`Деца његове девојке` и венчања у цркви: императив времена!

Калуђер

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.556

О темпора, о морес!

Ене гу вест, вриштећа, на насловници београдског тиска:

PRESS: Srpski državljanin na smrt pretukao sina svoje devojke

Зашто `београдски тисак`? Зато што се вика Press. Добро.

А шта саопштава новинар оваковом насловницом? Каже да је нека будала (време будала, види наслов блога, да се не заборавиш!) `претукао сина своје девојке`.

Е - свашта. Овамо - девојка, али - има сина. У даљем тексту се види да има и ћерку. Али опет - девојка. Чудо невиђено.

Да није безгрешно зачеће, Бог-те, изгледа да нам је ова изненадна клерикализација - после педесет година мрске комунистичке власти, а познато је да су мрски комунисти свако безгрешно зачеће третирали као обичну превару - изгледа, кажем, да је неко прогласио рехабилитацију безгрешног зачећа, те данас већина `девојака`, нарочито оних које се мувају с `контроверзним бизнисменима` - имају децу.

Јес, добро сте чули. Девојке имају синове и кћери. Богородица више није никакав изнимак. Ако вам мањка доказ за овако екстремну тврдњу, наћи ћете га, очас посла, у београдском тиску...

Али - чудо једно како управо такве девојке, благо `оптерећене` децом, просто обожавају венчање у цркви! То је сан скоро сваке такве `девојке` и њеног, обично постаријег `дечка` (а `дечко` је најчешће уредно разведен, сас децу или без - неважно).

Прочитајте, онако - овлаш, идиотске срцепаратељне извештаје са црквених венчања богатих и славних. Тешко да ћете наћи чист случај: момак (дакле, не распуштеник) и девојка (а не распуштеница или удовица) венчавају се у цркви. Но је обавезно бар једно од то двоје - мал`ко, да извинете, фалично. Ил` је девојка сас децу, или момак има два брака иза себе.

Али воле венчање у цркви - па то ти је!

Много интересантно време, жи` ми ти.

Коста
понедељак, 10. јануар 2011.​

U stvari , apsurd je lingvisticke prirode .
Nekad u straije vreme u srpskom jeziku se termin DEVOJKA vezivao za termin devica , iliti junferica ( krkanje u zadnju lozu se ne racuna )
A eto , vec duuuugo vremena , sam termin je promenio zancenje i odnosi se na zensku osobu koja nije u braku ...
To oce da zbuni svakog ko citrta politiku iz 1925 godine il stare pisce , a da nema ni radio ni TV kod kuce .

Nekad u straije vreme u srpskom jeziku se termin DEVOJKA vezivao za termin devica , iliti junferica ( krkanje u zadnju lozu se ne racuna )
A eto , vec duuuugo vremena , sam termin je promenio zancenje i odnosi se na zensku osobu koja nije u braku ...
To oce da zbuni svakog ko citrta politiku iz 1925 godine il stare pisce , a da nema ni radio ni TV kod kuce .

:lol: Divno.
Ne mogu da dam reputaciju, pa moram ovako da prokomentarisem.

Предпостављам онда да по тој твојој здраворазумској логици и Ћирилицом пишу само они Срби који немају Радио и ТеВе код куће те читају политку из 1925-е.

Е видиш, има нас, таких ненормалних, који смо још у стању да направимо разлику између девојке, жене, распуштенице и удовице, те набодемо које слово на Ћирилици.
Добро, чињеница је да смо у мањини. Ал то што смо у мањини не умањује моралну и националну декаденцију Србског народа, но је, на моју жалост, повећава.

Предпостављам онда да по тој твојој здраворазумској логици и Ћирилицом пишу само они Срби који немају Радио и ТеВе код куће те читају политку из 1925-е.

Е видиш, има нас, таких ненормалних, који смо још у стању да направимо разлику између девојке, жене, распуштенице и удовице, те набодемо које слово на Ћирилици.
Добро, чињеница је да смо у мањини. Ал то што смо у мањини не умањује моралну и националну декаденцију Србског народа, но је, на моју жалост, повећава.

