Deca 1-3 godine (toddlers)

:besna: hocu i ja na moreeee, meni ce ove godine biti trece ljeto kako nigdje ne idemo, prve godine malac se rodio gdje cu sa bebom od nekoliko nedelja, druge ja morala da se vretim na posao a sada sam vec 7 mjesec nije mi bas pametno putovati u ovom stanju... a tako mi se ide .... okupajte se jednom i za mene a sledece godine obavezno idemo bez obzira sto ce beba imati manje od godinu dana

Nisi jedina...:sad2:
Mada muz predlaze ludu kombinaciju,da idemo na vikend u CG...

A sad ja sa svojim dosadnim pitanjem- sta dajete deci za dorucak i veceru ja gubim ideje a on izvoljeva sve vise :roll:.

za dorucak zitarice...sve zive menjamo i vrtimo...u neke dodajem i rendano ili blendirano voce...a ako ne onda voce jede posebno za uzinu

a zaveceru sta stignem...nekad sendvic nekad pizzu, nekad virslu, nekad kajganu, nekad neku gibanicu....uz to paradajz ili krastavac....masline...mada nesto ih i ne voli
ne znam ni ja vise dam sta mi padne na pamet :lol:

Poslednja izmena:
Opet nece da spava, nemoguc je, cmizdri za svaku sitnicu, a ja sam na ivici nerava! :roll:

e jutros me probudila u pola 9 (ahahah ja ko da je bilo pola 5 ...) i nervozna je gospodjica, ceo svet joj kriv sto se nije naspavala :lol:
a uvece u krevecu sat vremena peva umesto da spava

e a sto se mora tice....
prosle godine kad je imala 10 meseci, bili smo na adi...i svidela joj se voda :)
nadam se da ce i ove godine uzivati ...planiramo da ostanemo 12 dana...11 nocenja....(ja ko mahnita gledam i za 5 minuta da produzim ako mogu)
nego nismo bili na moru od 2006 pa ja sve necu da pricam nista sigurno,mada smo vec rezervisali sobu, sve se plasim da nesto ne iskrsne pa da ne odemo :roll: :lol:
mislim da ce mi otpasti kosa od muke ako se to desi :lol:

za dorucak zitarice...sve zive menjamo i vrtimo...u neke dodajem i rendano ili blendirano voce...a ako ne onda voce jede posebno za uzinu

a zaveceru sta stignem...nekad sendvic nekad pizzu, nekad virslu, nekad kajganu, nekad neku gibanicu....uz to paradajz ili krastavac....masline...mada nesto ih i ne voli
ne znam ni ja vise dam sta mi padne na pamet :lol:

Koje zitarice spremas i kako? Potopis u mleko, jogurt?
Ovaj moj je ranije jeo one kupovne kuglice ili sta vec od raznih integralnih zitarica pa to sve sa vocnim jogurtom al to odavno vise nece da lizne, samo hoce slano i konkretno.
Inace i on je jutros ustao kenjkav dobola, valjda se od ove vrucine nije ni on naspavao, do mog polaska na posao rasplakao se tri puta...

Moja gospodjica sa 2 god nije koristila misice ( a ona je od one neustrasive dece ), probali ali ni mi ni ona se nismo osecali sigurno sa istima, tada je u onom slaufu
http://www.google.com/imgres?hl=nl&...w=135&start=0&ndsp=11&ved=1t:429,r:7,s:0,i:93
A vec prosle godine, dakle sa 3 napunjene je skakala u bazen, ronila sa misicima i td.
Momak je vec druga prica, i ako vodu u kadi obozava ova morska mu izgleda hladna pa nije hteo ni da udje celo leto, samo se u bazenu kupao od apartmana, i to samnom :confused:. Videcemo sta ce se desi ovo leto.

:rida:
Aj samo na dva dana ti da hranis Andreja, a ja Jaksu, molim te!
I on sam jede, al' studiozno, satima i na jedvite jade... :(

..mislim da je reshenje da ga stavimo za sto sa jakshom, ali da im damo jedan tanjir.. :zper:
..shalim se, kis, od mojih chetvoro imala sam svakave varijante - cera je jela tri sata svaki obrok,
nastavljala ruchak na doruchak, shvrckala se okolo izmedju svaka dva zalogaja, menjala chetiri vrste hrane za to vreme,
jela je sve, u principu, ali je izvoljevala shta bi bash sad i bila spooooraaa :dash: da skrenesh.. :neutral:
..ochigledan uticaj moje sveki koja ju je chuvala deo dana dok sam ja bila na faksu.. :roll: ..samo da dete uturi u sebe dovoljan broj zalogaja,
pa kud puklo da puklo.. :evil:
..veliki sin je bio od onih "dotrchim, progutam i nema me" :zblesav: imao je svojih pet stvari koje ne bi ni mrtav pojeo i to je to..takav je i danas, samo je lista od pet - otishla na dvadesetak.. :roll:
..jakshu znash, preplakao je svaki poslednji zalogaj :lol: :sad2: i zato moram da dobro pazim shta mu dajem u tanjir,
a aleksej je od onih - "..aaa, da jedem..?..ok.. :neutral:"...."..shta, josh treba..?..pa, ok..:roll:"...."..nema vishe..? ..ok. :neutral:"..

