Deca 1-3 godine (toddlers)

:mrgreen: idemo na nosu par puta dnevno ali nece da prijavi kada mu se piski ili kaki....a na nosu hoce kada mu dodje iz bzvz, ne vidim ja tu zelju kod njega da mu se skine pelena....nema sada grejanja u stanu i cekamo lepo vreme i godisnji odmor, skidamo je nepovratno tada....

Juce sam pocela Tamari da dajem po pola kivija,bananu i jabuku...sve izblendirano
i iako je kiselo hoce
e dokle ce jesti,ne znam
uopste nece voce
ni sirovo povrce
davala sirupe,nista
non stop slinava i kaslje
vec vise od mesec dana je proslo od onog gripa sto smo imali i od tada nije kasljala ukupno 3 dana...ni slinila
evo pre neki dan,taman prestala da slini,na jedan dqan i sutradan krene opet ...kasalj nije ni stao
presao samo u nadrazajni,pa se nastavio opet u produktivni :roll:

pa sam se sada zainatila i ima da jede voce,makar na ushi...al ce jesti
ne znam vise sta cu sa njom

- - - - - - - - - -

sad cekam breskve jagode,tresnje...
ima da jede i da peva
na silu, na silu

- - - - - - - - - -

nego...htedo da pitam
juce je prvi put jela kivi...sa tom jabukom i bananom
i neka 3 ili 4 sata kasnije,nadjem to u peleni :lol:
wtf?

da vas priupitam. luca u utorak konačno primila poslednji pentaxim. i već u utorak uveče temperatura, u sredu T i do 38,5. ruka natekla, sve crveno. i počeo nos jaaako da joj curi. jel to može od pentaxima ili je baš sad zaradila neki virus ili se prehladila???? izem nam tajming.
i sad sam u nedoumici oko skidanja T, jer su nam onomad u domu zdravlja rekli da posle vakcine odmah skidamo T, a kontam ako je plus neka virusčina ne bi trebalo odmah nego iznad 38, da se malo organizam bori. šta bi vi radili na mom mestu?
zvala dr u domu zdravlja kaže sestra da donesemo dete da dr vidi. ali u terminu za bolesnu devu naravno...nešto mi se ne vodi da još nešto zaradi tamo...

ko nije primio mmr? Meda?

Luca je malo bojle, danas T do 37.5 Inhaliramo kad god uspem da je nagovorim, 3-4 puta i stavljala sam joj hladne oboge na mesto vakcine. jedva je nagovorih, urlala je, posle kad je skontala da joj prija, sama je trazila.
i konacno dobila uput za fizijatra zbog stopala...mada sam termin dobila za maj, u sred VTO, ali ajd, iskombinovacemo nekako...

ko nije primio mmr? Meda?

Luca je malo bojle, danas T do 37.5 Inhaliramo kad god uspem da je nagovorim, 3-4 puta i stavljala sam joj hladne oboge na mesto vakcine. jedva je nagovorih, urlala je, posle kad je skontala da joj prija, sama je trazila.
i konacno dobila uput za fizijatra zbog stopala...mada sam termin dobila za maj, u sred VTO, ali ajd, iskombinovacemo nekako...
Elena nije primila mmr. A u februaru napunila godinu.
Srecno na vto. Ti si moj heroj :heart:
Sto? Jel Eli zdravo?
Pedja joj stalno dovlaci nesto iz vrtica.
Jeste da se to zavrsi na slinama ali opet ne mogu da joj slinavoj dajem vakcinu.
A ne znam jel dugo da cekam leto, kad medo ne bude isao u vrtic, od 1.7. Pa da joj tad damo mmr. Jer obicno pocetkom sredinom jula idemo na godisnji pa da ne razmisljam na moru da mi ima reakciju

Elena nije primila mmr. A u februaru napunila godinu.
Srecno na vto. Ti si moj heroj :heart:

Pedja joj stalno dovlaci nesto iz vrtica.
Jeste da se to zavrsi na slinama ali opet ne mogu da joj slinavoj dajem vakcinu.
A ne znam jel dugo da cekam leto, kad medo ne bude isao u vrtic, od 1.7. Pa da joj tad damo mmr. Jer obicno pocetkom sredinom jula idemo na godisnji pa da ne razmisljam na moru da mi ima reakciju

Endi je primio prvog aprila i nije imao reakciju ali kapiram, nije neophodno da se desi na putu.

Poslednja izmena:
Juce sam pocela Tamari da dajem po pola kivija,bananu i jabuku...sve izblendirano
i iako je kiselo hoce
e dokle ce jesti,ne znam
uopste nece voce
ni sirovo povrce
davala sirupe,nista
non stop slinava i kaslje
vec vise od mesec dana je proslo od onog gripa sto smo imali i od tada nije kasljala ukupno 3 dana...ni slinila
evo pre neki dan,taman prestala da slini,na jedan dqan i sutradan krene opet ...kasalj nije ni stao
presao samo u nadrazajni,pa se nastavio opet u produktivni :roll:

pa sam se sada zainatila i ima da jede voce,makar na ushi...al ce jesti
ne znam vise sta cu sa njom

- - - - - - - - - -

sad cekam breskve jagode,tresnje...
ima da jede i da peva
na silu, na silu

- - - - - - - - - -

nego...htedo da pitam
wtf?

i mene kivi protera a kamoli decu....mada, moj sinak ga jede bez problema, niej na mamu....pocela sam mu davati tek sa nekih 18 meseci jer je alergija na kivi bas cesta i kod odraslih, moja sestra ga ne moze ni mrvicu, sva otekne....

