Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..da ne zivish u gradu vec bi bilo veoma dobro upoznato sa tim..
..jesi li joj pokazao kako previre stajnjak ili kako crvi razlazu organsko djubrivo..?

Ja sam imao sestru sa sela koja je zbog toga pretrpela sok a kasnije prestala da jede pilece meso i uopste dobila averziju od pernatih zivotinja.
Dete se trudim da upoznam sa prirodnim procesima,samo sto deca nemaju tu dozu surovosti u sebi koju imaju odrasli pa postavljaju iskrena i dobronamerna pitanja.

Da, ovo što sad imamo je prenakoćena ljudska vrsta koja kontroliše floru i faunu. Niko to ne spori. Ono što sporim je da si ti biljojed. Nisi, pomiri se s tim. Da si biljojed ne bi mogao variti meso niti imati koristi od njega.
Takođe, da bismo jeli moramo ubiti. Pomiri se i s tim.

Ja mogu ziveti kao biljojed. Ali se ti onda umesas i kazes mi da sam bolestan,anemican,sektas... I jos me optuzis da sam agresivan.
Sto se tice ubijanja,postoji velika razlika izmedju ubiranja ploda i klanja zivotinje.

Ja mogu ziveti kao biljojed. Ali se ti onda umesas i kazes mi da sam bolestan,anemican,sektas... I jos me optuzis da sam agresivan.
Sto se tice ubijanja,postoji velika razlika izmedju ubiranja ploda i klanja zivotinje.
Možda možeš živeti na biljkama... neko vreme. To te i dalje ne čini biljojedom.
Što se tiče ubijanja, i jedno i drugo je ubijanje. Razlika je samo u emocijama. Tvojim. Ugađaš sebi.
I da si biljojed opet ne vidim po kom osnovu jedeš banane.

Covjek je napravio jednu katastrofalnu gresku zahvaljujuci svojoj samozivosti i opcenitom bitisanju, umislio je da moze kontrolirati Prirodu iako je nista drugo no njeno cedo Ona njega kontrolira i tako ce vjerovatno uvijek biti, barem u ovoj nasoj eri jer ne vjerujem da cemo se u dogledno vrijeme izdici na neki visi nivo svijesti. Zato se Zemlja vec duze vremena "brani" posto joj je dozlogrdila odvratna arogancija njenog ekstremno nadarenog djeteta. Pametno je pisao James Lovelock, britanski naucnik, samo trebao se roditi prije 150 godina, ali su njegove prognoze veoma negativne, gotovo kataklizmicke. Na svu nesrecu, ta arogancije ne zaobilazi mesojede, svejede, vegetarijance, vegane, itd.

Ja sam imao sestru sa sela koja je zbog toga pretrpela sok a kasnije prestala da jede pilece meso i uopste dobila averziju od pernatih zivotinja.

to moze da bude okidac...neka deca se doduse od malih nogu uce da mrze i maltretiraju zivotinje i za njih to ne vazi...gledala sam roditelje koji tek prohodalom detetu koje hoce da pomazi kucu ili macu kazu - fuj, pusti to je kakano

Nope, ti si ih razgraničio. Ja životinje delim na jestive i nejestive. (Normalno, ima još podela...)
Gde da nađe te glodare? Ako vidiš mačku da uhvati miša, hoćeš li probati da joj ga otmeš? Da ga spasiš?

Baš taj izraz "dobre" je tipičan za tebe ovde. Konj je dobar a mačka nije jer jede druge životinje, tako nekako?
Sve su jestive jer ih ljudi na razlicitim meridijanima jedu,neko majmune,neko macke,neko pse. Znaci ti imas tvoje kriterijume jestivosti zivotinja? OK.
A gde da nadje teletinu? Ti ces joj kupiti? OK,to je njena prirodna hrana.
S tobom se upustiti u raspravu je vrhunac predavanja banalizaciji.

