Deca 1-3 godine (toddlers)

Ahaha kvinsi! Samo džeparac i hrana! Ma ja nešto odlučila da ima sama da se oblači. Ne znam šta mi to sad znači. Vidim da ume pa valjda zato. Ja uvek imam neki projekat u glavi šta je sledeće što će savladati. Ebiga takva sam.

htedoh da kažem da jako brzo rastu i da uživaš dok je mala, nema bezbrižnijeg perioda od toga-ni za tebe, ni za nju ;)

meni je trebalo mesec dana da prihvatim činjenicu da mi veliko dete smrdi :rotf: mislim, počeo da se znoji, bazdi posle treninga! ja u fazonu neeee, moje dete smrdi:aaa:, a do juče je bio mekana, mirisna pufnica :lol:

Poznavaoče mislim da je mnogo značilo i to što nisu išli po vrtićima. .
Ми смо у крају који је испарцелисан за насељавање 91., али мало ко је завршио овде кућу пре 2.000.(ја 2.003.) и већином су млађи парови с децом, па смо сви имали децу на дворишту, или по кућама, мада ми је вртић на 300метара од куће.
Или се играју испред куће(пикају лопту, играју између две вате, трче за џукцима), или су по дворишту, или у кући где играју неке друштвене игре типа домине, не љути се човече, џамб, карте..., а ови моји касно увече кад остану сами шах..

Моји су, ај сад да не претерам, али одувек ујутро узимали по кашикицу меда + јабуку, доцније супену кашику меда + јабуку као оброк пре оброка и нису били болесни, али нису ни ишли по забавиштима пре обавезног предшколског.

pa to kazem
moja nije jela med al je jela voce i povrce i zdravo se hranila...bolesna nije ni bila, ponekad joj nos curio par dana i to je to...i to dok su rasli zubi,posle toga nije
al kako je krenula u vrtic....katastrofa

Ми смо у крају који је испарцелисан за насељавање 91., али мало ко је завршио овде кућу пре 2.000.(ја 2.003.) и већином су млађи парови с децом, па смо сви имали децу на дворишту, или по кућама, мада ми је вртић на 300метара од куће.
Или се играју испред куће(пикају лопту, играју између две вате, трче за џукцима), или су по дворишту, или у кући где играју неке друштвене игре типа домине, не љути се човече, џамб, карте..., а ови моји касно увече кад остану сами шах..

Odlično. ....

Ahaha kvinsi! Samo džeparac i hrana! Ma ja nešto odlučila da ima sama da se oblači. Ne znam šta mi to sad znači. Vidim da ume pa valjda zato. Ja uvek imam neki projekat u glavi šta je sledeće što će savladati. Ebiga takva sam.[/QUOTE]

oo,kao da si mene i moje projekte opisala
uzas i mrzim to kod sebe ali ne vredi!

nisam znala za marsovce da imaju toliko glukana, mada mi je cudno da imaju toliko i da se ne pravi pauza,ili se pravi?koliko ml se pije dnevno? jer ima onaj glukan jos skuplji, on ima duplo vise nego trofina a ne pije se vise od mesec ili dva, i pije se manje ml nego ovaj, bas zbog vece kolicine glukana, jbm li ga, sve u svemu ja planiram sad da zavrsi ovu trofinu i to je to, ali sam cula od ljudi da hvale te marsovce i neki imuno sa cinkom
ja ipak mislim da je kod nas mlec u medu dao vece rezultate, kasicicu svako jutro na prazan stomak

Tara sestro po projektima ahahhahahah ima da se dogovorimo zajedno da oladimo malo :)
ja nisam uvek, takva hvala Bogu, nego mi nadođe :)
ko podvojena ličnost. recimo nekad sam spremna majice i čarape ređati u fioku sve ko u bojsci savijene i poređane po boji, a nekad neopeglane smandrljam sve u ormar i ćao. zavisi u kojoj sam fazi.

Ja kad dajem nešto to je imuno kid sa cinkom. meni dr rekao da se to pije mesec dana recimo pre sezone gripa, virusa i koječega pa posle pauza. i reako mi čak da kad je dete u nekom akutnom stanju, da joj ne dajem sirup. zaboravila zašto.
mada ona ne ide u vrtić i generalno je zdrava, a ono malo nekih virusa što zakači, savlada za par dana. jede puno voća, povrća onako.

moram malo da upadnem o pricu sa pelenama

nama skidanje uopste ne ide. do negde drugog rodjendana dete mi nije htelo da sedne na nosu. kako vidi nosu krene bezanje i vristanje. tek smo uspeli da sedimo mirno na nosi pre dva mozda tri meseca. probala sam jedan dan da je ostavim bez pelena. dok se nije prvi put upiskila bila je odusevljena gacicama, a posle toga vise nije bilo sanse da ih obucem. trazi pelenu tj. sama je otisla i donela mi pelenu. na pokusaj oblacenja gacica koci se, bezi, virsti.

hoce ona sada da sedi na nosi ali ceka da joj vratim pelenu da nesto uradi.

malo mi ponestaje ideja.

