Deca 1-3 godine (toddlers)

Crna Cicak dala si detetu da jede pomfrit.:eek::lol:

Evo pre 5 minuta sam mislila na tebe(telepatija) ;)
Hranim Pedju ... Pa mi uvek tvoja Dunja padne na pamet...
Pazi ovo:
Od jutros:
Dorucak u 7:
2 pecena jaja
2 kasike pavlake
oko 200 ml jogurta

Uzina oko 10-11:
200 ml soka
2-3-4 plazma keksa
i malo eurobloka lizao :rumenka:

Rucak oko 13:
Pun tanjir pomfrita
i pilava
malo kasice, par kasikica

i sad:
2 teglice kasice od 220g
pojeo u cugu... nemam vise pa nisam nudila dalje...
Tj.imam u frizideru ali gde ce vise

za sat dva cu mu dati bananu ili jabuku

i uvece vecera.

Jbt pojede vise od odraslog coveka.

Jedino sto mi ne pije mleko.
Nece na flasicu nema sanse
jos to da ubacim ujutru i uvece i imao bi 7 obroka...

A da ga vidis uopste nije debeo.

Ps. i lepinju je jeo u restoranu

Izvini Čičak, da nema to tvoje dete gliste kad toliko jede a ne goji se ? Da li se nekad dešava da češe uši, to je kod dece pokazatelj za parazite u crevima ?
Inače, mi sinoć zaglavili u bolnici...NG opet počela da gubi svest, prevrće očima, puls 174. Bojala sam se da joj nije opet pao kiseonik, u bolnici izmerili, bilo je ok, puls skočio od spalmotila, dobila inekciju...sad je ok, vratili smo se odmah kući, danas je bolje, ne dajem joj spalmotil. A muž na koncertu u Beogradu, nisam mu do jutros ni ispričala kakvu smo frku imali, vozio nas je komšija do bolnice...nisam htela da mu kvarim doživljaj, ionako nam ne bi mogao pomoći na 200 km udaljenosti, samo bi se džabe nervirao.

Izvini Čičak, da nema to tvoje dete gliste kad toliko jede a ne goji se ? Da li se nekad dešava da češe uši, to je kod dece pokazatelj za parazite u crevima ?
Inače, mi sinoć zaglavili u bolnici...NG opet počela da gubi svest, prevrće očima, puls 174. Bojala sam se da joj nije opet pao kiseonik, u bolnici izmerili, bilo je ok, puls skočio od spalmotila, dobila inekciju...sad je ok, vratili smo se odmah kući, danas je bolje, ne dajem joj spalmotil. A muž na koncertu u Beogradu, nisam mu do jutros ni ispričala kakvu smo frku imali, vozio nas je komšija do bolnice...nisam htela da mu kvarim doživljaj, ionako nam ne bi mogao pomoći na 200 km udaljenosti, samo bi se džabe nervirao.

Kako je ona sada? Da li je bolje? Jel dobila nesto umesto spalmotila? Valjda nisi sama kod kuce s njom, jel imas nekog pored sebe?

:cmok:

Marge je pomislila gliste, ja sam pomislila da joj dete mozda nema neku alergiju na neku hranu tipa gluten (ili nesto drugo), jer obicno kada se dete hrani necim na sta je alergicno ne dobija na tezini.

P.S. Marge svaka tebi cast, ja mislim da bi flipnula sama sa bolesnim detetom. Sto kaze Ija nadam se da ima neko da ti pomogne :zag:

Poslednja izmena:
Pa bolje je. A da, sama sam , a preko dana je mm bio sam sa njom, da ne objašnjavam, takav nam je posao, nemam izbora ovih dana da budemo oboje kući.
A što se tiče parazita u crevima, nije to tako retka pojava kod dece.

- - - - - - - - - -

Jedna poznanica što godinama boluje od bronhitisa mi reče da joj bude bolje kad namaže ispranu svinjsku mast na grudi. To sad radim sa detetom, ne dajem joj spalmotil i mnogo bolje diše. Dajem joj samo AB.

.. :) ..i dalje o pedji i porcijama.. :lol: ..i moji malci jedu dosta, tek sad kad su (bili) bolesni kontam koliko su lepo jeli.. :(
..proshle nedelje na kontroli, jaksha posle 10 dana AB tako-tako, dr rekla propolis u spreju u grlo i septolete, a ako se pogorsha da podignemo novu turu AB..
..dala potvrdu za vrtic, ali savetovala do iza praznika da ne ide..
..aleksej super, sve chisto, iako je samo 6 dana bio pod AB..
..nepunih 24h kasnije aleksej dobije visoku T, bistri slinci liju iz nosa.. :roll:
..petak popodne, mi vagamo da li da ga vodimo opet, ide vikend pa bismo hteli, a opet bio je sinoc, da je bilo ishta sumnjivo kao zaostatak streptokoka videla bi dr..
..prelomimo da je virus i da ne idemo.. :neutral:
..subota, nedelja, T neprekidno, ogromna.. :( ..ali kad spadne, tj kad je spustimo, dete je sasvim ok, jede, igra se, ne zali se ni na shta..
..u nedelju mi kaze da mu se "drma krevet" i drma stolica" dok doruchkuje, zakljuchim da mu se vrti u glavi :eek:
u ponedeljak rano zakazujemo (za utorak :roll: ) na bolesnoj strani..
..u utorak ujutru na jastuchnici nadjem fleku iz uha.. :sad2:
..pedijatar, orl - upala uha, 7 kom longcef injekcija.. :(
ribanje od strane orl shto ne peremo nos, dzabe pokazivanje da on ume da izduva nos, kaze da je to nedovoljno jako i efikasno.. :neutral:
..uzeli su bris iz uha, bash me zanima koja je beshtija naakala, kaze dr da ima dosta dece sa slichnim razvojem situacije..

