Deca i vegeterijanstvo !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Praviću se da mi je sve jasno, iako mi ništa nije jasno.
U mesto da lepo date neki odgovor, već pedesetak strana terate svoje pa svoje. Ja u klin, vi u ploču.
A rekli su mi da je džungla na forumu.

sta ti nije jasno ...arlington uzima tablete zato sto je vegan ne koristi ni mleko ni jaja a tog vitamina ima kaze i u algama ali mu je lakse da uzme tabletu valjda....ja sam vegetarijanac ne jedem samo meso a tog vitamina ima u mleku

Gde ti je crvena marama?
LAV.jpg

Evo slika od malo pre. Marama je tu, a kapu (iz poštovanja) držim u ruci (šapi). Molim da mi oprostite što sam vas sve naveo na pogrešan put. :)
EDIT: Za sve skeptike, ovo nije fotošop, ovo je prava slika! Nemate dokaze da je fotošop! :)

Nemam snimak, tj. klip koji će ovo da potvrdi, ali šta da se radi, moraću da pričam "na poverenje" Elem, odem danas kod dr, na rutinsku kontrolu, ctg i ostalo. Kad - šok, ctg ne valja ništa. Otkucaji bebinog srca apsolutno nepravilni, oscilacije ogromne, ma katastrofa. Presekla sam se kao nikad do sad, šta mi se dogadja sa detetom??? Kaže dr da bi trebalo da legnem na odeljenje, da me prate i eventualno, ako se pokaže neophodnim, urade hitan carski rez. Medjutim, kaže, iskustvo mu govori da taj isti nalaz može biti sasvim drugačiji za par sati, jer trudnica u medjuvremenu jede, odmori se... automatski i beba, zar ne? Pita - jesi li gladna? Rekoh - jesam, slabo doručkovala, čekam ovde satima, zavijaju mi creva, bre, da se ne lažemo. Kaže, biće da je to. Idi kući, najedi se lepo i kalorično, obavezno neko parče mesa, nešto slatko posle ručka, pa dodji u to i to vreme, da ponovimo ctg. Tako i bi, najedoh se ja, odmorih se malo, vratim se kod dr, uradim pregled, a ono - druga pesma sasvim. Kaže dr - jel vidiš, sad se beba najela, jela supicu, jela mesa, jela salate, jela čokolade i, kao i svako dete, sad se ne buni, nego spava i raste. ( Meni pao kamen sa srca, nisam imala pojma da to što sam ja gladna tako drastično utiče na bebu )
I tako... meni dr rekao da jedem meso i spasao me odlaska u bolnicu, nerviranja.... Eeeeeej, doktor specijalista mi rekao da jedem meso!!! I bilo mi bolje, i bebi i meni.
Eto vam argumenti, dokazi, i sve ostalo!!!!

Nemam snimak, tj. klip koji će ovo da potvrdi, ali šta da se radi, moraću da pričam "na poverenje" Elem, odem danas kod dr, na rutinsku kontrolu, ctg i ostalo. Kad - šok, ctg ne valja ništa. Otkucaji bebinog srca apsolutno nepravilni, oscilacije ogromne, ma katastrofa. Presekla sam se kao nikad do sad, šta mi se dogadja sa detetom??? Kaže dr da bi trebalo da legnem na odeljenje, da me prate i eventualno, ako se pokaže neophodnim, urade hitan carski rez. Medjutim, kaže, iskustvo mu govori da taj isti nalaz može biti sasvim drugačiji za par sati, jer trudnica u medjuvremenu jede, odmori se... automatski i beba, zar ne? Pita - jesi li gladna? Rekoh - jesam, slabo doručkovala, čekam ovde satima, zavijaju mi creva, bre, da se ne lažemo. Kaže, biće da je to. Idi kući, najedi se lepo i kalorično, obavezno neko parče mesa, nešto slatko posle ručka, pa dodji u to i to vreme, da ponovimo ctg. Tako i bi, najedoh se ja, odmorih se malo, vratim se kod dr, uradim pregled, a ono - druga pesma sasvim. Kaže dr - jel vidiš, sad se beba najela, jela supicu, jela mesa, jela salate, jela čokolade i, kao i svako dete, sad se ne buni, nego spava i raste. ( Meni pao kamen sa srca, nisam imala pojma da to što sam ja gladna tako drastično utiče na bebu )
I tako... meni dr rekao da jedem meso i spasao me odlaska u bolnicu, nerviranja.... Eeeeeej, doktor specijalista mi rekao da jedem meso!!! I bilo mi bolje, i bebi i meni.
Eto vam argumenti, dokazi, i sve ostalo!!!!
Samo da kažem da hoću da se doktoru sudi isto kao i meni, po istim kriterijumima zbog podvođenja ljudi. :)
Šalim se malo! :)

...normalno, ne, nego ce od bobica i trave da poraste...ono, hoce, ali kako....:(

Jašta, ja to znam. Nego su vegetarijanci i vegani na ovoj temi tražili dokaz, argument, stalno upućuju na lekare i slično. Pa, rekoh, da dam ljudima dokaz.
Jedino ako mi ne prigovore da je ovo nemoguće dokazati... što me nebi čudilo. A na pamet mi nije palo da snimam mobilnim, pa da kačim na Ju Trubu z:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back