Debata: Da li je predsednik Vučić poslednja nada za Srbiju ?

_Stranac

Obećava
Poruka
54
U ovom postu odlučan sam da smislenim, logičkim argumentima obrazložim zašto je apsolutna vlast Aleksandra Vučića korisna po sve uzorne građane Srbije i posvećene patriote.
Naime, kao i u svakom totalitarnom sistemu, glavni vid kako bi se obezbedila poslušnost i posvećenost građana jesu patriotizam i nacionalizam. Kako bi diktator legitimisao svoju vlast i opravdao neophodnost centralne uprave i centralnog planinga, on mora u narodu popularizovati kolektivističku ideologiju. Ideologiju koja će obezbediti osećaj pripadnosti i solidarnosti među svim članovima društva, i opravdati nipodaštavanje individualnih potreba u korist kolektivno-nacionalnih potreba. Upravo ovo je uradila svaka diktatura današnjice, od Severne Koreje, preko Kine i Rusije, Belorusije, Turske itd, itd. Postizanjem ovoga diktator otuđuje svoj narod od drugih naroda, među članovima sopstvenog naroda postiže dubok osećaj pripadnosti i solidarnosti i međusobne posvećenosti, a individualističke ideje pojedinaca - snovi o Švedskoj i programiranju nestaju zato što pojedinac na svoje sunarodnike prestaje da gleda kao na rivale i predmet kompeticije, i počinje da gleda kao na braću. Svaki čovek budi se ujutru i ide na posao i zadovoljan je platom od 200 evra zato što zna da radi za kolektiv, za naciju, za opšte dobro a ne samo za sebe. Kada dođe kući upali televiziju i na televiziji ne vidi Bred Pita kako u Dubaiju ima kuću od 800 kvadrata, nego vidi Milicu Janković kako igra kolo na RTS 1. U Jugoslaviji se živelo tri puta gore nego danas, ali ipak svi su bili zadovoljni i nazivali je rajom na zemlji. I dan danas kukaju za njom upravo zato što je ispunjavala sve ove osobine koje ja sada navodim. Po svojoj prirodi čoveku ne treba mnogo. Osim što mu treba da zadovolji svoje fiziološke potrebe, treba mu još i smisao u životu, a taj smisao pronalazi u nacionalizmu. Dakle pod diktaturom, koja ne može da postoji bez kolektivističke ideologije gubi se materijalizam i biva zamenjen idealizmom i nacionalizmom. Kako bi se kolektivistički, nacionalistički ideali održali i ojačali diktator masivno počinje da ulaže u propagandu. Počinju ponovo da se promovišu narodna muzika, narodna nošnja, crkva, zastava i himna. Televiziju, serije i emisije režira i organizuje država u cilju da se promoviše određena ideja ili postigne određeni demografski rezultat, a ne u cilju da se ostvari najveći mogući profit. To se vidi i po tome što su RTS serije tipa Bela Lađa, Crni Gruja ili Stižu Dolari, od kako je SNS došla na vlast zamenjene sa Nemanjićima, Korenima, Vojnom Akademijom. Predsednik se veoma trudi da promoviše nacionalizam i to se najbolje vidi na RTS-u. Discipline kao što su istorija, filozofija, geografija, slavistika, sociologija ponovo dobijaju na ugledu a profesor u školi ponovo postaje cenjena profesija.

Kao što vidite, nacionalizam, crkva i patriotizam su u kontinualnom opadu. Razlog tog pada je individualizam. U diktatorom najboljem interesu je uništenje individualističke ideologije i zamena sa kolektivističkom ideologijom zato što je tako daleko lakše kontrolisati stanovništvo. Bez kolektivističke ideologije ne mogu da postoje ni nacija, ni država, ni himna ni zastava. Bez nacije ili države ne može da postoji diktator.

Nacionalizam je jedini put do sreće. Individualizam je izvor svake depresije. Predsednik Vučić je prijatelj svakog istinskog Srbina patriote i nacionaliste. Predsednik Vučić je prijatelj svakog hrišćanina. Nadam se podijednako dobrim argumentima onih koji ne dele moje mišljenje. Hvala.