..jaksha i tata se druze sa mojom sekom i njenim pilicima, mi se lechimo.. :(
..razmazio se za medalju, ne izbija iz krila kao kad je imao manje od godine :roll:
a od vikenda je ppojeo sveukupno hrane za jedan i po dobar obrok.. :(

..a blizi nam se slava... :)
i prvi rodjendanchic sekine devojchice :zaljubljena:
i svadba mog malog bate 12.5. :zurka:

..lepo kazu matori, samo nek je zdravlja.. :)

Auuuu, ala zaredjasmo ... i mi, i Marge i Novka ... :cmok2: svim klincima da ozdrave ....

Arminu bilo malo bolje, samo je bio extra kenjkav ceo dan ... popodne smo otishli oko 5 da se malo proshetamo, bar malo da se izduva i on i ja ... otishli jedan coshak dalje, kod kuma, da pokupimo mm, koji je slavio prvi maj ... naravno Armin se prilepi za tatu, ja nisam gledala pola sekunde shta rade, i mali padne i ugrize se za usnu, krv na sve strane .... :evil:... e stvarno mi je doshlo da sednem i da ridam :sad2: ... a i mm je kenjkav, uhvatila ga redovna alergija, ali bash za'ebano ove godine ... + komshije ispred nas muzika tuc-tuc sa osvrtom na srbiJANSKI rep, a iza nas ide mali Knindzha pa ponekad preseku sa Plavim orkestrom ... naravno sve sa pojachalima kao da su na koncertu Metalike :rida: .... i taaako , prosh'o i ovaj prvi maj :roll:

Pa ne znam.
Pocese uvo ponekad. Njemu su usi tj.jedno uvo mu je suvo, onako hrapavo... na mm... njemu se perutaju usi..
Obicno kad mu se spava... ali i to ne cesto.
Sta su gliste?
Jel nesto ozbiljno?

Marge je pomislila gliste, ja sam pomislila da joj dete mozda nema neku alergiju na neku hranu tipa gluten (ili nesto drugo), jer obicno kada se dete hrani necim na sta je alergicno ne dobija na tezini.

P.S. Marge svaka tebi cast, ja mislim da bi flipnula sama sa bolesnim detetom. Sto kaze Ija nadam se da ima neko da ti pomogne :zag:
Ima ekcem. :(
To je neka vrsta alergija.
Ali i to je proslo nedavno. Ostala samo suva koza ponegde

Joj ljudi kako je veceras vristao :(

Juce ga po prvi put okupali u tus kabini
Stavila nosu unutra pa ga sela i lepo ga nasapunala i tusem isprala
Bunio se malo pri kraju, ali sekund

Danas poceo da vristi... a glibav do bola... morala sam ga okupati...
Sav se tresao... nadam se da mu je voda bila hladna... jer se ja stalno bojim da ga ne ispecem...
Za sekund sam ga nasapunjala i kosicu oprala i istusirala... a on vristiiiiiii...
Sta sam mogla?
Mm i kum u kupatilu samnom, pokusavaju ga smiriti. :(
Cim sam ga uzela u peskir, smirio se. Nije on ni plakao vec se derao.

Ali se ja sad bojim da mu se ne usadi strah...
kako cu ga onda kupati?

Čičak, u narodu kažu gliste, ali to su , uglavnom sitni paraziti, crevni. Leče se sa jednom dozom lekova, izbace se iz organizma. Mada, postoje i opasnije stvari tipa pantljičara koja može jako da naraste u stomaku, ali, onda su simptomi vidljiviji, naglo se mršavi.
Mm mnogo jede, ali stvarno mnogo (doručak 12 jaja, plus sve što ide uz to, hleb, sir...) a na 180 cm visine ima ispod 80 kg. Naterala sam ga da ode da se pregleda. Dr mu je na kraju rekao "Gospodine, vi ste srećan čovek, idite kući i jedite koliko želite, sve je u redu".
Nosi se uzorak stolice na pregled, ništa drugo, pa, ako niste to nikad radili, možda bi mogli da odradite, ili, samo bris iz guze, to rade u laboratoriji, kao sa selotejpom, nije bolno.
Znam da je bratov klinac imao neke parazite i da su jedini simptomi bili taj svrab ušiju, dr je zbog toga tražila pregled stolice.

