Lady Hawk
Ističe se
- Poruka
- 2.511
Vitamin C nije liposolubilan, on se rastvara u vodi, a višak koji se unese u organizam izbace bubrezi.
A kupus ima mnogo celuloze, možda ti je zato težak.
A kupus ima mnogo celuloze, možda ti je zato težak.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Samples of the intestinal content were collected from the ileum and colon of the Neolithic glacier mummy popularly known as the Tyrolean Iceman, or Ötzi. DNA was extracted from the samples and PCR amplified, using a variety of primer pairs designed to bind to different genes (mammal mitochondrial 12S ribosomal RNA gene, plant/fungal nuclear 18S ribosomal RNA gene, plant chloroplast ribulose bisphosphate carboxylase large subunit gene). This made it possible to distinguish between animal and plant food residues (macroremains) and pollen (microremains). According to the DNA reconstruction, the man's last meal was composed of red deer (Cervus elaphus) meat, and, possibly, cereals; this meal had been preceded by another one based on ibex (Capra ibex), different species of dicots, and cereals. The DNA spectrum corresponding to pollen residues in the colon, on the other hand, fits with the hypothesis that the last journey of the Neolithic hunter/warrior was made through a subalpine coniferous forest to the site at over 3,200 m above sea level, where his mummified body was to be discovered 5,000 years later.
Animal Macroremains.
In the recent past, the reconstruction of the diet of the prehistoric hunter/warrior was the object of some controversy. Stable carbon and nitrogen isotope analysis performed on the Iceman's hair led Macko and colleagues (19) to conclude that the man was a vegetarian, or even a vegan. This conclusion was rejected by Dickson and colleagues (4) on the basis of two kinds of evidence: (i) paleobotanical analyses showing the presence of unidentified muscle fibers in the food residue from the Iceman's colon together with a prevailing proportion of plant fragments (mainly cereals of the wheat and wheat–rye type); and (ii) reinterpretation of the Macko and colleagues stable isotope analysis showing that the data were indicative of an omnivorous rather than a vegetarian diet.
A maže paštetu na krajuova je garant dobra i nije od biljnih otpadaka i nema aditiva
![]()
Kako, bre, pivo nije vegansko, pa jel' vi ljudi znate, da ga Irci zovu "mother's milk" i računjaju u hranu(naročito crni Ginis), bila, probala, uverila se, ne kvarite mi iluziju, kako vam nije žao..jel pivo veganska hrana..? ..mislim - ako pechurke nisu biljke, nije ni pivski kvasac..![]()

Evo i Ötzijevog posljednjeg obroka prije vise od pet 'iljada godina...
Од ГМО соје, наравно.
Не знам да ли си пробала сојино млеко, пеглање одмах лол..страшно нешто.
Kako, bre, pivo nije vegansko, pa jel' vi ljudi znate, da ga Irci zovu "mother's milk" i računjaju u hranu(naročito crni Ginis), bila, probala, uverila se, ne kvarite mi iluziju, kako vam nije žao![]()
Баш тако, постоји тема о кулинарству.
Мислим, сви ми правимо ,,специјалитете'' од воћа и поврћа.
Ја данас правила воћну салату, мандарине, киви, јабуке, банане, ораси ананас и шлаг одозго.
Пре тога исто била веганска варијанта, али тестенина, тако да не спада баш у здраву храну.
Иначе, мој лични изум су ћуфте од црвене лудаје, оне ,,слатке'', са све црним и белим луком, зачинима, презлама... али, какве то везе има, нису овде људи који се тове пљескама са киоска...

Neće dopustiti moderatori, pretpostavljam. Ima forum šta kuvam danas, prebaciće nas tamo.