A za jelo ću i ja da poludim. Ideja više nemam.

Da potpisem, ustvari, svaki savet mi je zlata vredan za ovo.
Mi muku mucimo sa klopom, on nece uopste da jede nista osim mleka i hleba ( u to spadaju u sendvici i sl stvari ) Kuvano nema sanse, uopste, izgladnjivala ga, al jok, kuka kmeci histerise i juri u kuhinu da uzme hleb ili juri nas sa flasicom za mleko, al da jede sto sam mu napravila NEMA SANSE. Pa sam sad jedan period digla ruke, i trpala mu u sendvic malo mesa i povrca ( izgnjecim, izmutim u blenderu kao pastetu i sl ) al dosta mi je vec.

..mislim da je reshenje da ga stavimo za sto sa jakshom, ali da im damo jedan tanjir.. :zper:
..shalim se, kis, od mojih chetvoro imala sam svakave varijante - cera je jela tri sata svaki obrok,
nastavljala ruchak na doruchak, shvrckala se okolo izmedju svaka dva zalogaja, menjala chetiri vrste hrane za to vreme,
jela je sve, u principu, ali je izvoljevala shta bi bash sad i bila spooooraaa :dash: da skrenesh.. :neutral:
..ochigledan uticaj moje sveki koja ju je chuvala deo dana dok sam ja bila na faksu.. :roll: ..samo da dete uturi u sebe dovoljan broj zalogaja,
pa kud puklo da puklo.. :evil:
..veliki sin je bio od onih "dotrchim, progutam i nema me" :zblesav: imao je svojih pet stvari koje ne bi ni mrtav pojeo i to je to..takav je i danas, samo je lista od pet - otishla na dvadesetak.. :roll:
..jakshu znash, preplakao je svaki poslednji zalogaj :lol: :sad2: i zato moram da dobro pazim shta mu dajem u tanjir,
a aleksej je od onih - "..aaa, da jedem..?..ok.. :neutral:"...."..shta, josh treba..?..pa, ok..:roll:"...."..nema vishe..? ..ok. :neutral:"..

Valjda mi drugo dete nece biti ovakvo sto se jedenja tice.
Iskreno se nadam da ce u vrticu uz drugu decu poceti malo bolje da jede inace cu odlepiti!
Nemam resenje, to mi je veci problem od nespavanja!

Da potpisem, ustvari, svaki savet mi je zlata vredan za ovo.
Mi muku mucimo sa klopom, on nece uopste da jede nista osim mleka i hleba ( u to spadaju u sendvici i sl stvari ) Kuvano nema sanse, uopste, izgladnjivala ga, al jok, kuka kmeci histerise i juri u kuhinu da uzme hleb ili juri nas sa flasicom za mleko, al da jede sto sam mu napravila NEMA SANSE. Pa sam sad jedan period digla ruke, i trpala mu u sendvic malo mesa i povrca ( izgnjecim, izmutim u blenderu kao pastetu i sl ) al dosta mi je vec.

Isto.
Hleb, jogurt, plazma, pavlaka, sunka i u krug! :roll:
Supu bas voli, pa tu gledam da ubacim svega, pa mu dam gusto, sa puno testenine jer je to ceo obrok, nece nista posle!

A da mu daš supicu samo tečnost u flašicu. Mi smo lagali malu da pije sok od bombone, pošto ništa nije htela obojeno, pa ni mleko.

Probala vise puta ( posto mi je taj trik upalio kod cerke kad je bila mala pa nije htela supu ). Posto voli mleko cak sam mu blendala povrce pa razmutila sa mlekom da bude tecno, no nema sanse, ni da proba, samo pomirise da vidi sta je. On ni sokove nece, samo vodu i mleko. Mislim, za sokove mi je super sto nece, al ne moze da zivi ceo zivot na mleku i sendvicima :roll:

Hvala Novembar :zag: . Vecina stvari je tu isprobana i na zalost bez uspeha. Dopalo mi se ono o zameni obroka pa cu to da probam, a i videla sam danas nesto interesantno u Ikeinom kuvaru za decu, pire krompir + jos neko povrce i malo mleka , jaje, malo brasna isprziti u nekom kalupu interesantnog oblika. Ako uspem da izvedem da izgleda ko sendvic mozda i uspem :)) I da mu nudim od podneva umesto oko 17h kad mi inace jedemo kuvano.

Zdravo mamice i decurlijo:zag:
Mi smo u kuci svi slinavi sa temeraturom .. vesela nedelja...
Sto mi dete nije bilo bolesno za 3 godine u poslednjih par meseci je nadoknadio, sva sreca pa njega to brzo prodje.. ovu temp je skoro pa na nogama pregrmeo.. al zato ja..ne daj Boze..
Olinrala sam ga neki dan na prevaru sada je lepi mamin celavko plavi:heart:

Back