Hvala marge na objasnjenju . :zag:
Ali nije to... citala sam.
Mali je on jos i ne igra se po igralistima...
Cak ni ne puze po travi...
Nije imao gde to da pokupi...
Suvise je mali, i 'cist' ... To kad poraste malo pa se bude sam igrao
isao na igralista, bio bas prljav...

Moj tata je isti kao tvoj muz...
Moze slona da pojede a citav zivot ista kilaza...
Doduse ne moze 12 jaja... Ahahhahaha... masala...
Kod moje babe na selu se jede tako puno jaja...
Kad se setim ujutru ustanemo, a moj brat kaze:"Baba ja cu nasad jaja(10kom)" :mrgreen:

Ps. a ta pantljicara bi mi dobro dosla sada... :mrgreen:

Ljudi. Ja jos nisam odvela medu na onu kontrolu sa godinu dana :rumenka:
Necu da ga vodim dok ne odemo kod alergologa i uradimo kozni test na belance...mada jede jaja vec neko vreme i nista...
Ali prosto mi savest nesto stalno odlaze tu vakcinu...
A mm mi kaze da filozofiram...

Čičak, u narodu kažu gliste, ali to su , uglavnom sitni paraziti, crevni. Leče se sa jednom dozom lekova, izbace se iz organizma. Mada, postoje i opasnije stvari tipa pantljičara koja može jako da naraste u stomaku, ali, onda su simptomi vidljiviji, naglo se mršavi.
Mm mnogo jede, ali stvarno mnogo (doručak 12 jaja, plus sve što ide uz to, hleb, sir...) a na 180 cm visine ima ispod 80 kg. Naterala sam ga da ode da se pregleda. Dr mu je na kraju rekao "Gospodine, vi ste srećan čovek, idite kući i jedite koliko želite, sve je u redu".
Nosi se uzorak stolice na pregled, ništa drugo, pa, ako niste to nikad radili, možda bi mogli da odradite, ili, samo bris iz guze, to rade u laboratoriji, kao sa selotejpom, nije bolno.
Znam da je bratov klinac imao neke parazite i da su jedini simptomi bili taj svrab ušiju, dr je zbog toga tražila pregled stolice.

Blago njemu. Sto bih ja zelela takav metabolizam :zaljubljena:

Kako je mala? Jel ima poboljsanja? Kada idete na kontrolu? :cmok:

meni uopste nije jasno zasto lekari maloj deci daju taj spalmotil

ako ima cesto problem sa bronhijama, moj ti je savet da kupite inhalator....inhalacijom je mnogo lakse rasiriti bronhije a i nema tog lupanja srca i drugih gluposti

auuu novka al ste zaribali i vi :(

Irina je bolje, jos ioma malo u nosu i na ociuma ujutru kad ustane al nije strasno
al zlezde ispod vilice su i dalje ogromne
T nema
nesto sam razmisljala da joj se nije vratio treci kreajnik kad tako svakih par dana u nosu krene haos :think:

uglavnom, moracemo da vadimo ova dva krajnika na jesen pa cemo videti
place mi se kad pomislim da moramo sve opet...tj. ona mora sve opet...ali sledeci put cu ih zamoliti da joj daju za smirenje inekciju pre nego sto je odvedu a ne posle :roll: koja je svrha ako se dete vec istraumira kad ga stranac zgrabi i odnese od majke :roll:

Chichkava, ako se mali igra sa psom, tj ako ljubi psa ili nesto tako, moze od njega da dobije parazite ako pas slucajno ima
mada je meni Una dva puta do sada imala provereno, pa nije preslo Irini, al sam ja kao mala dobila bila od macke ...pojma nemam kako

moji zdravi obojica. nadam se da ce drugari brzo da ozdrave!
cicak ja stvarno nikad nisam cula da dete toliko jede majke mi :lol:
svaka cast na porcijama samo da ne krene mnogo da se deblja u neko trenutku- to je stvarno mnogo hrane za dete od godinu dana. ali nek je momcina ziv i zdrav i sit :D

suki mi smo kupili cybex sediste proguglaj mali isofix super bezbedno. u segedinu sa povracajem poreza kosta oko 150 evra u kasi 23000

..stigao bris, streptococcus pneumoniae, rezistentan na sve osim amoxiciklin-klavulanska AB..
..shto je i pio, srecom, samo ochigledno ne dovoljno dugo.. :roll:
..rez je i na cefalosporine druge generacije, a sad prima trecu generaciju, ali na nju nije testiran.. :think:
..rekla bih da je osetljiv, dete je iz dana u dan ochigledno bolje..
..pusticu ga napolje danas sa tatom i bratom, pa kud puklo.. :)

..pozdrav svim drugarima, zdravim i bolesnim.. :bye:

Mi smo izgurali turu AB i inhalacije Pulmicortom, i sad je Iva ok
ali zato mama...
...imam osecaj da mi se pluca cepaju kad se nakasljem
pa niste ni svesne sta izbacujem iz njih...
a od sve terapije samo inhalacije bosiljkom i karamel pijem
ima da mi ode secer u nebesa...ovo je strasno..

pozdrav za drugare drugarice i da svi ozdravite sto pre....:zag:

Back