Hm, ali ovo su porodicna jela!![]()
Cek, cek polako Vanda.
Kako ide dalje recept? Ima i nas gresnika.![]()

.A da li je neko od vas pravio tortu od krompira, predivna je, podseća na plazma tortu.A da li je neko od vas pravio tortu od krompira, predivna je, podseća na plazma tortu.
Samo znam da je mnogo ukusna,svi se oduševe kad je probajuMeni više liči na kesten tortu.
, ukus svako sam određuje.Komšinica mi je skoro rekla da ona pravi tortu od pasulja i da ima ukus kikirikija, nisam probala, obećala mi je recept, kad mi da, ako vas interesuje, preneću vam
I mi smo tokom 1980-tih odrastali na brzoj hrani. Paštetica, viršle, pileći parizer u sendviču, ponekad pljeskavica, u najmanju ruku jedenje ogromne količine pereca od belog brašna sa belom koricom soli odozgo, slatkiši svih vrsta, npr. med sa kafom u malim tubicama
Činjenica je da nismo imali picu. Ostalo smo sve imali.
Zato mi je čudno što se neko čudi što se i generacija naše dece hrani kao i mi. To nam je kulturno kulinarsko nasleđe naše zajednice.
, suljstila sam meso, pecivo, hleb (koji je u to vreme bio iskljucivo napravljen od belog brasna i to samo meko, bez korice molim). Uz sve to imala sam apetit kao prase na tovu, i danas me zezaju za sest palacinki sa dzemom smazanih nakon vecere! Zacudo nisam imala probleme sa zdravljem, izrasla sam vise od proseka i nikada nisam bila punacka, valjda nam je sve sto pojedemo izlazilo na lastez, jurnjavu oko zgrada i celodnevno trckaranje. Danas se hranim drugacije, postujem povrce, treniram, jedem jabuke i hleb od integralnog brasna (projela sam cak i koricu). Danas sutra ne planiram da maltretiram decu zdravom hranom, bicu srecna ako jedu kvalitetno i treniraju. Za moj racun kvalitetan je rucak koji se sastoji od supe, salate, mesa i nekih ugljenih hidrata, nemam nameru da gajim manekene vec decu punu energije.Koliko je zdrav nacin billjne ishrane vidi se po tome da moze da se vrsi prezentacija javno. U policiji se dobija dozvola, za javni skup, a naravno policaja je trazila savet od ministarstva zdravlja Srbije, da li je to ok. Naravno da je ok. Drzava Srbija priznaje prehranu namirnicama biljnog porekla kao zdravu ! Moze svako da proveri. Premijerno klip, koji je bio emitivan na Srpskoj drzavnoj televiziji.
Posto nemam vremena na pretek kao neki nadrilekari ovde, nastavljamo sutra sa edukacijom.
To što se nešto javno promoviše ne znači da je zdravo ili korisno.

E ti si stvarno smiješan. MUP traži mišljene Ministarstva zdravljaTo što se nešto javno promoviše ne znači da je zdravo ili korisno.
Do sada smo mogli da procitamo izjave ''strucnjaka'' sa FK, kako veganstvo ne valja, to je sekta, nema dovoljno minerala,vitamina,aviona,kamiona....
Samo da pricamo o Srbiji, pojedinac moze da dobije dozvolu od policije da organizuje javni nastup i da prezentira Veganski nacin ishrane. Drzava Srbija na drzavnoj tv propagira veganski nacin ishrane, reportaze gde doktori stucna lica daju opste informacije o stetnosti mesa, a prednosti ishrane namirnicama biljnog porekla.
Drzava Srbija priznaje ishranu namirnicama biljnog porekla kao zdravu, i sama je cak propagira, to je vazno, a sto pojedini ''stucnjaci'' na FK, drze predavnja kako ishrana namirnicama biljnog porekla stetana ( a sta su namirnice biljnog porekla - voce,povrce,mahunarke,zitarice,pecurke...), a oni to isto jedu, ameso je zdravo jer to svako zna.
Ipak je vazan zvanican stav drzave Srbije, a sta kazu neki tamo.....