Mislim , cenjeni kolega , da brkaate babe i zabe . Sto se mene tice , i ja pisam Cirilicu . Samo sto smatram da je i Latinnica Srpsko pismo .
Zasto bi se zzaBoga odricali cele Dubrovacke knjizevnosti , tako olako .
A sto se tice ovog drugog , fakat je da je doslo do pomeranja tog termina DEVOJKA , i to samokod nas ... u nasem govoru . I meni je zao zbog toga , jer se i meni dopada da postoje devojke, zene , raspustenice i udovice . U proslim vremenima ta podela je bila povezana i sa stanjem nevinosti ... tacnije podrazumevalo se , u nasem narodu , da jeje termin devojka vezan za nekog ko nije udat , a samim tim je i virgo intakta .
Al sta ce mo sad , kad je situacija na teerenu sasvim drugacija , te kad devojke vise i te kako nisu nevine , bez obzira na brano stanje .
A i nije samo to u pitanju . Vidite , cenjeni kolegga , ova pometnja na lingvistickom polju je raznovrsna , a u ovom slucaju je izazvana na tzv emancipaciji zena , kojom su zene u dobroj meri izgubile svoju zenstvenost . To jest , zamenile su je za mogunost da rade po gfabrikama i budu umazane u masinsko ulje . Ovde je , u uvodnom postu upotrebljena cak i Bogorodica , dosta neumesno , cini se . U stvari , ngde ne ozete naci ni procitati da je Bogoriodica bila devojka . Samo mozete naci da je bila devica . U ostalom , od uvek tvrdim da je feminizam zapravo anti-zenski pokret , te da siu prve zrtve radikalnog feminizma zene .

Kako je trebalo da piše?
"deca njegove žene" a nisu venčani?
"deca njegove raspuštenice" nisu ni razvedeni?
"deca njegove udovice" valjda je živ čovek?

Не волим кад не стојим најбоље са временом па одговарам на брзака. Ал ај сад. Зато се ја поначеће и јављам по ноћи јер је онда мир.
Sto se mene tice , i ja pisam Cirilicu . Samo sto smatram da je i Latinnica Srpsko pismo .
Zasto bi se zzaBoga odricali cele Dubrovacke knjizevnosti , tako olako .
И Хрвати су писали Ћирилицом ... и знају је ... ал у даншње време нећеш наћи ни једног Хрвата који користи Ћирилицу. И зато се Хрвати не утапају у Србски народ.
Kako je trebalo da piše?
"deca njegove žene" a nisu venčani?
"deca njegove raspuštenice" nisu ni razvedeni?
"deca njegove udovice" valjda je živ čovek?
"Деца његове љубавнице"
у крајњој линији деца његове пријатељице познанице ал никако девојке.
Те онда и сам наслов у новинама више неби водио у конфузију:
"Srpski državljanin na smrt pretukao sina svoje љубавнице"

Ил штоб се рекло говори Србски да те цео свет разуме. А управо се и ради о конфузију у коју се убацује Србски народ и са Латиницом и са конфузним насловим ем текстовома по новинама. Новине по Србији више не информишу него збуњују а за ради назови политичке коректности.

Ти чак ни из оваког наслова:

не знаш дал се ради о Циганину, Мађару или Србину а мого је бити и Хрват.

Сличан ситиација је својевремено била у Швици јер су мало мало по новинама излазили натписи како је Србки држављани починио какво криминално дело у вези са дрогом. А повазда се радило о Шиптарима.

А у Аустриј је пре неких годину дана изашао натпис о највећој рођеној беби која је наводно Србска беба. То су наравно пренеле све новине по Србији.
А у суштини родитељи те највеће "Србске "бебе нису никакви Срби но Цигани.

Poslednja izmena:
Не волим кад не стојим најбоље са временом па одговарам на брзака. Ал ај сад. Зато се ја поначеће и јављам по ноћи јер је онда мир.И Хрвати су писали Ћирилицом ... и знају је ... ал у даншње време нећеш наћи ни једног Хрвата који користи Ћирилицу. И зато се Хрвати не утапају у Србски народ."Деца његове љубавнице"
у крајњој линији деца његове пријатељице познанице ал никако девојке.
Те онда и сам наслов у новинама више неби водио у конфузију:

Ил штоб се рекло говори Србски да те цео свет разуме. А управо се и ради о конфузију у коју се убацује Србски народ и са Латиницом и са конфузним насловим ем текстовома по новинама. Новине по Србији више не информишу него збуњују а за ради назови политичке коректности.

