DDR3 ili DDR3L.....

neledr

Primećen član
Poruka
748
...dakle, interesuje me da li moze da se koristi...uffff.......Asus x55vd, 4Gb integrisane DDR3 memorije na ploci. E, sad.......ima jos jedan prazan slot za memoriju, pa me interesuje mogu li da ubodem DDR3L modul u njega ( koji imam) i hoce li raditi ako on koristi DDR3 ( koji nemam).....eto!

Dva ista modula moras koristiti ako su razliciti onda ce raditi na base (osnovnoj) brzini , tj na standardnih 1333mhz ali to nije preporuka ili nece raditi , videce samo jedan modul ...

Nabavi drugu ddr3 memaru , imas za malo para , ako nije isti modul onda moze slican , gledaj latencije i brzinu da se poklapaju sa tom koja je u tvom laptopu.
Barem da rade na 1333mhz , nece biti osakacen u odnosu na 1600mhz koju tvoj lap max dozvoljava.

Zato sto se posle svakog novog racunarskog dela preporucuje. Ume da zaglupi i to cesto i nece da digne sistem.

kada sam ja uzimao racunar, uzeo sam 8GB DDR4 memorije. Pre 2.meseca narucio identicni stick, nece da digne sistem. Setim se BIOSa, resetujem sve radi.

Drugo podesavanje RAM memorije nije bas tako jednostavno, ukoliko se radi o razlicitim stickovima. Nije sve u frekvenciji rada, vec i do CAS Latency iliti ono CL na kraju oznake svake RAM memorije.
Za AMD znam da je uzas , pogotovo starije platforme tipa FX ... tu mozes na dva razlicita sticka da ocekujes samo minimum frkvenciju 1333mhz.

Drugo je kada su uparena dva ista modula.

Na jedan klik setujes bukvalno sve na max ... npr XMP profil ako podrzava memara.

Ma FX procesori su njesra.

Ryzen su ekstra, ali treba im sto kvalitetnija i brza memorija. Ja pa nisamnogo pazio, uzeo 2400MHz, sreca Corsair Vengeance trpi overclock kao nista.

Mada uskoro treba da uzem Ryzen 7 ili 2700 ili 3700, mada mi ryzen 5 1500x i 1660ti sve fura bez da se oznoji na 1080p rezoluciji

Sto se XMPa tice, moj RAM ima ugradjene profile, al muljo cim izaberem neki osim auto sve crkava. Sve sam rucno podesio

Back