Deca 1-3 godine (toddlers)

Meni medo i dan danas zna da se ukaki u gace. :roll:

Evo malopre izlazi iz sobe "Mama piskio sam dodji." Ja kontam zeza se, nema gde da piski u sobi. Udjem nista, mm uzme da podigne neki auto plasticni kad je pocelo da curi :lol: on pametnjakovic podigao ono sediste(deo za alat) ispiskio se i zatvorio. Jos sav ponosan. :lol:
I ajd to. Kaznim ga.
Nego je uzeo sekin dentokind i fali pola tabletica. Mm panici da ih je pojeo ja mislim da nije ali je znamo gde su.

Razmisljam se da ga skinem i nalupam po goloj guzici. Vec sam ga kaznila ali to izgleda ne vredi. Ja ga kaznim tako sto ga odvedem u sobu i zatvorim a on se onda upiski ili ukaki. Ili napravi ovakvu neku glupost.
Ja ga vicem i kupim one tabletice sa poda a on me gleda bledo i kaze:"Dobro mama. Ja sam kaznjen. Cekaj da ti pomognem." I poce mi dodavati...

Sve ludo danas :lol:

Tara je sve objasnila.

Nikako sistem pola dana sa pelenom pola bez.
Kad skines skinula si. Eventualno da stavis kad ide na spavanje ali tvoje dete je veliko.
Ja sam medi brzo skinula i nocnu. Veliki su. Odmah skini i dnevnu i nocnu.
Prvi mesec je meni bio uzasan. Za mene. Njemu ne. :lol:
Posle sam se navikla :zblesav:

Iskri novi fazon je da nas gleda kako se ljubimo tj uzme pa nas priblizi
a ona stoji i smije se, sva sretna
ili uzme moju/tatinu ruku pa je stavi ovom drugom na obraz ili glavu; da se mazimo
pa onda sjedi izmedju nas i uziva
i nju da mazimo non stop ako moze
samo se uvuche u krilo ili ocu izmedju glave i ramena kad lezi
totalna je maza mala : )

neo,ako ne mozes da joj obezbedis presvlake kakve god, stare trenerke koje su joj kratke, stare sorceve od proslog leta, lupam sada, nije trebalo ni da pocinjes skidanje pre leta
sacekaj onda da bude toplije, ne treba ti 40 stepeni da bi bila u gacama po kuci, od petka je vec 25 stepeni pa ako hoces mocices da je ostavis u gacama i da joj ne vracas pelene jer bzv mucis i sebe i nju tako

ne mogu da je ostavim samo u gacama na 10-15 stepeni, a skupo mi je da joj kupim deset pari trenerki da imam da mi traje ceo dan...
znam da pola dana pelena pola bez ne valja...
znaci skinucemo pelenu onog momenta kad se preselimo na karibe (sarkazam)
Zasto mislis da ne mozes?
Ja sam medi skinula pelene u sred februara.
Kupovala nista nisam, izvukla sam stare trenerke koje su mu do kolena bile i menjaj.

Pelene ces skinuti onog momenta kad ti budes spremna na to.
Dete od 3 godine je spremno sigurno. Samo sto je mnogo pametnije nego sto mislimo pa mu odgovara pelena.

To ti je sve trening i dresura ( :lol: ) kao sto kuce nauci gde da piski tako i dete.
Samo moras ponavljati nudjenje po stotinu puta na dan. I jeste smor ali prodje. Jos ako imas decaka pa sedne na nosu pa curi sa strane pa sve iskvasi... smor teski i napor ali moras to odraditi.
Stisni zube! Nema izgovora, zima, hladno, nema odece. Resi. Skini pelene(stavljaj eventualno za spavanje-ali i to odmah skidas cim se probudi i nudis nosu).
Kukaj ovde slobodno. Bice ti lakse.

Meni su zene ovde pomogle. Zlata su vredne :zag:
i ove koje su me bodrile i ove koje su me psovale. :zag:

Ali ubedljivo najjaci komentar mi dade neizreciva ako se dobro secam, "Moj je 6 meseci posle skidanja redovno kakio u gace!" :lol:
Slogirala sam se kad mi je to napisala. Majke mi! Zamisljala sam taj horor... a onda sam prihvatila da je i moj isti seronja... tri dana kaki u nosu pa tri u gace... ili nova faza, 1/3 gonceta u gace i onda vice Kakiooooo sammmmm... pa trcimo u kupatilo i onda nastavi u nosu... obrni okreni ja samo perem usrane gace... :lol:
Ali dobro... kukala sam toliko, da su mi mama i sveki nakupovale gaca na pijaci, plus ja kupila u c&a, sve jeftino... i onda kad se bas zaseere da mi padne mrak na oci, ja samo smotam i u smece. :manikir: Tako izlecim frustracije izazvane operacijom Gonce :lol:

- - - - - - - - - -

Jedan dan se ukakio u gace, bas tvrdo i vice Kakiooooo sam... ja brzo u wc, dok sam ga skidala izbacim gonce u solju, sede on na nosu i posle nekog vremena ustade gleda nista mu nije jasno, "Mama gde mi je gonce?!" :lol:

A inace sad se vec odavno sam skida, sam piski, sam kaki. Jedino ne moze da se obrise. Nisam mu ni trazila.
Sam se oblaci. Obuva. Skida itd...

