deca i ai

Nemoguća Могућност

žestoko ozbiljno neozbiljan
VIP
Poruka
10.251
Ovih dana natrcim na jos jedan specijalizovan AI. Od ekstrapolacije mi se podigla kosa na glavi, nadam se da znaju sta rade.

Malo li je sto smo decu ugurali u mobilne i online zivot tako da realni zivot malo ko primecuje + poremecaji raznih vrsta koji nastaju koriscenjem mobilnog i socijalnih grupa.

Ali ovo je novi nivo. Dakle...

Reklamira se specijalizovani AI za generisanje prica za decu.

Zamislite se. Pricali smo price deci da bi decu pripremili za zivot. Price koje su stvarane generacijama. Sve price i bajke su tu sa namenom, idejom i porukom. Ali AI generisane price - kakav bias ce to da ima. OK mi je da autori mozda koriste AI da srede ideje, ali da sam AI generise direktno price za decu... sta ce biti od te dece? Imam neki blagi utisak da ce da zive totalno isprogramirano bez ikakve sanse da imaju normalan nacin razmisljanja.

Ja tu vidim monstruma. A vi?

Posle ovog izleta ostaje samo da neko napravi AI za generisanje religija. I onda mozemo da se zakatancimo na jedno par iljada godina.

Stavljam tužni smajli zato što razmišljam o toj deci. O deci koju će vaspitati AI.

OK mi je da autori mozda koriste AI da srede ideje,

Dobro, ali..moram ali.. Koriste AI i time se gubi mašta..kreativnost.

Čvrsto verujem da AI ne može da bude bolji od pisaca, slikara, muzičara.

Da se vratim na temu.. Već je tužno što deci menjaju crtane filmove, što neke zabranjuju, a sada i AI.

Ja tu vidim monstruma. A vi?

Vidim i ja. Vidim Zombije koji će živeti sa AI u smart kućama i smart stanovima a tu će biti i roboti, da rade valjda sve u stanu, ili kući.

Čvrsto verujem da AI ne može da bude bolji od pisaca, slikara, muzičara.

Nema sta da se tu veruje, AI je obradjeno znanje velikih ljudi (malo s pravom malo bez), pa ti na pitanje malo smucka plagijarizam iz nacitanog. Tako da ne moze da bude bolji. Ali moze da generise originalne muckalice.

U drugoj etapi ce AI da uci iz nasih glava ali mnogo vise ce da uci neki drugi AI (AI generise tekstove, pa onda uci po svojim generisanim tekstovima).

Neki mladji su natrapali na to i kad pitaju AI, kazu 'daj podatke ali pre 2020 jer od 2020 ai vec pocinje da se pojavljuje na netu pod okriljem autora koji je koriste.

Sa druge strane ja sam probao da dobijem neku strukturu neke price . AI to razvrsta po tipovima i da najpopularniji odgovor. Pa ako neces to, da ti blize onome sto zelis. Posle par iteracija dobijes strukturu koja ti se svidja i kazes - e sad mi napisi knjigu po ovoj strukturi.

I tako dobijes 'originalnu' knjigu koja u mnogome nije originalna.

Sa druge strane ja sam probao da dobijem neku strukturu neke price . AI to razvrsta po tipovima i da najpopularniji odgovor. Pa ako neces to, da ti blize onome sto zelis. Posle par iteracija dobijes strukturu koja ti se svidja i kazes - e sad mi napisi knjigu po ovoj strukturi.

I tako dobijes 'originalnu' knjigu koja u mnogome nije originalna

Ovo zvuči zanimljivo. Dam teze, glavne likove, radnju..i on napiše knjigu.

Procitah negde (mislim na forumu) da te AI ne pusta u trzni centar u Kini ako se na ulazu nisi nasmesio .... jezivo

Strašno.

I opet da ponovim, strašno...Pričamo o AI i vaspitanju dece i setim se moje male nećake.. Sa 5 godina je igrala igrice na tabletu.

Možda mi grešimo što ovako reagujemo? Možda će u nekoj budućnosti, sve to sa AI biti nešto normalno?

A ova naša sadašnjost biće smešna tim generacijama u budućnosti..

I opet da ponovim, strašno...Pričamo o AI i vaspitanju dece i setim se moje male nećake.. Sa 5 godina je igrala igrice na tabletu.

Možda mi grešimo što ovako reagujemo? Možda će u nekoj budućnosti, sve to sa AI biti nešto normalno?

A ova naša sadašnjost biće smešna tim generacijama u budućnosti..

https://www.imdb.com/title/tt0212720/

Vidim i ja. Vidim Zombije koji će živeti sa AI u smart kućama i smart stanovima a tu će biti i roboti, da rade valjda sve u stanu, ili kući.
1730075536615.png

Back