Deca 1-3 godine (toddlers)

..pa i ne mora da ima.. :)
..treba mu oko pola litre mleka, jogurta, kiselog mleka dnevno, sir i pavlaku rachunash dvostruko ako sabirash kolichine..
..pravi pire krompir, spanac, musaku, griz, puding, sutlijash, koh, ako nece da pije,
ponudi mu iz sholje hladno ili jedva mlako, mozda nece flashicu, a ne mleko..

..aleksej danas popodne 37,5, uveche nishta.. :think:
..inache se ponasha kao da je sasvim zdrav..
..nemam pojma shta se deshava.. :)

..treba mu oko pola litre mleka, jogurta, kiselog mleka dnevno, sir i pavlaku rachunash dvostruko ako sabirash kolichine..
..pravi pire krompir, spanac, musaku, griz, puding, sutlijash, koh, ako nece da pije,

:think:

:cmok:

November, moguce je da je organizam odreagovao na toksine, AB je pokrkao bakterije naglo, pa zbog toga ta naknadna T.
Inace, moj sin je jutros izjavio:
-Udalio sam se, culi mi kluv, znam, naplavicemo hemostazu da mi ne pobegnu elitlociti! :lol:
Opet se igrao sa dedom, a deda ga izgleda sprema za junski rok.

jel to ja nisam u toku? prestala si da dojis?

Nisam prestala
Ali od onog putovanja, kad nisam dojila 7 dana, mleka jako slabo.
U pocetku uopste ga nije bilo, ma ni kap, da ne poverujes... a nisam se izmuzala, prosto nije nadoslo nijednom...
Kad smo dosli, ja mu dala da sisa, ma nista. :(
Medjutim njemu ne smeta sto nema, prija mu mazenje.
I kad god trazi ja dam...
Pre neki dan sam probala da stisnem, vidim ima...

Tako da ja sad iskreno nemam pojma ima li il nema...
Sisa kad hoce, sike su mi manje nego ikada u zivotu, ali tu su za njega dok mu trebaju...

Kako tvoja princeza?
Jel dojis?
Hoce biti druge bebe?

November, moguce je da je organizam odreagovao na toksine, AB je pokrkao bakterije naglo, pa zbog toga ta naknadna T.
-Udalio sam se, culi mi kluv, znam, naplavicemo hemostazu da mi ne pobegnu elitlociti! :lol:

:zcepanje: ... ma bre nema tog smajlija koji bi mogao da dochara deset minuta mog smejanja ... :ok: ... mali ti je genijalan :lol:

mi bili danas na pijaci, kupila sam mu josh jedne pantalone , sivo kockaste ... moram da pres-ta-nem :pljus:

Ma, to deda ne zna ni jednu bajku, pa mu prica ono sto zna najbolje. :lol:

"Genije" je malopre trazio da pomirise lak dok sam mazala nokte i zalepio nos
20130510_112859.jpg

Nisam prestala
Ali od onog putovanja, kad nisam dojila 7 dana, mleka jako slabo.
U pocetku uopste ga nije bilo, ma ni kap, da ne poverujes... a nisam se izmuzala, prosto nije nadoslo nijednom...
Kad smo dosli, ja mu dala da sisa, ma nista. :(
Medjutim njemu ne smeta sto nema, prija mu mazenje.
I kad god trazi ja dam...
Pre neki dan sam probala da stisnem, vidim ima...

Tako da ja sad iskreno nemam pojma ima li il nema...
Sisa kad hoce, sike su mi manje nego ikada u zivotu, ali tu su za njega dok mu trebaju...

Kako tvoja princeza?
Jel dojis?
Hoce biti druge bebe?

aaaa, znači tako.
ja dojim još uvek :rumenko: nikako da se nakanim. dajem joj jednom dnevno flajku i dva puta sisa.
ma ona je super boli je uvo što ja odlazim na posao. obožava svekrvu. jutros kad je došla a ova moja preko mene silazi iz kreveta i trči njoj u zagrljaj :sad2::sad2: ima novu mamu.
moram ponovo na uz da vidimo šta je sa mojim jajnicima...

nego kristina baš sam htela da te pitam...zadnjih par nedelja me zeza sa sianjem, tj. izbegava jednu siku. ja je uvek prvo stavim na tu, pa malo sisa pakaže "drugu" i vadi mi drugu pa sisa nju. pa nakon izvesnog vremena se opet vrati na ovu što neće, pa opet drugu i tako ih menja, dok ne zaspi ili zasiti. ja joj dam....
a ima mleka u obe, bar kad stisnem lepo onako mlaz ide. je moguće da je zbog flajke koju dobija jednom preko dana? da li se malo nervira što ne ide tako brzo ili ko će je znati...
e a oduševi se kad vidi flajku :) naučila je da kaže tejci - mlekce :)