Poslednja izmena:
U ovom postu odlučan sam da smislenim, logičkim argumentima obrazložim zašto je apsolutna vlast Aleksandra Vučića korisna po sve uzorne građane Srbije i posvećene patriote.
Naime, kao i u svakom totalitarnom sistemu, glavni vid kako bi se obezbedila poslušnost i posvećenost građana jesu patriotizam i nacionalizam. Kako bi diktator legitimisao svoju vlast i opravdao neophodnost centralne uprave i centralnog planinga, on mora u narodu popularizovati kolektivističku ideologiju. Ideologiju koja će obezbediti osećaj pripadnosti i solidarnosti među svim članovima društva, i opravdati nipodaštavanje individualnih potreba u korist kolektivno-nacionalnih potreba. Upravo ovo je uradila svaka diktatura današnjice, od Severne Koreje, preko Kine i Rusije, Belorusije, Turske itd, itd. Postizanjem ovoga diktator otuđuje svoj narod od drugih naroda, među članovima sopstvenog naroda postiže dubok osećaj pripadnosti i solidarnosti i međusobne posvećenosti, a individualističke ideje pojedinaca - snovi o Švedskoj i programiranju i karanju Anđeline Džoli nestaju zato što pojedinac na svoje sunarodnike prestaje da gleda kao na rivale i predmet kompeticije, i počinje da gleda kao na braću. Svaki čovek budi se ujutru i ide na posao i zadovoljan je platom od 200 evra zato što zna da radi za kolektiv, za naciju, za opšte dobro a ne samo za sebe. Kada dođe kući upali televiziju i na televiziji ne vidi Bred Pita kako u Dubaiju ima kuću od 800 kvadrata, nego vidi Milicu Janković kako igra kolo na RTS 1. U Jugoslaviji se živelo tri puta gore nego danas, ali ipak svi su bili zadovoljni i nazivali je rajom na zemlji. I dan danas kukaju za njom upravo zato što je ispunjavala sve ove osobine koje ja sada navodim. Po svojoj prirodi čoveku ne treba mnogo. Osim što mu treba da zadovolji svoje fiziološke potrebe, treba mu još i smisao u životu, a taj smisao pronalazi u nacionalizmu. Dakle pod diktaturom, koja ne može da postoji bez kolektivističke ideologije gubi se materijalizam i biva zamenjen idealizmom i nacionalizmom. Kako bi se kolektivistički, nacionalistički ideali održali i ojačali diktator masivno počinje da ulaže u propagandu. Počinju ponovo da se promovišu narodna muzika, narodna nošnja, crkva, zastava i himna. Televiziju, serije i emisije režira i organizuje država u cilju da se promoviše određena ideja ili postigne određeni demografski rezultat, a ne u cilju da se ostvari najveći mogući profit. To se vidi i po tome što su RTS serije tipa Bela Lađa, Crni Gruja ili Stižu Dolari, od kako je SNS došla na vlast zamenjene sa Nemanjićima, Korenima, Vojnom Akademijom. Predsednik se veoma trudi da promoviše nacionalizam i to se najbolje vidi na RTS-u. Discipline kao što su istorija, filozofija, geografija, slavistika, sociologija ponovo dobijaju na ugledu a profesor u školi ponovo postaje cenjena profesija.

Kao što vidite, nacionalizam, crkva i patriotizam su u kontinualnom opadu. Razlog tog pada je individualizam. U diktatorom najboljem interesu je uništenje individualističke ideologije i zamena sa kolektivističkom ideologijom zato što je tako daleko lakše kontrolisati stanovništvo. Bez kolektivističke ideologije ne mogu da postoje ni nacija, ni država, ni himna ni zastava. Bez nacije ili države ne može da postoji diktator.

Nacionalizam je jedini put do sreće. Individualizam je izvor svake depresije. Predsednik Vučić je prijatelj svakog istinskog Srbina patriote i nacionaliste. Predsednik Vučić je prijatelj svakog hrišćanina. Nadam se podijednako dobrim argumentima onih koji ne dele moje mišljenje. Hvala.

