ono, i odvajali ostatke hrane za napoj, tj. pomije ), ali se pojelo. Ne traje ništa večno. E, takve preradjevine jedemo, ali kupovne skoro pa nikada. Pileće i ćureće, takodje jedemo uglavnom domaće. Ne gajimo sami, ali znamo od koga da kupimo da budemo sigurni da je domaće, da nije gajeno na koncentratu.
I pored toga, osim supe, koju moram da iznesem na sto svaki dan ( supu ili čorbicu, svejedno ), osim kada je kuvano jelo tečno ( tipa pasulj ili grašak ), a koja se, naravno, kuva sa mesom, ne jedemo meso toliko. U stvari, od sedam dana u nedelji, meso imamo 3 ili 4 dana, prosečno gledano. I ja znam koliko je povrće zdravo, naravno, ali to ne znači da ću potpuno izbaciti meso iz ishrane, ni svoje, ni dečije. Ali se, naravno, ne prežderavamo, iako neki ovde obožavaju taj izraz. Dakle - meso jedemo umereno, preradjevine jedino domaće, a i to umereno, a brzu hranu nikada. Ok, kupimo ponekad nešto i u pekari, ali - ponekad. I to je to.

Размена мишљења је једно, аргументовано образложена су у реду, али наметање мишљења другоме је крајње безобразно! Ја имам своје мишљење о вегетаријанцима, али ћу га овом приликом задржати за себе!
Moja kuma je vegeterijanac, i cela njena porodica raste i razvija se bez mesa.

Niti ja nju gnjavim zbog vegeterijasnke ishrane, niti ona mene zbog mog mesa. I zašto se ne bismo poštovali?

Jeste tesko ali ne i nemoguce.Prodavnice zdrave hrane su lose opremljene sa nerealnim cenama.

Sam sastav namirnica je takav da covek koji hoce da se hrani zdravo tesko da ce naci siroku lepezu proizvoda.A i skupa je .Pasulj koji uspeva na ovim prostorima i koji je svakodnevica je duplo skuplji od istog u velikim marketima.Ali postoji nacin,za sada samo za pojedince,nadamo se u buducnosti i za veci deo covecanstva kada se podigne svest.

posebno kod nas nikad ne znas sta kupujes, na hrani lazu na etiketama, menjaju rokove trajanja uvoze nekvalitetnu hranu ko zna odakle posebno je meso zatrovano... nana i mama kazu da svo meso smrdi i kuvaju ga pre upotrebe pa bacaju tu vodu ..mama juce pravila lazanje i pola sata ispirala mleveno meso

Oni su se povukli a za druge ne mare.Sto se tice ishrane nisu ni oni ukapirali jer im je svest obojena samo biblijom.Jedu ribu jer im je carobnjak na nekom veselju napravio ribu.

Ribe su živi magnet za otrovne kemikalije.

Prema potrošačkom izvještaju zabilježen je incident zbog neprihvatljivih razina PCB-a i žive pronađenih u određenih vrsta riba prilikom testiranja. Konzumiranje PBC-a s hranom bio je glavni razlog za prekrojavanje sperme kod muškaraca na Zapadu. Istraživanje je dokazalo da današnji muškarci imaju samo 70% sperme od količine pred 30 godina. Danas se pola svjetskog ulova ribe potroši za ishranu stoke.

Ne jedu svi ribu,bar ne ovi za koje ja znam. Boravio sam godinama na manastirskom imanju na primorju preko leta i njihova ishrana se svodi na vegetarijansku ishranu.
Sad razlog je religijski a sto se mene licno tice - eticki.

Tesko.
Monasi se lisavaju vecine hranljivih sastojaka a duhovno su zdraviji od svih.
Čega se to lišavaju monasi, ako ne računamo post i (naravno) pričamo samo o hrani?

Imaju svoja domaćinstva na kojima gaje i razne biljne kulture, ali i stoku i to na mestima izolovanim od zagađenja, te jedu hranu koja je zdravija od bilo koje druge. Rade isto ono što je radio i moj deda, pa se hrane isto tako.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back