Deca 1-3 godine (toddlers)

Juche popodne ga presvlachim, nekako vruc ... ono T 37,9 ... :( ... merila posle sat vremena, isto... stavila ga u mlaku vodu, nije hteo, derao se ( a inache obozhava da se kupa) , pa posle pokushala da mu dam Efferalgan, nije hteo da popije ( a inache NIKAD nismo imali problema, samo bi progutao sirup ) ... pa se par puta zacenjivao od placha :dash:... na kraju nije pojeo ni pola mleka i zaspao ... danas 37,4 konstantno , nisam mu davala lek, jede onako :roll:, videcu sad kako ce da rucha ... molim Boga da je od zuba( kako njemu obichno to bude) i da nismo navukli neshto, proshle nedelje od chetvrtka zaredjali neke posete :sad2:

tachno sam znala, chim treba da krenem neka dezhurstva na poslu, neshto ce da usere .... a sveki ne sme sama sa njim da ostane kad je bolestan, zhena je panichar u PM :dash:

Nadam se da je Armin dobro. Pisi kako je, sta radi kako T :sad2:

Juniorov virus je bio tri dana sa T<37.5, a poceo je sa povracanjem i prolivom. Jos uvek kaslje po malo, ali je dr rekao jos pre dve nedelje da moze u vrtic, jer ovo sto sada ima je samo ostatak onoga sto je imao (tj da nije zarazan vec da kaslje jer nije imao kada da se skroz ocisti, jer ide u vrtic svaki dan). U prosli petak je rekao da moze i dalje u vrtic i da mu sipamo fizioloski kada je potrebno. Sve je poslusao i maltene pitao sto smo dosli. Rekla sam "bolje da dodjem i da mi kazete dzaba ste dolazili sve je ok", nego da mi kazete "trebali ste doci pre dve nedelje, ovo je upala pluca, uha itd" :sad2: Dr je samo odgovorio "u pravu ste".

U ponedeljak treba da ode najzad da primi MMR, a ne znam da li ce mu dati. Ako mora 100% da bude zdrav primicee ga tek pred zenidbu :sad:

bili smo na timpanometriji
levo -100, desno -180
bubne opne i dalje nisu bas kako treba
al kaze nije strasno

primila je i pneumo 23 danas
i tako
sutra, ako ne bude ledeno i kisovito idemo u dragisu kod orl sa rezultatom,pa da vidim sta ce reci

a nasa dr mi kaze e sad ti je zdrava, sad je drzi u 4 zida da se ne razboli opet
ne znam jel mislila inace il do vadjenja krajnika, sto i jne znamo kad je

Tsu timpanometrija i nije tako loša,kao što vam je doktor i rekao...da li je rekao jesu bubne opne spuštene,ili rezonuju koliko toliko?
2-3 nedelje pre vadjenja krajnika dete mora da bude skroz zdravo,ne sme da pije antibiotik odnosno treba da bude čist od antibiotika...ne sme da slini ili kašljuca jer vas neće primiti u bolnicu...kada saznate termin operacije odmah ga izvadi iz vrtića i drži u izolaciji...na dan operacije iz naše sobe su poslali kući klinca jer je proslinio u toku noći u bolnici,ne smeju da daju anesteziju...dobili drugog cimera,taj na dan operacije ujutro počeo da kašlje,i njega poslali kući..oboje bili na prijemu zdravi...pa su doktori bili uplašeni da slučajno moj nije pokupio nešto od njih,pošto je već bio operisan,pa smo mi do izlaska iz bolnice bili sami u sobi...znači dete mora da bude skroz zdravo...

Armin je relativno ok, jutros T 37 ravno ... ne jede neshto puno, ni mleko nece sve da popije, i jutros mu bio pun nos ... ne bih ga nosila kod dr, samo ce da nakalemi tamo neshto u chekaonici :sad2: ... ali zato sam i ja proslinila i grlo mi zaribalo ... jbti zhivot, treba mi samo to u zhivotu, a ove nedelje i mm rodjendan :dash:

mi oboje radimo, mm mnogo vise nego ja (izuzev prethodnih mesec i po dana), ali sa njim nije imao te faze.
mogu samo da se nadam da nece potrajati, inace cu skrenuti sa uma kada mm redovno pocne da radi nocne smene

Eeeee jedna je mama :)
Ne znam koliko ti je sin sada star, ali...separacioni strah pocinje sa 8 meseci kada pocinju da shvataju da oni i mama nisu jedno isto bice, i traje negde do druge godine. Mozes i da izguglas malo na tu temu.