Ти чак ни из оваког наслова:

не знаш дал се ради о Циганину, Мађару или Србину а мого је бити и Хрват.

Сличан ситиација је својевремено била у Швици јер су мало мало по новинама излазили натписи како је Србки држављани починио какво криминално дело у вези са дрогом. А повазда се радило о Шиптарима.

А у Аустриј је пре неких годину дана изашао натпис о највећој рођеној беби која је наводно Србска беба. То су наравно пренеле све новине по Србији.
А у суштини родитељи те највеће "Србске "бебе нису никакви Срби но Цигани.

Šta znam, u mom selu imaš ljubavnicu ako si oženjen, a imaš nešto sa strane. E pa ta sa strane, to je ljubavnica. Prijateljica i poznanica su takođe nešto prilično drugačije. Mada kod mene se i ne govori srbski toliko, uglavnom ljudi divane srpski pa možda zato nesporazum.

Reko bi d je pravilno i jedno i drugo i SRBSKI i SRPSKI .

A moram primetiti da je Kaludjer jednim dobrim delom u pravo , bara\ sto se cirilice tice . MI ne vodimo toliko racuna , usled lenjosti i opustenosti , ko sto vode drugi . Ni o svomm jeziku , ni o svom pismu , niti o drugim ,isto tako vaznim stvarima .
\Takodje je u pravu da su nam novinari sve nepismeniji . Po nekad mi se cini da su novinari pstali svi oni koji nisu imali uspeha ko frizeri , pedikiri ili ko raznosaci pica .
A i ovo za politicku korektnost , koju forsiraju nase vlasti i kreatori mejn-strima kod nas , a koja je cesto uvredljiva za nas Srbe i koja ide do banalnosti . Sve je covek lepo reko . Jedino sto je preimer koji je ovde uzet , mozda malo trapav .

Poslednja izmena:
Reko bi d je pravilno i jedno i drugo i SRBSKI i SRPSKI .

A moram primetiti da je Kaludjer jednim dobrim delom u pravo , bara\ sto se cirilice tice . MI ne vodimo toliko racuna , usled lenjosti i opustenosti , ko sto vode drugi . Ni o svomm jeziku , ni o svom pismu , niti o drugim ,isto tako vaznim stvarima .
\Takodje je u pravu da su nam novinari sve nepismeniji . Po nekad mi se cini da su novinari pstali svi oni koji nisu imali uspeha ko frizeri , pedikiri ili ko raznosaci pica .
A i ovo za politicku korektnost , koju forsiraju nase vlasti i kreatori mejn-strima kod nas , a koja je cesto uvredljiva za nas Srbe i koja ide do banalnosti . Sve je covek lepo reko . Jedino sto je preimer koji je ovde uzet , mozda malo trapav .

Više je primera, ne samo srpski-srbski, što, inače, govori o političkoj opciji. Sad čujem da žele da postanu stranka.

Је*ига, када си поставио већ ову тему, да се напише нешто о Београдским девојкама, све саме "девице"...
Па ево, све Београдске девојчуре, све "фине" девојке од 15-16+ ништа на свету не воле више од ку*ца... Прво ку*ац (и то повећи), па онда мама и тата и то ако су јој купили нове "ЕрМакс" (по Вуку). Све су то девојке које обећавају нема шта, све саме будуће "добре" мајке које ће да подижу "добру децу".
Ако затрудне у 15-ој, обавезно оду код доктора да им (како оне кажу) доктор извади ТО што расте у њима.
Па Боже мој, оне мисле на будућност своју, како их ми то не разумемо!? Свака Београдска девојка сања једног или више спонзора, ко да смо најбогатији народ на свету. Оне које су нашле спонзора, то им је као да су завршиле средњу школу, а оне које се удају за спонзора, те су завршиле угледни Факултет.
И опет, оне су ипак знојем и сузама заслужиле ту "диплому". Па оне су те које су на -10 и на +40 скакале и знојиле се док су оне "ружне" и "глупе" девојке ишле у школу! Ко њих је*е што мисле да ће имати успешан живот са завршеним факултетом.
И заиста, свака воли да се венча у Цркви! Цркву воле, па то ти је. Када год прође поред Цркве, увек се обрише око усана, да не увреди Бога, и прекрсти се обавезно погрешно, али добро, макар је "побожна"...

Poslednja izmena:

Back