Medo ume i patike da obuje... sve onako s prsticem kod pete kao neki tinejdzer... pa jaknu... pa kapu...
Majice ne, ali ispruzi ruke, namestis mu majicu i on je obuce, trenerku donji deo isto zna ali nece sem kad zuri sa nose...
Ja ne forsiram... znam da jednom kad poraste nedostajace mi to

- - - - - - - - - -

Elena sad vec neko vreme sama silazi sa kreveta.
Pocela je sama i da jede, ja joj pridrzavam kasiku a ona samo mandjari :lol:
Dok medo sedne i kaze Hrani me! A ja :histericna: pa mu das zalogaj i zaboravis gde si stao... pola sata zvace, na kraju ga uvek pitam jesi sazvakao Nisam. Jesi pojeo. Nisam. Gutaj vise. On i hranjenje to trebaju zivci.

- - - - - - - - - -

Ja sam nedavno pomislila da sednem i medu naucim slova i brojeve do 100. Zna samo do 10-15. A slova slabo.
Pita me muz A sta ce raditi kad krene u skolu? Bice mu dosadno. A meni dosla fix ideja... odustala sam... :lol:
Kako smo samo skromni kad mislimo na nivo iq nasih pilica :malav:

U vrticu uce decu da se skidaju, oblace i obuvaju
i to u mladjoj grupi donje delove, carape i cipele,
a u srednjoj gornje delove, kape i rukavice.. :)
..kad su mi se pohvalili da su vezbali tamo - prestala sam da im pomazem kod kuce..
..retko kad obuku naopako, jos redje ih mrzi,
ujutru npr pred vrtic oblace se minimum deset minuta, ali ne bune se..caskaju, bude se, pomazu jedan drugom, odmazu jedan drugom, svadjaju se i mlate - ali se spreme sami.. :)

Juce moj tata cita Ciganin hvali svog konja a medo ponavlja svaki stih,
ja odmah kazem mami Naucicu ga da sledece godine na bambi festu recituje tu pesmu. Jasle ne ucestvuju pa nije isao do sad.
Kaze mama Daj nadji nesto krace. :lol: Rekoh Ko mi kaze. Moja mama je poznati bic Boziji, vazda nas je davila i pritiskala.
Ali on stvarno odavno zna tu pesmu da recituje. Pomesa po nesto ali zna dete pesmu.

Suki, kad je oblacenje u pitanju, janse uvek setim one porodice gde imaju 8oro dece. Dve bliznakinje i 6orke. Isli su na tvu.
oni su svi sa 2 godine znali sami da se oblace svlace ma sve zivo...
kako bi drugacije i funkcionisali

..kad su mi se pohvalili da su vezbali tamo - prestala sam da im pomazem kod kuce..
ujutru npr pred vrtic oblace se minimum deset minuta, ali ne bune se..caskaju, bude se, pomazu jedan drugom, odmazu jedan drugom, svadjaju se i mlate - ali se spreme sami.. :)

Cini mi se ti imas djecake, i to sa malom razlikom, sta radis sa tim njihovim svadjama, ja ludim, do pre nekog vremena je obicno postojao neki razlog, sada je to koskanje cisto onako, bez razloga, kako bicici, pa onada galamim na obojicu.. desava se da se zaigraju pa malo grublje gurne jedan drugog ... bude mi zao.
nekad ih smirujem... nekad pustim sa parolom "pubijaj te se " :) , gledam od komsinice djevojcice ljepo se igraju,skoro nikada ne skacu... ovi moji divljaci... skacu,trce dok ne zaspe.

Moje dete se uglavnom sam oblači, ja mu pomognem ako se upetlja u potkošulju baš il tako nešto al sam. Ponekad naopačke obuče nešto al ja ga pustim takvog u vrtić :mrgreen: Šta me briga, da se vidi da se sam oblačio :lol: Ali mrzi da se sam oblači, rekao je kao kad sam kod bake ona me tamo oblači i ja volim da men neko drugi oblači :roll: Reko, šta se dešava kod babe ostaje kod babe, kući se sam oblačiš. Patike obuva sam, msm to sve odavno radi sam, ni ne znam iskreno od kad... Sad kad smo bili na nekom rođendanu, neće u igraonicu, tamo gde su deca, bude malo pa se vrati kod matoraca jer ima 2 balona tamo, jako se plaši pucanja balona oduvek. Neko ga pitao ajde pa jesi ti hrabar dečak? - Nisam. :lol: Ono, bole ga baš.

..meni je dobar nusefekat samostalnog oblacenja to sto su stekli bolji osecaj koliko nam treba vremena kad negde krecemo..
..nema vise onog bebeceg zakeranja "ajde, idemo, ajde" i ubrzavanja dok ti zajapuren pokusavas da ih opremis za pokret..
..ovako ih ne osetim ujutru, popijem kafu, pretresem ranceve za vrtic, spremim sebe za posao, pa polako..
..a ustajemo u isto vreme..

opusteno
ni moj vladeta se ne skida i ne oblaci sam
ne vidim tu nista skandalozno
kad bude bio spreman, dace znak i sam i pokazace interesovanje
sva su deca to savladala pa ce i oni

ok je kada se vidi da oni to moggu, onda ih ne treba sputavati i gurati se
ali jednostavno neka deca nisu spremna za tu avanturu

Back