Ipak bili do dr, privatno posto je u dz-u haos, i ima anginu, dobila ab + aerius, e sad dr je bila u fazonu da proverimo i ks ako zelimo pre davanja ab, ali je ona sigurna je da je to, cak ima na krajnicima gnoja..
A gledas ovako dete - nista joj ne fali, nema temp, ok raspolozena, malo slinav nos, samo sto nocu kaslje..divota. Kaze ona ima dobar imunitet, jaka je, pa je nije savladalo skroz..
Sad sve kontam da je to bilo malo lomilo onda za 1 maj, kad je proslo samo od sebe za dan-dva, i da se ipak vratilo sad..

Videcu i za taj bosiljak jexy, ne moze da skodi i pored ovog..to u zdravoj hrani kupim u vidu caja pretpostavljam?

Ipak bili do dr, privatno posto je u dz-u haos, i ima anginu, dobila ab + aerius, e sad dr je bila u fazonu da proverimo i ks ako zelimo pre davanja ab, ali je ona sigurna je da je to, cak ima na krajnicima gnoja..
A gledas ovako dete - nista joj ne fali, nema temp, ok raspolozena, malo slinav nos, samo sto nocu kaslje..divota. Kaze ona ima dobar imunitet, jaka je, pa je nije savladalo skroz..
Sad sve kontam da je to bilo malo lomilo onda za 1 maj, kad je proslo samo od sebe za dan-dva, i da se ipak vratilo sad..

Videcu i za taj bosiljak jexy, ne moze da skodi i pored ovog..to u zdravoj hrani kupim u vidu caja pretpostavljam?
Имаш и у апотекама у кутијама од 200 грама, дакле не у кесицама, не сећам се цене, али била је ОК.
Производио је институт Јосиф Панчић.

bas ima dosta dece koja pocnu sa 3 god
ja ne znam kakko cu, treba da ga dam od sept u vrtic, dobija konkurenciju, skidam ga sa pelena
a ne voli nosu ni da sedne da se odmori:rida:
da ga sada skidam pa da mu perem govna sa odece narednih par godina :eek:

- - - - - - - - - -

da mu pocnem stavljati platnene pelene, pa ih bacim kada usere :)

Meni medo i dan danas zna da se ukaki u gace. :roll:

Evo malopre izlazi iz sobe "Mama piskio sam dodji." Ja kontam zeza se, nema gde da piski u sobi. Udjem nista, mm uzme da podigne neki auto plasticni kad je pocelo da curi :lol: on pametnjakovic podigao ono sediste(deo za alat) ispiskio se i zatvorio. Jos sav ponosan. :lol:
I ajd to. Kaznim ga.
Nego je uzeo sekin dentokind i fali pola tabletica. Mm panici da ih je pojeo ja mislim da nije ali je znamo gde su.

Razmisljam se da ga skinem i nalupam po goloj guzici. Vec sam ga kaznila ali to izgleda ne vredi. Ja ga kaznim tako sto ga odvedem u sobu i zatvorim a on se onda upiski ili ukaki. Ili napravi ovakvu neku glupost.
Ja ga vicem i kupim one tabletice sa poda a on me gleda bledo i kaze:"Dobro mama. Ja sam kaznjen. Cekaj da ti pomognem." I poce mi dodavati...

Sve ludo danas :lol:

Djete od tri godine ne smijes kaznjavat ,tako sto ga ostavis samog u sobi.On to i nedozivljava kao kaznu,a moze bit i veoma opasno.
Kazna treba da mu bude da ode u cosak bez igracaka,boica i sl il da sjedi u fotelji,naravno bez gledanj tv.
Duzina kazne zavisi koliko ima godina,znaci 3 minuta.
Ti moras bit tu u blizini dok je pod kaznom.
Ako izade iz coska il side sa fotelje ti ga vratis.

bas ima dosta dece koja pocnu sa 3 god
ja ne znam kakko cu, treba da ga dam od sept u vrtic, dobija konkurenciju, skidam ga sa pelena
a ne voli nosu ni da sedne da se odmori:rida:
da ga sada skidam pa da mu perem govna sa odece narednih par godina :eek:
- - - - - - - - - -
da mu pocnem stavljati platnene pelene, pa ih bacim kada usere :)
Koliko ima tvoj mali?

Djete od tri godine ne smijes kaznjavat ,tako sto ga ostavis samog u sobi.On to i nedozivljava kao kaznu,a moze bit i veoma opasno.
Kazna treba da mu bude da ode u cosak bez igracaka,boica i sl il da sjedi u fotelji,naravno bez gledanj tv.
Duzina kazne zavisi koliko ima godina,znaci 3 minuta.
Ti moras bit tu u blizini dok je pod kaznom.
Ako izade iz coska il side sa fotelje ti ga vratis.
Zna on da je to kazna.
Ali probacemo i cosak jer vidim da ima fix ideje poput ovog piskenja :lol:

Back