DECA SITUIRANIH RODITELJA KOJA ISPASTAJU ZBOG SVOG MATERIJALNOG STATUSA!!!

Cula sam se pre par godina sa jednom drugaricom iz te prve skole.... i ona je rekla da joj je bilo ocajno u tom razredu,i posto je ostala tu do kraja 8.raz. kaze da sa vecinom do kraja nije ni pricala, i da su se ti klinci ponasali kao odrasli ljudi :lol:
To su bile devedesete, par dece izbeglica su dosli u nas razred. Nikad ih nisu prihvatili..i ta deca se nikad nisu asimilovala, ni posle godinu dana, ili dve.

Ja sam plakala da me mama ne premesta u drugu skolu, jer sam mislila da cu i ja tako biti neprihvacena....
Ali, to je bila neka druga prica, srecom :)

Ok, nisam pratila celu temu...i sta je kasnije pisano ~~~

У разредима моје деце било је доста избеглица из кампа Крњача.

Та деца су се нормално уклопила и била међу бољим ђацима у одељењу.

Не треба ни помињати да су нам у више наврата долазили у госте а и моју децу звали код себе, упркос скромним и скученим условима.

Poslednja izmena od moderatora:
@brankich: Ja sam se lose uklapala kid uciteljuce.... osecala sam se jako usamljeno.
S 5.razredom me mama prebacila u drugu skolu, u kojoj idu kulturnija deca,,u centru grada.
Ja sam plakala.

Ta deca su me od prvog dana prihvatila maximalno.... i bula sam mnogo ispunjwnija sto se tice drustva.
I kasnije u srednjoj , nikad nisam imala problema sa ostalim djacima...
Znaci, u mom slucaju je bilo do skole, i nekulturne dece.

sa ovakvom gramatikom mogla si i u Beverli Hils Haj da ides ali dzaba...paro vrte gdi burgija ne more :rotf:

vrlo lepo izlaganje...
ne verujem da cesh ovde naici na nekog slichnog, msm sa slichnim problemima...
mada, opet, nikad se ne zna...
ako mene pitate, treba lepo da se spakujete iz te sredine i zdravo dovidjenja...
****** si mater!
znash verovatno i sama da se ovde (i ne samo ovde, al ajd...) ne prashta uspeh...
i nazhalost si u pravu, ne postoje losha vremena, nego loshi ljudi, a nash narod se gadno pokvario...prozlio...
umesto da svako gleda svoja posla, gleda se u tudje dvorishte i tudj tanjir...

Kapiram da vecina itekako gleda svoja posla, ali manjina koja ih je zajasila se trudi da za taj posao ne budu adekvatno placeni, mnogi koji gledaju svoja posla dozivljavaju i tu "srecu" da uopste ne budu isplaceni.
Secam se rasprave sa jednim ortakom, poceo da mi kuka nad sudbinom udovice i troje dece lokalnog biznismena koji je preminuo. A sto se tice pokojnika bilo mi je poznato na koji nacin je poslovao i sticao, posto je ostetio i neke moje rodjake koji su saradjivali s njim (mislim da im je pokojnik takodje bio neki rod), znao sam i da zaposlenima nije isplacivao zaradjeno, nego je po starom obicaju nasih biznismena obrtao tudji novac. Cak je prisvojenim sredstvima radnika izigravao mecenu, nije ljudima davao plate, a sponzorisao je podizanje nekih grandioznih spomenika, i to uz blagoslov crkvenih zvanicnika, koje nije interesovalo odakle potice novac, sto dovoljno govori i o toj sorti parazita mantijasa.
I taj ortak nasao da mi slinavi za njim. Lepo sam ga pitao: "A sta mislis da li je njemu, dok je bio ziv, i potkradao svoje radnike, bilo zao decice tih ljudi koja su ostajala bez mnogo cega, da li se u svojoj alavosti uopste setio te dece kojoj raditelji nisu mogli da pruze ono sto im treba?"
Manite se tih prica o posteno stecenom kapitalu.
Nije fer da bilo cija deca ispastaju, ali takva su vremena da svako vodi racuna o sebi i svojima, niko ko je siromasniji od strane dobrostojecih ne ocekuje ni trunku empatije, pa ne vidim zasto bi bilo neobicno da postoji inverzan odnos.

@brankich: Ja sam se lose uklapala kid uciteljuce.... osecala sam se jako usamljeno.
S 5.razredom me mama prebacila u drugu skolu, u kojoj idu kulturnija deca,,u centru grada.
Ja sam plakala.
Ta deca su me od prvog dana prihvatila maximalno.... i bula sam mnogo ispunjwnija sto se tice drustva.
I kasnije u srednjoj , nikad nisam imala problema sa ostalim djacima...
Znaci, u mom slucaju je bilo do skole, i nekulturne dece.

Aj, reci posteno, da li se ti drogras?

Back