De si Tadiću?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam znao da je Tadič otišao u Ameriku šta će tamo?

Predsednik Tadić u SAD

Predsednik Srbije Boris Tadić otputovao je u Sjedinjene Američke Države, gde će do 26. septembra predvoditi delegaciju Srbije na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.


Kako je najavila Pres služba predsednika Republike, Tadić će 23. septembra prisustvovati prijemu koji će u Njujorku prirediti predsednik SAD Barak Obama, a 25. septembra će se obratiti učesnicima 64. zasedanja Generalne skupštine UN.
U okviru zasedanja Generalne skupštine predsednik Srbije će imati i niz bilateralnih sastanaka, navodi se u saopštenju.
Generalna skupština UN, čije će zasedanje okupiti lidere 192 države, počela je 15. septembra, a glavna debata će trajati od 23. do 30. septembra.
Srbiju, prema proceni predstavnika Vlade, na ovom zasedanju očekuje veliki diplomatski okršaj sa Prištinom, jer su privremene vlasti u pokrajini znatno pojačale tempo lobiranja za svoju nelegalno proglašenu nezavisnost.
Tokom prošlogodišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN Srbija je izvojevala veliki diplomatski uspeh, jer je prihvaćena njena inicijativa da se Međunarodni sud pravde, telo UN, izjasni o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.
Pre odlaska u Njujork, gde se nalazi sedište UN, Tadić će se sutra, 21. septembra, u Klivlendu, susresti s članovima srpske dijaspore u SAD, kao i sa predstavnicima Nacionalne garde Ohaja sa kojom sarađuje Vojska Srbije.
Predsednik Tadić će u Klivlendu razgovarati i sa senatorom DŽordžom Vojnovićem i sa guvernerom države Ohajo Tedom Striklendom.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top