Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šnicle u pivu
Izlupati 800 gr svinjskih šnicli (onih finih od buta) i uvaljati u brašno (ja ih lagano spustim, tek toliko da na njima ostane tanak sloj brašna).
Pomešati 2 dl piva, 2 dl paradajz soka (ja stavim onaj što mi kuvala svekrva, a može i tomatino; leti sameljem svež paradajz), 2 dl mleka, so po ukusu (može i vegeta), nekoliko čenjeva sitno seckanog belog luka i iseckane listove peršuna. Pleh poprskati uljem, naređati šnicle i preliti navedenom smesom. Ja obavezno stavim i nekoliko grančica ruzmarina. Peći oko 1h na 200C.

Mogu da se naređaju i u 2-3 sloja u vatrostalnu činiju, ali su mi lepše kada je jedan sloj u plehu (sve imaju lepu boju i budu sočne, brašno se ne oseća). I još nešto - moja deca ih leti jedu hladne.

Zvuci lepo,nesto slicno lovackim sniclama,svidja mi se:zper:

Kontrola u industrijju?Haha.
Jedina kontrola moze biti ne konzumacija proizvoda industrijske prehrane,pogotovu proizvoda industrije mesa.
Ajde,slobodno,ispali malogradjanstinu tipa mekusac,pickica,suvise emocija prema obicnim zivotinjama.
Kakvo nelogicno i jednostrano razmisljanje. Uvodi se hitna pomoc za kucne ljubimce i kazna za ubijanje psa a tele se ostavlja sa izlomljenom kicmom da lezi na betonu dok se neko ne smiluje da ga zakolje.
Ne postoji takva stvar kao sto je kontrola industrije. Jedina kontrola je nekonzumacija i koriscenje alternative toj industriji.
Pazi njega!!! Zar ne vidiš da razmenjujemo ideje za ručak i recepte????
Daj neki recept za prilog od povrća koji lepo ide uz svako meso.
:zper:

Ja danas jedem krompir sa crnim lukom.
Krompir sa crnim lukom
Krompir i luk iseci na ploskice Krompir poredjaj u tepsiju dodaj alevu ,vegetu , malo ulja vode i vina i dobro promesaj zatim dodaj odozgo: na krompir , crnog luka i njega malo pospi vegetom i alevom pokriti tepsiju foliom .Foliu izbockati cackalicom na par mesta i staviti da se pece na 200c jedno pola sata zatim otkriti da krompir i luk dobiju rumenu boju.

Krompir sa crnim lukom
Krompir i luk iseci na ploskice Krompir poredjaj u tepsiju dodaj alevu ,vegetu , malo ulja vode i vina i dobro promesaj zatim dodaj odozgo: na krompir , crnog luka i njega malo pospi vegetom i alevom pokriti tepsiju foliom .Foliu izbockati cackalicom na par mesta i staviti da se pece na 200c jedno pola sata zatim otkriti da krompir i luk dobiju rumenu boju.

A la pekarski krompir. Super je i mi ga jedemo, ali bez vina. Ne setih se juče da ga spremim umesto pirea, bilo bi ukusnije. Uzgred, crno ili belo vino?

Ja danas jedem krompir sa crnim lukom.
Krompir sa crnim lukom

Ja se nadam da je ovo kao prilog nekom proteinu pa makar to bila i gusenica :mrgreen:

Kod mene cedomorstvo piletine - pita od piletine - prvo jaja (jadni mali nerodjeni pilici) koja idu u testo, punjeno mesom (pilecim) i sa prazilukom u pavlaci. Kao prilog, nesto da kontrita po bojama :zper:

Ja se nadam da je ovo kao prilog nekom proteinu pa makar to bila i gusenica :mrgreen:

Kod mene cedomorstvo piletine - pita od piletine - prvo jaja (jadni mali nerodjeni pilici) koja idu u testo, punjeno mesom (pilecim) i sa prazilukom u pavlaci. Kao prilog, nesto da kontrita po bojama :zper:

Meni je protein prilog ovome tj. badem,lesnik i orasi.

Daj recept, nikad nisam probala.

Proprzis slaninicu da krene da rska usput krenes da baris prokelj 3-5 min zavisi koliko volis da je al dente (mozes da ga obaris i pre slanine ali ga onda stavi u ladnu vodu da se zaustavi dalje kuvanje istog).
Sada ima dve varijante:
prva da dodas prokelj u slaninu i nastavis da przis jos minut dva cisto da malo prokelj porumeni i na kraju dodas izrendanu limunovu koru i malo soka od limun.
ili da umesto przenja slaninu i prokelj i limun stavis u vrucu rernu da se zapece opet par minuta samo malo da prokelj porumeni.
(Za rernu ti ne mogu dati neke precizne podatke jer moja ne radi dobro pa neka mu ispod grila u vrucoj rerni treba 5 a nekada 10 min, a ni temperaturu ne drzi uvek konstantno nekada je 200 nekada 220, pa mi je koriscenje rerne svedeno uvek na neku tesku odokatvnu metodu :D )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back