DDT - debilni demokratski termini

sanja*

Drevna Kornjača
Poruka
8.704
rečju "debilni" ne vređam ni jednu osobu, već ukazujem na besmisao terminologije koja se rabi u "demokratskim" društvenim sistemima.

Dakle, idemo redom sa raskrinkavanjem DDT-a (Debilnih Demokratskih Termina).

Prvi od njih je - govor mržnje.

Pitanja za razmatranje su sledeća:

- koji je odnos "govora mržnje" i "prava na mišljenje" ?
- zbog čega neka mišljenja ne smeju biti iskazana?
- da li je sankcionisanje "govora mržnje" u stvari traženje načina da se prikrije stvarno stanje stvari (da se prikrije postojanje mržnje, ili čak porast mržnje - stvaranje iluzije "savršenog" i "miroljubivog" demokratskog sveta) ?
- da li umetnička dela, nastala na mržnji i netrpeljivosti, a u kojima se mržnja i netrpeljivost iskazuju u umetničkoj, ali ipak sasvim jasnoj formi, trebaju biti zabranjena? (satirične priče i pesme, recimo; karikature u likovnoj umetnosti; monti pajtonovci i filmovi o hitleru, etc. )

Izvolite.
 
мене нервирају када изгласају неки закон и онда кажу да је "усклађен са законима у ЕУ " или да је исти као у " развијеним земљама" а овај јадни народ у то као треба да им поверује. А ретко ко је путовао даље од Грчке или Црне горе па није могао ни да види како изгледају или како се примењују закони у ЕУ.

Конкретан, најбенигнији, пример: од 2014.године сви морамо да имамо исте поштанске сандучиће( по димензији, боји, материјалу од ког су направљени), зато што је наводно "тако у ЕУ". И онда мало прогуглате по нету и видите да у ЕУ није тако и да свака земља на свој начин регулише ту област. Мени је пало на памет да ће само повлашћене фирме моћи да производе и продају сандучиће.....2 милиона сандучића х 15-так Е,мало ли је.

И тако имамо Војску по НАТО стандардима - гле чуда па нема две војске у НАТО које су исто устројене а камо ли по неком јединственом стандарду, и не знам колико још примера бих навео ал би пост био предугачак.

Што се говора мржње тиче из уводног поста - он је измишљена категорија да нико не би више смео да говори или подржава интересе српског народа већ да аутоматски могу да га прогласе за ратног злочинца или неонацисту. Још нисам чуо да су некога оптужили за говор мржње против Срба - а послушајте само Кандићку, Бисерко, Чеду, Бећковићку и сл. Па КАндићка није ни осуђена када је оног старца ошамарила на тргу пре 5-6 година, кажу да је била толико испровоцирана да је била неурачунљива у том тренутку, а камоли да је неко оптужи за говор мржње.
Или када смо певалиу "Спаси Србију и убиј се Слободане" онда смо били ОК, демократски и напредни а сада када то исто певамо БоРату то је кривично дело и вређа - иди бегај!
 
Sama tema je debilna i licemerna, jer patritoskim Srbljima ne smeta kad se govor mržnje odnosi na Hrvate, Albance, Jevreje, Amerikance...ali kad neko koristi govor mržnje prema Srbima, to je druga stvar. Licemerno i primitivno.
Sud u Hagu i drugi organi takozvane Medjunarodne zajednice nemaju isti odnos prema svim zlocinima ucinjenim na Balkanu.Ispoljavaju pristrastnost prilikom izricanja kazni,tako sto umanjuju zlocine pripadnika pojedinih verskih i nacionalnih kolektiviteta.
Zasto Zapad nije sprecio stravicne genocide izvrsene u Ruandi i Kongu,a za navodne zlocine nad Siptarima primenio je surovi rat iz vazduha nad tadasnjom Jugoslavijom?
 

Back
Top