Da..........

A kako se u tu tvoju teoriju uklapa Vucicevo hvaljenje Murata??? Ili protestantske ideologije i citave plejade javnih nastupa u kojima nam nudi spoznaju da su Srbi glup, lenj i zatucan narod. Vidis, ti ga posmatras kao nacionalistu a ja kao autosovinistu i srbofoba. On jeste diktator, ali onaj klasicni banana diktatorcic za unutrasnje potrebe kao svojevremeno u latinskoj americi citava plejada slicnih.

Crnog Gruju je snimio i emitovao BK, a ne RTS. Nemanjici onakvi kakvi su bolje da nisu ni snimljeni, od njih nikakva korist, samo steta.

Da..........

A kako se u tu tvoju teoriju uklapa Vucicevo hvaljenje Murata??? Ili protestantske ideologije i citave plejade javnih nastupa u kojima nam nudi spoznaju da su Srbi glup, lenj i zatucan narod. Vidis, ti ga posmatras kao nacionalistu a ja kao autosovinistu i srbofoba. On jeste diktator, ali onaj klasicni banana diktatorcic za unutrasnje potrebe kao svojevremeno u latinskoj americi citava plejada slicnih.

Crnog Gruju je snimio i emitovao BK, a ne RTS. Nemanjici onakvi kakvi su bolje da nisu ni snimljeni, od njih nikakva korist, samo steta.

Od kako je SNS na vlasti, pod njihovom motivacijom na RTS-u promovisale su se serije i snimali filmovi koji su samo pomagali da se proširi srpska nacionalna svest i pripadnost. Evo ga sad i kralj Petar.
Predsednik Vučić mora da priglupoj narodnoj stoci prodaje ono što žele da čuju. Priče o evropi i o parama ali predsednik Vučić istinski nikada nije napustio svoje izvorne radikalske ideje, samo što je shtavio da mora da promeni političku priču kako bi obezbedio sebi mesto na odlučujućoj poziciji. Predsednik Vučić nije bio taj koji je poslao niti bi ikada poslao Ratka Mladića i Karadžića u Hag. Predsednik Vučić se odlučno bori za Kosovo. Nije dao da vrate Šešelja niti pošalju ostale radikale u Hag, već čuva zagovornike pro-srpske nacionalističke ideologije i interesa u Srbiji. Ulaže u srpsku vojsku i policiju, dok su oni prethodni ostali bez ideja kako da još više upropaste srpsku militarnu moć.

To šta on priča i šta radi su dve potpuno različite stvari. On deluje u svom sopstvenom interesu, a njegov lični interes kao diktatora je i interes kolektivističko-nacionalističke ideologije. Da je hteo do sada bi prodao Kosovo kao što je i obećao, nakrao se gomile para i otišao u političku istoriju kao što su to uradili i ovi pre njega, međutim njemu nije u interesu da ode sa vlasti do smrti. To znači da mora da vodi računa o državi zato što JE ON DRŽAVA. Dokle god je na vlasti svestan je toga da ne može da proda Kosovo jer bi to bila njegova politička propast, a on želi da doživotno vlada. Eto to je jedna od mnogih lepota totalitarne vlasti. Neka se interesi vlasti i interesi uzornog građanstva izijednače. Tada nastaje spokoj. Mi nacionalisti koji težimo ka služenju kolektiva i civilizacije, a ne ka sopstvenoj samo-usluzi smo ti uzorni građani. Individualizam vodi ka anarhiji. Individualisti su neprijatelji civilizacije i države. Živeo nam doživotni predsednik Vučić ! Ura ! Ura ! Ura !

Poslednja izmena:
Zar nije taj podatak patka SNS-a?

Jedini podatak koji relevantan je onaj Fiskalnog saveta Srbije. http://www.fiskalnisavet.rs/o-nama.php

Po podacima Fiskalnog saveta Javni dug Beograda nakon smene Đilasa sa mesta gradonačelnika, odnosno krajem 2013. godine, bio je oko 400 miliona evra. Tu računicu potvrdilo je i Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije (tj. Uprava za javni dug).