Ni ja , nama je lepo pedijatar rekao to kad neko ne zna od cega je t kaze da je od zuba. Ajd ono 37-37.5 ali preko 38 jok.

Ja mislim isto.
Moze temperatura usledi inflamacije nastale ostecenjem tkiva desni zbog izbijanja zuba.
Postoji lokalno zapaljenje, sa svim znacima, desni su bolne, vruce, crvene, otecene (dolor, calor, rubor, tumor), celije su ostecene, njihov sadrzaj dodje gde mu mesto nije-u krv, i moze da skoci temperatura kao odgovor organizma na to, ali ne preko 38, ajde 38,4.
Sve preko toga mora da bude od infekcije.
Tako je kod nebakterijskog mastitisa gde isto dodje do ostecenja tkiva dojke usled zapusenog ili prepunjenog kanala koji moze i da pukne.
I tu T ide do 38,4, preko toga je bakterijski.

Eeeee jedna je mama :)
Ne znam koliko ti je sin sada star, ali...separacioni strah pocinje sa 8 meseci kada pocinju da shvataju da oni i mama nisu jedno isto bice, i traje negde do druge godine. Mozes i da izguglas malo na tu temu.

sve znam, sve sam guglala i mislila da smo super prosli :lol:
ja sam bas pocela da radim kad je imao 8,5 meseci i do poslednjih par dana znakova separacionog straha nije bilo.
sinoc ga je m uspavao, ja sam morala starijem detetu da pomazem oko skole, i zaspao je za 20ak minuta, nijednom nije trazio da ustane. popio mleko, izmasio se i ismejao sa tatom i zaspao.

Gde vam deca spavaju preko dana?
U krevetcu?

Medo samo hoce u ljulji! Prepodne!
A meni zaVo jerbo u ljulji ne lezi, spustim pa je kao u jajetu... al opet... sad je velik pa mu glava padne sa strane...
Bojim se da mu ne ostanu neke posledice?
Mada verovatno umisljam

Ni ja , nama je lepo pedijatar rekao to kad neko ne zna od cega je t kaze da je od zuba. Ajd ono 37-37.5 ali preko 38 jok.

Nisam mu merila nocas, dosta lepo je spavao, pa mi bilo zhao da ga budim ( poshto merim u goozi, ali planiram da kupim onaj u uvu da meri) ... prepodne mu skochilo na 37,5, ali eno ga , pojeo bananu, na to klot kuvanu cveklu secknanu na kockice i sad peva i mlati plastichnu flashu ... :lol:

a meni je loshe, krecem na posao, a samo shto se ne srushim ... :dash:

To je.
Kad je mm tu, nema sanse da zaspi dok se ne izvrne od umora.
Kad smo sami, to relativno brzo ide.
Sve izmislja sta ima da mu pokaze, cime da se igraju i tako...
A on radi non-stop od pocetka.
Ne bih da te plasim, ali tako je i dan danas, vec dve i po godine i ne vidim da ide na bolje. :(

slicno je i kod nas
kad je tata tu, ja skoro da ne postojim

kada nije tu, ja je uvece stavim u krevetac i sama zaspi
kad je mm tu, on mora da je uspava...legnu na krevet, ona ga zagrli i tako zaspi
kad idemo negde, on je nosi u rukama sve vreme....lepi se za njega ko cicak
spusti je a ona se uhvati rukama za njegovu nogu i dere se da je uzme :lol:
a isto od pocetka radi
i to svaki dan ga nema po 13-14 h
ona ga vidja samo ujutru na 1.5 h-2 i to je to
osim kad ne radi...sreca pa je sad slobodan 2 dana nedeljno, a do skoro je bio samo 1 dan