Covjek je napravio jednu katastrofalnu gresku zahvaljujuci svojoj samozivosti i opcenitom bitisanju, umislio je da moze kontrolirati Prirodu iako je nista drugo no njeno cedo Ona njega kontrolira i tako ce vjerovatno uvijek biti, barem u ovoj nasoj eri jer ne vjerujem da cemo se u dogledno vrijeme izdici na neki visi nivo svijesti. Zato se Zemlja vec duze vremena "brani" posto joj je dozlogrdila odvratna arogancija njenog ekstremno nadarenog djeteta. Pametno je pisao James Lovelock, britanski naucnik, samo trebao se roditi prije 150 godina, ali su njegove prognoze veoma negativne, gotovo kataklizmicke. Na svu nesrecu, ta arogancije ne zaobilazi mesojede, svejede, vegetarijance, vegane, itd.

prirodni zakoni se ne mogu menjati...mozemo im se samo prilagodjavati ali ih ne mozemo menjati...zalosno je da ljudi danas u velikim gradovima zivotinje mogu da vide samo u tanjiru...neki nabave kucnog ljubimca i rizikuju da postanu vegetarijanci a neki misle da je zivotinjama mesto samo u tanjiru

Poslednja izmena:
Možda možeš živeti na biljkama... neko vreme. To te i dalje ne čini biljojedom.
Što se tiče ubijanja, i jedno i drugo je ubijanje. Razlika je samo u emocijama. Tvojim. Ugađaš sebi.
I da si biljojed opet ne vidim po kom osnovu jedeš banane.

Pa neko vreme covek zivi i na mesu... Dok ne umre. Sta bi me cinilo biljojedom?
Sta mu dodju banane?

Pa neko vreme covek zivi i na mesu... Dok ne umre. Sta bi me cinilo biljojedom?
Sta mu dodju banane?
Neko vreme čovek živi na biljkama... dok ne umre. Svi umiremo.
Ako treba da vratimo životinje u njihova prirodna staništa, zar to ne važi i za banane? Odakle tebi banane? Da li je moguće da si i ti konzument masovne proizvodnje i trgovine? :o

Neko vreme čovek živi na biljkama... dok ne umre. Svi umiremo.
Ako treba da vratimo životinje u njihova prirodna staništa, zar to ne važi i za banane? Odakle tebi banane? Da li je moguće da si i ti konzument masovne proizvodnje i trgovine? :o

Banane su ubrani plodovi,a drvo banane je daleko odavde.

Samo deca roditelja koji su im rekli da jedu bambija umesto konjskog mesa mogu da imaju probleme dok prisustvuju klanju. Ali ta deca će imati probleme tokom celog života zbog toga. Neće nikada moći da budu, na primer, hirurzi. A oni su, ipak, potrebni, a?

Ako dajes detetu zdrebece virsle mislis da nece zapitkivati otkud zdrebe u virslama?
Kakve veze imaju hirurzi sad? Pre nece moci da budu veterinari.

Isto ko što je banana tvoja prirodna hrana. Evo vidim sve cvetaju unaokolo...
Svodis raspravu na licni nivo,ja govorim o vrstama uopste.
Banana je izvorna covekova hrana,bizona da bi ubio morao je da izmisli alatku.
Macka je iskoristila recimo coveka da bi mogla da jede kravu,inace kako bi mogla?

Meatless Monday in the Media
“Why not reduce the amount of saturated fats in your family’s diet honestly and with the expectation that it’s only one day of the week? Eliminating the fats in meat just that one day can result in a reduced risk for cancers, heart disease and Type 2 diabetes, researchers and advocates say. And who knows – maybe you’ll all learn to like the change.”
- Mary Shedden for the Tampa Tribune
“The [Meatless Monday] idea is really simple: cut out meat once a week. That in itself can huge benefits for your health. Excess meat consumption is linked to a host of chronic conditions… the main thing though is that it’s really fun, easy and delicious! Make it a ritual with your family and create those healthy habits that last a lifetime.”
- Monday Campaigns President Peggy Neu on NBC 11′s Atlanta & Company
“Social movements such as Meatless Mondays, motivated to improve the health of the planet and the nation, have raised awareness about the personal and widespread impacts that can result from more moderate meat consumption.”
- Michelle Maisto, Contributor, Forbes.com
“More consumers in 2012 will become ‘Flexitarians,’ those that consciously reduce their meat intake for health reasons but still occasionally enjoy animal protein. One of the best evidences of this trend is the growing popularity and social media following of the nonprofit Meatless Monday initiative, developed in association with John Hopkins’ Bloomberg School of Public Health.”
-The Wall Street Journal’s Market Watch

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back