Ta je brojka uvećana odnosno pomnožena, x3 kao deo prikupljanja jeftinih političkih poena, kako bi se sprovodila propaganda. Sećam se kada je Siniša Mali dobio konkretne informacije, a njegov odgovor bio u fazonu narod ne zanima kako smo došli do te brojke. :lol:

Poslednja izmena:
Ponekad stvarno pomislim da treba porušiti sve spomenike Karađorđu, Milošu, Mihailu, Stepi... ma svim onim "ludacima" koji su se borili i ginuli za slobodu Srbije.

Jbt, ako nam je ovaj poslednja nada bolje da ne postojimo kao država. Ma šta bi nam falilo da smo danas deo Turske ili Austrougarske?

Reći tako nešto za najviše 5 godina odvešće te na doživotnu robiju u radni logor gde će tvoje telo i um biti eksploatisani šesnaest sati na dan u društveno korisnom radu. Sa nestrpljenjem čekam i nadam se danu kada će naš dobri Predsednik da vrati zatvore i radne logore, da vrati batinu. Batina i bič su stvorili državu i naciju. Bič je stvorio Rim i podigao piramide u Gizi. Jedva čekam dan kada će se ovako nešto šaputati u krevetu ispod ćebeta, a ne obijavljivati na javnom forumu. Javni neprijatelj nacije, javni neprijatelj kolektiva, javni neprijatelj države, javni neprijatelj civilizacije.

Ponekad stvarno pomislim da treba porušiti sve spomenike Karađorđu, Milošu, Mihailu, Stepi... ma svim onim "ludacima" koji su se borili i ginuli za slobodu Srbije.

Jbt, ako nam je ovaj poslednja nada bolje da ne postojimo kao država. Ma šta bi nam falilo da smo danas deo Turske ili Austrougarske?

Svima postovanje, ali kod nas postoji jedno opste ubedjenje o velikoj istoriskoj svesti naroda i misljenje da dobro poznajemo svoju istoriju... A u sustini ta svest je o tome da je nesto sto se dogodilo nasa zeljena slika tih dogadjaja... Pomenuo si velike ljude, njih treba postovati, ali daleko od toga da oni nisu imali svoju opoziciju u narodu... I daleko od toga da im mozda bas ti ne bi bio ta opozicija da si tada ziveo i kada bi mogao da znas za sve njihove postupke... Nama istorija brise kriticko misljenje, a tera nas da slavimo... Umesto da imamo kriticko misljenje, a da i pored toga postujemo sve svoje predke... Da ih razumemo na pravi nacin... U vreme onih koje si pomenuo spoljni faktor je imao jos veci uticaj ili makar podjednak... Kazem, kada bi nasi ljudi dovoljno dobro razumeli istoriju pa oni bi ovog naseg Cara voleli jos vise... Obozavali bi ga... Jer trenutna vecina slavi onoga ko se konfrontira sa zapadom, a buducnost ce pokazati da je ovaj bas od te sorte... Slavimo ga braco!

Poslednja izmena:
Teško mi je da poverujem ali u privatnoj poruci sam dobio optužbu kako sam ja I.P. koji ovo šalje iz opštinskog odbora. Da li bi neko ko se bavi politikom ikada obijavio i promovisao neke ovako nepopularne, ali svakako istinite ideje. U demokratiji punoj primitivne narodne stoke sigurno ne. Svako ko sebe naziva nacionalistom mora praktikovati kolektivističku ideologiju, a diktatura je naša jedina i poslednja šansa da se vratimo kolektivističkoj ideologiji tj. nacionalizmu. Stvar je jednostavna.

Za svakoga od vas ko i dalje ima sumnje da sam ja bot, neka proveri moju tablu aktivnosti. Komentarisao sam i pisao i o drugim temama i na drugim stranicama. To je nešto što I.P. verovatno ne bi radio, ne znam ?

Znam i ja to. Ali interesi diktatora podudaraju se sa interesima nacionalističke ideologije. O tome se radi, samo što niko neće da pročita ili razume ono šta sam napisao, a svako je prvi kada treba da se pljuje po predsedniku.

