Debilni GMAIL?

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
41.758
Neki dan mi pošiljatelj poslao 2-3 maila uzastopno. Kada sam ja to otvorio, pokazao mi samo ZADNJI, i označio tu celu korespodenciju PROČITANOM!?? I tako meni promaknuo VAŽAN, predzadnji mail???? I ja digao frku na ljude, ni krive ni dužne jer nisam imao tu informaciju!! Grrr:besna::besna:

Neki dan mi pošiljatelj poslao 2-3 maila uzastopno. Kada sam ja to otvorio, pokazao mi samo ZADNJI, i označio tu celu korespodenciju PROČITANOM!?? I tako meni promaknuo VAŽAN, predzadnji mail???? I ja digao frku na ljude, ni krive ni dužne jer nisam imao tu informaciju!! Grrr:besna::besna:

Da bi sprečio da Gmail grupiše imejlove isključi „Prikaz razgovora“ u podešavanjima.

• Na računaru kliknite na ikonu zupčanika
  • Pogledajte sva podešavanja
  • Kartica Opšte
  • Pomerite se do „Prikaz razgovora“
  • izaberite „Prikaz razgovora isključen“
  • kliknite na Sačuvaj izmene na dnu. Na Androidu/iOS-u idite na Meni
  • Podešavanja
  • dodirnite nalog
  • opozovite izbor opcije „Prikaz razgovora“.

Poslednja izmena:
Bila sam užasan saradnik jednom direktoru. Dao mi je ovlašćenje da mu pobrišem sve nebitne mejlove, a desilo se da sam mu pobrisala praktično sve jer mi se tako činilo.
Kad me nije tad ubio... i nije (ponovo) u zatvoru...
Dobro sam prošla. Lesson learnt- No, no, no-I don't want to be the most responsible one!

Da bi sprečio da Gmail grupiše imejlove isključi „Prikaz razgovora“ u podešavanjima.

• Na računaru kliknite na ikonu zupčanika
  • Pogledajte sva podešavanja
  • Kartica Opšte
  • Pomerite se do „Prikaz razgovora“
  • izaberite „Prikaz razgovora isključen“
  • kliknite na Sačuvaj izmene na dnu. Na Androidu/iOS-u idite na Meni
  • Podešavanja
  • dodirnite nalog
  • opozovite izbor opcije „Prikaz razgovora“.
Da li je to ovo? ALI, Ja bih im ovce i nofce! Meni odgovara da su razgovori grupirani!! :besna:

grupiranje.png

Ne moraš da sortiraš mailove po konverzacijama, nego jedan po jedan, isto kao u bilo kom drugom mail klijentu. Onda ti neće ništa promaći. Lako se uključuje ta opcija.

To je prva stvar koju sam ja uradio pre X godina.

Čekaj… ti se ljutiš na Gmail zato što ne znaš baš najbolje da ga koristiš? A pritom je i džabe.

Lepo platiš hosting za svoj domen i dobiješ naprednu verziju emaila sa gomilom opcija – kategorizaciju poruka, podsetnike, dnevne beleške i još dosta korisnih alata.
Posle toga je praktično nemoguće da propustiš neki važan email.
?? ne pratiš temu?? Ja ga koristim sa grupiranjem razgovora, a on to LOŠE radi!!! Poruku koju nisam ni vidio, on označuje PROČITANOM....

?? ne pratiš temu?? Ja ga koristim sa grupiranjem razgovora, a on to LOŠE radi!!! Poruku koju nisam ni vidio, on označuje PROČITANOM....
Ne koristiš ga ti sa grupisanim porukama zato što si tako hteo, nego zato što Gmail tu postavku gura kao osnovnu.

Nije sramota nešto ne znati. Umesto da ti je „glupi Gmail“ kriv, lepo uz kafu provedeš 30 minuta, pročitaš neki tutorial i biće ti mnogo lakše da ga koristiš ubuduće.
Ili, po srpski rečeno — nije do programa… do tebe je. 😉

Ako ga već koristiš za posao, uzmi i plaćenu verziju. Količina vremena koju uštediš, kao i mogućnosti integracije sa drugim programima, često višestruko otplate samu cenu pretplate.

Bila sam užasan saradnik jednom direktoru. Dao mi je ovlašćenje da mu pobrišem sve nebitne mejlove, a desilo se da sam mu pobrisala praktično sve jer mi se tako činilo.
Kad me nije tad ubio... i nije (ponovo) u zatvoru...
Dobro sam prošla. Lesson learnt- No, no, no-I don't want to be the most responsible one!

Побрисати директору све мејлове!!!

:fdlan:

Ne koristiš ga ti sa grupisanim porukama zato što si tako hteo, nego zato što Gmail tu postavku gura kao osnovnu.

Nije sramota nešto ne znati. Umesto da ti je „glupi Gmail“ kriv, lepo uz kafu provedeš 30 minuta, pročitaš neki tutorial i biće ti mnogo lakše da ga koristiš ubuduće.

Ako ga već koristiš za posao, uzmi i plaćenu verziju. Količina vremena koju uštediš, kao i mogućnosti integracije sa drugim programima, često višestruko otplate samu cenu pretplate.
Svaki normalni email klijent poruku označava pročitanom kada je OTVORIŠ/ PROČITAŠ, ili sam označiš PROČITANOM, iako je nisi ni otvorio/ pročitao...... Pa kaže: zašto mi otvori zadnju nepročitanu, a ne PRVU nepročitanu? Ili SVE REDOM..po spisku!!??

ee.. setio sam se odlične slične situacije, koju su progameri KRSTINOG softvera odlično i pravilno rešili: Na popisu tema vidiš neku nepročitanu. Otvoriš to, i odmah te uputi iza zadnje pročitane! Zamisli da ti otvori zadnju nepročitanu, a ti onda listaj unazad 500 komentara na 25 stranica dok ne nađeš zadnju nepročitanu!!??? :hahaha:

Ustvari, ako se dobro sećam, mislim da je to tako loše radilo nekada i na Krsti!!?? Sećam se da sam za svaku temu pisao stranicu i redni broj komentara koji sam zadnji pročitao!!??? :rtfm:

Back