Tsu timpanometrija i nije tako loša,kao što vam je doktor i rekao...da li je rekao jesu bubne opne spuštene,ili rezonuju koliko toliko?
2-3 nedelje pre vadjenja krajnika dete mora da bude skroz zdravo,ne sme da pije antibiotik odnosno treba da bude čist od antibiotika...ne sme da slini ili kašljuca jer vas neće primiti u bolnicu...kada saznate termin operacije odmah ga izvadi iz vrtića i drži u izolaciji...na dan operacije iz naše sobe su poslali kući klinca jer je proslinio u toku noći u bolnici,ne smeju da daju anesteziju...dobili drugog cimera,taj na dan operacije ujutro počeo da kašlje,i njega poslali kući..oboje bili na prijemu zdravi...pa su doktori bili uplašeni da slučajno moj nije pokupio nešto od njih,pošto je već bio operisan,pa smo mi do izlaska iz bolnice bili sami u sobi...znači dete mora da bude skroz zdravo...
pa kaze uvucene su bubne opne
ona fino cuje, nisam primetila neke probl;eme...
znam to za operaciju
ona ne ide vec trecu nedelju
i planiram da je ne vodim dok ne resimo to
danas smo isle da kazem vaspitacicama zasto nas nema i da ne znam kada ce krenuti.
sutra idem kod orl da vidimo sta cemo i onda cu prema tome da se organizujem
ako bude tek u januaru, pusticu je nedelju dana u vrtic sad,jer voli, pa cu onda 2-3 nedelje da je cuvam...
mada ja zbog tate moram to sto pre da obavim jer je jako lose i sto pre moramo da idemo
a necu da putuje dok ne resimo to, necu da rizikujem...brat i sestra od ujaka joj tamo idu u skolu pa su slinavi i oni cesto, snajka radi u bolnici i moze ona da donosi svasta...i tacno bih se upucala da mi tamo dobije nesto opet

u totalnom sam haosu psihicki
ne znam vise de udaram

a i te usi su problem ako ide avionom
zbog pritiska
medicinska sestra koja je dolazila da pomogne mami oko tate, rece da je njen sin preplakao u avionu ceo put do Slovenije a nisu pojma imali da ima problem sa usima
pa je rekla da ni slucajno ne krecemo ako joj usi nisu skroz ok

...cao devojke, imam jedno pitanje, ako je neka raspolozena da odgovori..

...dala sam oglas za cuvanje male decice, posto sam bar oko toga verzirana, i volim decu, to valjda i vi
znate...ali ja nemam pojma koliko se to placa, pa ako neka vec ima osobu koju placa za cuvanje deteta,
a nije joj problem da kaze kolika je cifra u pitanju, moze i na pp ako nece ovde...hvala :)

afro, ja placam 250 evra zenu koja cuva bumbara 9 sati. ne radi nista drugo, osim sto mu skuva rucak i pospremi igracke za njim kada spava. eventualno podgreje rucak velikom sinu ili mu isprzi jaja za dorucak, itd.
sada je pocela da radi 5 sati, i placam 150 evra. generalno, cene se krecu od 150 din/ pa i do 300 din/h, ali to traze kvalifikovanije zene- pedagozi ili pedijatrijske sestre bez posla ili u penziji.

...e pa hvala vam devojke, puno mi znace ove informacije, ja naravno nisam to znate i vi, ni pedagog, ni psiholog,
ali sam jako posvecena deci i deca su za mene uvek najvaznija, lako se uklapamo, nekako se "osetimo" i to je
onda bas lepo druzenje....posto sam nedavno sve obnovila sto se tice same nege deteta, htela bih da probam
i spojim lepo i korisno....videcemo hocu li uspeti....

...ljubite te svoje slatkise:cmok:

Afro, drzimo palceve :D

Nama je zakazan prijem 20og a vadjenje krajnika 21og
sad nam je zadatak da bezimo od svih i svega naredne dve nedelje
trenutno je ok, kaslje al kaze dr ne cuje se nista tako da nije bronhitis...tu mi je bas laknulo

dali su nam upute za sve analize i to cemo sledece nedelje obaviti
i tako

drzite nam palceve da se ne razboli

...cao devojke, imam jedno pitanje, ako je neka raspolozena da odgovori..

...dala sam oglas za cuvanje male decice, posto sam bar oko toga verzirana, i volim decu, to valjda i vi
znate...ali ja nemam pojma koliko se to placa, pa ako neka vec ima osobu koju placa za cuvanje deteta,
a nije joj problem da kaze kolika je cifra u pitanju, moze i na pp ako nece ovde...hvala :)

Da li ste vi u BG? Cisto ako cujem nekog da trazi da ga uputim na vas.

Afro, drzimo palceve :D

Nama je zakazan prijem 20og a vadjenje krajnika 21og
sad nam je zadatak da bezimo od svih i svega naredne dve nedelje
trenutno je ok, kaslje al kaze dr ne cuje se nista tako da nije bronhitis...tu mi je bas laknulo

dali su nam upute za sve analize i to cemo sledece nedelje obaviti
i tako

drzite nam palceve da se ne razboli

Jesi li nabavila ono stakleno zvono sto si htela? :)
E, ja ti savetujem da izolujes i muza, kad god mi je dete bilo slinavo, fasovalo je od oca! :roll:

Salu na stranu, drzim palceve, ebote, meni frka i uhvatila me trema kad sam procitala, mogu misiti kako je tebi! :sad2: :cmok2:

Back