Deca i vegeterijanstvo !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i bog stvori sumecu tabletu. :lol:

z:lol:

А сад озбиљно: ако је вегетаријанска исхрана нешто ''природно'', нешто што је човеку иманентно, зашто је потребно толико науке и лекарских контрола да би човек обављао једну тако природну ствар - хранио се?:zroll:

А човек једе да би живео, не живи да би јео!

Испада да се цео живот вегетаријанца само врти око хране, вечитог рачунања шта и колико чега треба да поједе да би његово тело добило све што му је ускраћено неједењем меса...z:cry:

bas ste vickasti mogli bi da imate svoj show kao nadrealisti ...je li ovo forum ili seoska kafana
Forum ili ne - ne dobijamo odgovore na postavljena pitanja.
Da se citiram po iskti put:
"U glavnom, veganima fali vitamin B12 koji mogu da nadoknade putem tableta, ali većina pristalica vegetarijansta i veganstva ovde ima protivnički stav prema medicinskoj industriji, pa me sad zanima na koji način će dolaziti do tog vitamina!"

Ne znam za ostale, ali ja se baš dobro zabavljam. Svašta se ovde da pročitati.

Setih se onog vica pitalice:
Pitanje: Zašto vegeterijanka nikada ne doživi orgazam?
Odgovor: Zato što neće da prizna da joj zadovoljstvo priređuje komad mesa.
Ох, овај нисам знала, зато што нисам вегетаријанка!
Али сам месождерка, што је фрка неком другом у том случају.. :)

Kakvo je vase misljenje, da li deca mogu normalno i zdravo da se razvijaju i rastu ako jedu samo namirnice biljnog porekla

Ne mislim da mogu da izrastu normalno ako jedu samo namirnice biljnog porekla. Naprotiv, iako licno ne jedem svinjsko meso detetu bih davala i svinjsku mast buduci da sprecava jednu vrstu kancera. Decija ishrana mora da bude drugacija od ishrane odrasle osobe te sam protivnik kako posebnih dijeta tako i verskog posta.
Jaka i kvalitetna hrana i jak i kvalitetan trening formiraju na ravne casti i telo i mozak. Nista ja tu ne bih uskratila.

Sto se tice same teme, ishrana djece.
I dobro osmisljena vegetarijanska prehrana, i prehrana koja ukljucuje ne prevelike kolicine zdravog mesa uzgajanog u prirodnim uslovima su dobri.

To bi bio moj zakljucak. Budite pozdravljeni. :kpozdrav:

Слажем се, а мало се кајем што сам мислила да ћеш да тролујеш овде... Ето, нека врста извињења.

Bezobrazan si ako prećutiš, to ti je kao kad i bioskopu iseku ljubavnu scenu...
Pa dobro...
Da sam onaj ljudožder, ja bih sa onom ljudožderkom rizikovao, pa neka ide.... život.

Podseti me sada na vic (koji nema veze sa temom):
Imao čovek, veliki ženskaroš, papagaja koji je bio jako bezobziran, pa kada ovaj "privede" neku žensku, papagaj obavezno nešto prokomentariše u stilu:
- Au, gde ovu nađe? Pa jel vidiš da su joj krive noge?
Ili:
- Hehe, pa gde nađe ovu maljavu?
Devojke su zbg ovog papagaja počele da izbegavaju njegovog vlasnika. Jednoga dana on reče papagaju:
- Slušaj ti! Ja danas dovodim jednu prelepu plavušu, a ti ako pisneš ima da ti iskopam oči. Nego, da se okreneš ka zidu i da te nisam čuo!
I dođe taj momenat, čovek se pojavi sa plavušom, pogleda ka papagaju koji je okrenuo leđa i gleda ka zidu. Krene polako predigra, pa svlačenje, i plavuša predloži:
- Hajde, ja ću da legnem na krevet, a ti se kao Tarzan zaljujaj na luster, krikni i skoči na mene.
A na to će papagaj:
- *ebeš oči! Ovo moram da vidim!

Forum ili ne - ne dobijamo odgovore na postavljena pitanja.
Da se citiram po iskti put:
"U glavnom, veganima fali vitamin B12 koji mogu da nadoknade putem tableta, ali većina pristalica vegetarijansta i veganstva ovde ima protivnički stav prema medicinskoj industriji, pa me sad zanima na koji način će dolaziti do tog vitamina!"

koja vecina ja imam negativan stav arlington nema...ja sam vegetarijanac znaci nisam ugrozena ...i ko jos

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back