Deda legenda :super: Kao kad je Rocky citao sinu izvestaj sa meca :cepanje:

nego kristina baš sam htela da te pitam...zadnjih par nedelja me zeza sa sianjem, tj. izbegava jednu siku. ja je uvek prvo stavim na tu, pa malo sisa pakaže "drugu" i vadi mi drugu pa sisa nju. pa nakon izvesnog vremena se opet vrati na ovu što neće, pa opet drugu i tako ih menja, dok ne zaspi ili zasiti. ja joj dam....
a ima mleka u obe, bar kad stisnem lepo onako mlaz ide. je moguće da je zbog flajke koju dobija jednom preko dana? da li se malo nervira što ne ide tako brzo ili ko će je znati...

:heart: MOgu misliti kako je slatka :zaljubljena:

Kod nas su dve najvaznije stvari TE (tej=mleko i tenger=more)

Ma, to deda ne zna ni jednu bajku, pa mu prica ono sto zna najbolje. :lol:

"Genije" je malopre trazio da pomirise lak dok sam mazala nokte i zalepio nos
Pogledajte prilog 285339

Pravi je genije i mnooooogo je meden!

- - - - - - - - - -

Drzimo fige za brzo ozdravljenje:zag:

Zsuki, pa zar Luca vec prica, pametnica mala?
Joj koliko su devojcice naprednije od decaka, neverovatno, kad smo pre 2 meseca bili na rodjenjdanu, jedna mala Pakinog uzrasta je pevala pesmice dok je ovaj znao samo-mama,tata.
Sad vec dosta prica, a najvise voli moj LJAK za nokte! Nisam ni znala da to zna, nego ga je pre neki dan nasao ispod kreveta:eek: i sav vazan vadi i vice LJAK! Juce je ugrizao mm pa ga je ovaj kaznio i dok se koprcao i vristao stavio ga u krevetac i kaze- Sad cu ga kazniti, sat vremena ce biti kaznjen! Ja se frapirala :evil:, malo je falilo da i ja muza istucem! Naravno, Paka je malo lezao u krevecu, dok sam mu ja objasnjavala da nije lepo sto je ujeo tatu i da mora ici da mu se izvini i da ga zagrli. Onda je iskocio kao da nista nije bilo, utrcao u kuhinju vicuci -tata,tata i pao mu u zagrljaj. Toliko o kazni!

:lol: ..tate..
..btw, kazna bilo koje vrste, pa i ljutnja ili popovanje i pridikovanje mogu da traju max onoliko minuta koliko dete ima godina..
..toliko ima efekta, posle toga vec zaborave shta su uradili.. :lol:

..aleksej pricha neverovatno mnogo..
..mislim da mu je rechnik veci od jakshinog..
..uz to koristi jaaako chudne rechi i konstrukcije za dete njegovog uzrasta, kao sundjer je.. :lol:
..pre neki dan u chekaonici kod dr, ja ga zasela na ono shto se presvlache bebe, drveno, prazna chekaonica..
..prolazi ulicom cisterna i on naravno jurca da vidi kroz prozor, ali posle dva pomeranja po onoj dasci kaze "ajde me ti priblizi tamo, pravim veliku buku ovako".. :eek: :lol:

:lol: ..tate..
..btw, kazna bilo koje vrste, pa i ljutnja ili popovanje i pridikovanje mogu da traju max onoliko minuta koliko dete ima godina..
..toliko ima efekta, posle toga vec zaborave shta su uradili.. :lol:

..aleksej pricha neverovatno mnogo..
..mislim da mu je rechnik veci od jakshinog..
..uz to koristi jaaako chudne rechi i konstrukcije za dete njegovog uzrasta, kao sundjer je.. :lol:
..pre neki dan u chekaonici kod dr, ja ga zasela na ono shto se presvlache bebe, drveno, prazna chekaonica..
..prolazi ulicom cisterna i on naravno jurca da vidi kroz prozor, ali posle dva pomeranja po onoj dasci kaze "ajde me ti priblizi tamo, pravim veliku buku ovako".. :eek: :lol:

ko zna sta oni to rade pa ne smeju da prave buku da vi ne bi saznali :mrgreen:

pa meni se cini da sam to i rekla - ne smeju da prave buku da vi ne bi saznali. zato se i zali kad je pravi :D