Interesi ovog diktatora su da uzme što više budžetskog novca.Diktaturom nam uzima iz džepa.Ebe se njemu i za naciju i za ideologiju.Nema ovaj to

Interesi ovog diktatora su da uzme što više budžetskog novca.Diktaturom nam uzima iz džepa.Ebe se njemu i za naciju i za ideologiju.Nema ovaj to

Nije kod ovog naseg taj lopovski poriv najveci.. Kod njega je veci onaj najgori poriv za vlascu... On bi hteo da vlada... Da sve kontrolise, a novac i lopovluk su sredstvo, on njime upravlja, vrsi raspodelu.. Inace nije neki tip da uziva u lovi, on to i ne ume... On uziva da kontrolise sve, jedan veliki kompleksas koga pogadjaju reci marginalnih ljudi...Lova ide raznoraznim lopovima koji odrzavaju ovu vlast i cine ovu sns mrezu stabilnom...

Naime, kao i u svakom totalitarnom sistemu, glavni vid kako bi se obezbedila poslušnost i posvećenost građana jesu patriotizam i nacionalizam. Kako bi diktator legitimisao svoju vlast i opravdao neophodnost centralne uprave i centralnog planinga, on mora u narodu popularizovati kolektivističku ideologiju. Ideologiju koja će obezbediti osećaj pripadnosti i solidarnosti među svim članovima društva, i opravdati nipodaštavanje individualnih potreba u korist kolektivno-nacionalnih potreba. Upravo ovo je uradila svaka diktatura današnjice, od Severne Koreje, preko Kine i Rusije, Belorusije, Turske itd, itd. Postizanjem ovoga diktator otuđuje svoj narod od drugih naroda, među članovima sopstvenog naroda postiže dubok osećaj pripadnosti i solidarnosti i međusobne posvećenosti, a individualističke ideje pojedinaca - snovi o Švedskoj i programiranju nestaju zato što pojedinac na svoje sunarodnike prestaje da gleda kao na rivale i predmet kompeticije, i počinje da gleda kao na braću. Svaki čovek budi se ujutru i ide na posao i zadovoljan je platom od 200 evra zato što zna da radi za kolektiv, za naciju, za opšte dobro a ne samo za sebe. Kada dođe kući upali televiziju i na televiziji ne vidi Bred Pita kako u Dubaiju ima kuću od 800 kvadrata, nego vidi Milicu Janković kako igra kolo na RTS 1. U Jugoslaviji se živelo tri puta gore nego danas, ali ipak svi su bili zadovoljni i nazivali je rajom na zemlji. I dan danas kukaju za njom upravo zato što je ispunjavala sve ove osobine koje ja sada navodim. Po svojoj prirodi čoveku ne treba mnogo. Osim što mu treba da zadovolji svoje fiziološke potrebe, treba mu još i smisao u životu, a taj smisao pronalazi u nacionalizmu. Dakle pod diktaturom, koja ne može da postoji bez kolektivističke ideologije gubi se materijalizam i biva zamenjen idealizmom i nacionalizmom. Kako bi se kolektivistički, nacionalistički ideali održali i ojačali diktator masivno počinje da ulaže u propagandu. Počinju ponovo da se promovišu narodna muzika, narodna nošnja, crkva, zastava i himna. Televiziju, serije i emisije režira i organizuje država u cilju da se promoviše određena ideja ili postigne određeni demografski rezultat, a ne u cilju da se ostvari najveći mogući profit. To se vidi i po tome što su RTS serije tipa Bela Lađa, Crni Gruja ili Stižu Dolari, od kako je SNS došla na vlast zamenjene sa Nemanjićima, Korenima, Vojnom Akademijom. Predsednik se veoma trudi da promoviše nacionalizam i to se najbolje vidi na RTS-u. Discipline kao što su istorija, filozofija, geografija, slavistika, sociologija ponovo dobijaju na ugledu a profesor u školi ponovo postaje cenjena profesija.

Ti si kreten.

Back