- - - - - - - - - -

nego...htedo da pitam
wtf?

moj sve jede.... kada hoce ..... i kada god se prejede odmah iskaki
da vas priupitam. luca u utorak konačno primila poslednji pentaxim. i već u utorak uveče temperatura, u sredu T i do 38,5. ruka natekla, sve crveno. i počeo nos jaaako da joj curi. jel to može od pentaxima ili je baš sad zaradila neki virus ili se prehladila???? izem nam tajming.
i sad sam u nedoumici oko skidanja T, jer su nam onomad u domu zdravlja rekli da posle vakcine odmah skidamo T, a kontam ako je plus neka virusčina ne bi trebalo odmah nego iznad 38, da se malo organizam bori. šta bi vi radili na mom mestu?
zvala dr u domu zdravlja kaže sestra da donesemo dete da dr vidi. ali u terminu za bolesnu devu naravno...nešto mi se ne vodi da još nešto zaradi tamo...

za temp do 39, 38,5 jedino da izgleda galopirajuce, ja skidam lukom na nogama i raskomotim dete
za vecu dajem paracetamol

2 noci nije pila mleko
znam da cu da se pokajem sto sam pisala,jer ova krsta sve urekne,al morala sam
nocas je spavala od 11 do jutros u 9 jbt(i to u krevecu)....i ladno je probudi alarm i ona se okrene i kao nastavi da kunta
i ja je probudim
svako jutro ustaje u 11 jbg i onda do pola 12 uvece nece da zaspi..a popodne tek oko 3....
pa sam resila da toga vise nem,a
do 9 plafon
popodne u 13, 13:30 i do 15 h plafon
uvece u 22 h u krevet

po sat sat i po me maltretira svako vece...popodne pola sata
a danas ustala u 9,izvela sam je u park,sve peske....i u pola 2 popila mleko,okrenula se i onesvestila
:)
necu ni da joj dajem mleko vise dok spava
vec nekoliko noci je pila tek pred zoru...ili kad vec svane,pa nastavi da spava...

- - - - - - - - - -

pupupupupu
joj zazalicu sto sam bilo sta pisala

- - - - - - - - - -

drzite nam fige za vrtic da nas prime
predajem u utorak

sto? nek ide,da se navikne....
ili se plasis zbog boginja i tako tih stvorova?

- - - - - - - - - -

vis,kako sam ja mogla da nagrabusim od boginja dok sam bila trudna,a nisam ni znala
sreca pa je dobila kad sam vec bila pred porodjajem
ko zna sta bi bilo sa Tamarom da smo dobile pre

- - - - - - - - - -

mada mi je epidemiolog objasnila konacno,da je moguce dobiti generalizovani herpes zoster kada padne imunitet
tako da sam mozda to imala
kaze isgleda isto kao varicela...a onaj klasicni je na jednom mestu
svrbi i boli
jes svrbelo al ses ecam da je i malo bolelo isto...
ko ce ga znati

Cao zene, pregrmeo Paki boginje, ko da nista nije ni bilo. Ja jos nisam dobila, nadam se da necu ni dobiti, proslo je vec 17 dana, al nikad se ne zna. Smorio me je ove 2 nedelje SMORIOOOO, jedva cekam da posle 1 maja krene u vrtic da se dovede u red :zper:

- - - - - - - - - -

Kod nas je zadnji Pentaksim isto prosao sa t. Jos me je dr. ubedjivala da mu dam Torlakovu jer kaze zadnja doza uglavnom ide sa t bez obzira koja je.

Neću da mi dovlači ništa. kao prvo. Kao drugo sebična sam. Hoću da budem sa njom kući!

:lol:
meni je bogami znacilo sto ide u vrtic kad sam bila trudna
prvo u pocetku,kad sam osamuceno dremala i dzonjala stalno a posle mi je dobro dolazio odmor
mada ona celo to leto nije isla,pa je i vadila krajnike

a ne kapiram sto si je prijavila u vrtic ako hoces da budes sa njom kuci :)

- - - - - - - - - -

nama je dr rekla za taj zadnji pentaksim da daje najburniju reakciju...i torlakova i pentaksim isto...ta revakcina...
ne znam sto
ja se ne secam
al sa Tamarom cemo videti u maju,junu....

http://www.next.co.uk/girls/younger-girls/english-rose/2
meni se svidjaju prva i cetvrta :heart:

- - - - - - - - - -

www.hm.com/rs/product/88690?article=88690-A
joj

- - - - - - - - - -

boze ja kad pocnem da gledam te decije i bebece stvari,odlepim
sve bih kupila da mogu
prsla bih nacisto
bila bih zatrpana tim stvarima...ko one lude babe okruzene mackama...ja bih imala bebece stvari oko sebe
i sto treba i sto ne treba
hordasica

- - - - - - - - - -

nego da avs pitam...Kada Tamara bude imala 18 meseci,jel ok da joj uzmem grubin sandale?
nesto sam jednom cula u prolazu kako neko prica da mala deca ne treba to da nose....tad je irina jos bila mala
pa zato pitam....uzela bih im iste...Irinina zelja

Back