..ne, ne.. :lol:
..dok se chuje buka, sve je ok (pisala sam vec kako vremenom nauchish da razlikujesh zvukove najneverovatnijih akcija, tipa changrljanje varjache po bubnju vesh mashine,
ili nepogreshivo znash da li se autici ili lego kockice upravo prosipaju na sto, na pod, na krevet, na terasu ili u kadu :lol: )
ali kad se ucute a nisu na vidiku onda odmah neko ide da proveri shta su zabranjeno naumili i upravo zaverenichki sprovode u delo.. :lol:

..zato i jana unapred viche "nishta, nishta" iz sobe, iskustvo.. :lol:

Zsuki, pa zar Luca vec prica, pametnica mala?
Joj koliko su devojcice naprednije od decaka, neverovatno, kad smo pre 2 meseca bili na rodjenjdanu, jedna mala Pakinog uzrasta je pevala pesmice dok je ovaj znao samo-mama,tata.
Sad vec dosta prica, a najvise voli moj LJAK za nokte! Nisam ni znala da to zna, nego ga je pre neki dan nasao ispod kreveta:eek: i sav vazan vadi i vice LJAK! Juce je ugrizao mm pa ga je ovaj kaznio i dok se koprcao i vristao stavio ga u krevetac i kaze- Sad cu ga kazniti, sat vremena ce biti kaznjen! Ja se frapirala :evil:, malo je falilo da i ja muza istucem! Naravno, Paka je malo lezao u krevecu, dok sam mu ja objasnjavala da nije lepo sto je ujeo tatu i da mora ici da mu se izvini i da ga zagrli. Onda je iskocio kao da nista nije bilo, utrcao u kuhinju vicuci -tata,tata i pao mu u zagrljaj. Toliko o kazni!
Sto ne das muzu da ga kazni?
Mi to u dogovoru, kad mu jedno objasnjava a on trci kod drugog, drugi samo potvrdi.
Mm inace popusta, jednom ga medo nesto iznervirao, ja kazem:Istuci ga! A tek ce on: Istuci ga ti! Ahahhahahahahahah...
Niko nece prvi da udari... ahahahahha... :)))))

..znak za uzbunu je uvek kad se nishta ne chuje, neo, a ne kad prave buku.. :lol:

Jeste!
Dok se dere galami lupa udara vuce vadi baca... ma sve ok...
cim je tisina nas dvoje odmah skacemo... ahahaha

Nemam pojma, to moze iz milion razloga u tom uzrastu
Vrlo je moguce da ce prestati da sisa ako joj se svidja flasica.
Taman ce ti to proci glatko, sama ce odbiti. :)

Kako da naučim moje dete da pljune pastu za zube? Prvo je koristio četkicu samo sa vodom pa smo mu ubacili pastu za bebe, tj tu neku junior varijantu ukus jagode valjda, al ona je njeu ukusna i guta je.I progutao je par puta a ne bi smeo pa smo je izbacili i sad samo četkicom i vodom pere. Msm, zna on da pljuje al dal mu je ovo lepo pa neće il nekad i pljune (deo) al kasno... Jeste imali ovakva iskustva?

Kako da naučim moje dete da pljune pastu za zube? Prvo je koristio četkicu samo sa vodom pa smo mu ubacili pastu za bebe, tj tu neku junior varijantu ukus jagode valjda, al ona je njeu ukusna i guta je.I progutao je par puta a ne bi smeo pa smo je izbacili i sad samo četkicom i vodom pere. Msm, zna on da pljuje al dal mu je ovo lepo pa neće il nekad i pljune (deo) al kasno... Jeste imali ovakva iskustva?

Ja perem sa Juniorom zube. Tj peremo ih zajedno iznad tus kabine. Uzmem namazem sebi svoju pastu, namazem njemu njegovu pastu pa ja trljam svoje zube a on svoje, s vremena na vreme ja malo protrljam njegove zube s njegovom cetkicom, pa on valjda pomisli da je to neki fazon, pa uzme i on moju cetkicu pa pere moje zube :cepanje: pa opet malo svako svoje i na kraju ja uzmem tus i operem svoja usta, uzmem vodu i pljunem u tus-kabinu, ali da sve prsti, i tako par puta, pa uzmem u svoju saku vode, pa dam njemu on deo popije ali veci deo pljune. Dajem mu vodu u usta dok mu ne dosadi, cak i kada su mu usta cista od pene, samo da bi usput vezbao. Sva sreca pa sam uzela Chicco koji ne sadrzi flor, pa nije strasno ni kada proguta malo. Desilo se par puta da celu penu proguta, ali uglavnom pljune.

Back