Dara iz Jasenovca

A Ljotić i Nedić su bili članovi Antife

E ali to je vasa ustaska propaganda. To jest ono sta vas uce na veronauku. A znas zasto? Pa nemci su postavili Nedica a ne srpski narod. Sta mislis da su bili demokratski izbori pa srbi glasali za Nedica? hahahahaha
A rvati su podrzali vecina NDH i docekali nemce sa cvecem. Kako to moze biti isto?
A i cetnici su bili do 1943 u ratu sa Nedicem. Nisu cak niti imali drzavu nego bili gerila. Niti su imali rasne zakone, niti logore a kamoli one za decu, niti ratovali u rusiji itd...
A to sta su od 1943 (ne svi cetnici jer kod njih je to bilo kaoticno, svaka grupa je imala drugu politiku prema italiji, nemcima...) pravili sporazum sa nemcima OGRANICENOG karaktera, znaci samo protiv partizana, a ne protiv jevreja ili da cetnici ratuju u rusiji, je zato sto su se saveznici odrekli njih, sta su drugo trebali da rade kada su u jednom trenutku imali i nemce i njihove saveznike, kao i ove zapadne saveznike protiv sebe. Ovako su racunali da ako srede partizane, nemci i ndh ce izgubiti rat pa ce se oni vratiti sa kraljevinom, ali nisu uspeli pa Tito iskoristio da ih izjednacava sa NDH u ime bratstva i jedinstva da nebi RVATI ispali najgori, a jesu najgori.

Ali ovo vas ne uce u rvackoj ili na veronauku.
 
Nasa omladina je zeljna tog osecanja mrznje koji sve vise otkriva i nadogradjuje.... Nisu to oni izmislili, sve to kruzi... Omladina ne shvata da se sve to tako realisticno ponavlja... Taj osecaj koji opravdava njihov zao duh... Bezgresna strana "pravednika".... Polazna tacka za sve sto ce se ponoviti u buducnosti... Vec vidim...
 
Nasa omladina je zeljna tog osecanja mrznje koji sve vise otkriva i nadogradjuje.... Nisu to oni izmislili, sve to kruzi... Omladina ne shvata da se sve to tako realisticno ponavlja... Taj osecaj koji opravdava njihov zao duh... Bezgresna strana "pravednika".... Polazna tacka za sve sto ce se ponoviti u buducnosti... Vec vidim...

Нема шта да се понови. Коначно смо се разграничили.
 
Da li ste znali da je za vreme drugog svetskom ratu u Beogradu postojala ambasada NDH. Ta ambasada ili kako se tad nazivalo ,,konzularno prestavnistvo"NDH se nalazilo u ul. Dobracinoj 22. Za vreme trajanja rata nije bacen ni jedan jedini kamen ...A kamo li nesto drugo.Beogradzani
Euxxdp0XMAQMoPJ

Tokom postojanja ambasade NDH u Nedićevoj Srbiji, Beogradom je svakodnevno kružio auto ambasade sa ustaškim tablicama i zastavom NDH i za celo vreme okupacije :eek:
 
Kakve ima veze etimologija reči , recimo i ustaša je isto što i ustanik što ne mora nužno da bude zlo ako se posmatra poreklo reči .
Recimo i ustanici protiv Turaka i Austrije u Bosni i Hercegovini u drugoj polovini 19. veka koji su uglavnom bili Srbi i nešto manje Hrvati su nazivani ustašama ili ustašima i sami su sebe tako zvali. Takva stupidna relativizacija može ići u nedogled od svastike koja je drevni simbol sunca i plodnosti , starog rimskog pozdrava podignute desne ruke , pozdrava ZDS koji se spominje u nekoj operi o Šubićima ili Zrinjskima decenijama pre NDH... ali nismo baš deca sa posebnim potrebama i totalni ignoranti da ne znamo šta to sada znači i šta je značilo pre 80 godina .
I kod Crnogoraca ista stvar.
IMG_20210221_220429.jpg
 
Izmisljena je zato sto su vojnici odlepljivali pa se gasna komora cinila manje traumaticna .Al to ti je kada sljam ispliva na celo drzave. Evo imas primer tog Belivuka koji je sekao ljude itd. Takvi slicni ti dospeju na neke pozicije i sl. i onda mozes da ocekujes svasta.
nije nego zato sto je proces ubijnja bio previse spor.Prvo su patentirali gasni kamion,sa izduvim gasovima sprovedenim u tovarni prostor,Ciklon B je slucajno pronadjen kao sredstvo ubijanja
 
Pa realno da ti kažem da sam Srbin u Hrvatskoj pokatoličio bih se ali nikada ne bih mrzeo Srbe.
Možda je bilo pravo rešenje da se Srbi bar pounijate, a ostanu Srbi. Velika greška Srba je što svaki Srbin mora biti i pravoslavan.
Uz podršku katoličke crkve ne bi bilo problema.

Srbi su trebali da pristupe veri kao Albanci.
Ја познајем 2 бивша Мађара у крају и двојицу на послу, а један од њих се презива исто као и председник Мађарске. Њима су родитељи дали српска имена, за неке знам да су крштени у СПЦ, неки су вероватно атеисти, али нико од њих се не осећа као Мађар, а још мање као католик.
Очигледно је да и они не могу да буду Мађари православци или Срби католици. То заиста нема везе са СПЦ, нити она некоме наређује како мора да се осећа у националном и верском смислу, зато престаните да ту кривицу сваљујете на СПЦ.

Албанци могу да буду изузетак зато што су они измишљена нација и зато што им следи крвави верски рат, ако не нађу јединство под националним идентитетом, што су они углавном и успели.
 
Da li ste znali da je za vreme drugog svetskom ratu u Beogradu postojala ambasada NDH. Ta ambasada ili kako se tad nazivalo ,,konzularno prestavnistvo"NDH se nalazilo u ul. Dobracinoj 22. Za vreme trajanja rata nije bacen ni jedan jedini kamen ...A kamo li nesto drugo.Beogradzani
Euxxdp0XMAQMoPJ

Tokom postojanja ambasade NDH u Nedićevoj Srbiji, Beogradom je svakodnevno kružio auto ambasade sa ustaškim tablicama i zastavom NDH i za celo vreme okupacije :eek:
Beograd je kao i Srbija bio pod nemackom upravom
 
ZVERI PLATILE ZA ZLOČINE! KAKO SU ZAVRŠILI MONSTRUMI JASENOVCA! Maksa Luburića ubila Udba, Ilija mu ČEKIĆEM SMRSKAO GLAVU!

U filmu "Dara iz Jasenovca" Predraga Antonijevića predstavljeni su užasi počinjeni nad Srbima, Jevrejima i Romima koje su počinile ustaše u logoru Jasenovac.
Živote je tada izgubilo, kako tvrde mnogi naučnici, između 500.000 i 700.000 ljudi, a većina počinilaca zločina je kažnjena. Pojedinci su kasnije sahranjeni u države počasti.
lg.php

Uloge Miroslava Filipovića, Maksa Luburića, Ante Vrbana, Nade Šakić i časne sestre igraju Vuk Kostić, Marko Janketić, Igor Đorđević, Alisa Radaković, Tanja Kecman, a evo kakva je bila njihova sudbina u pravom životu.

Vjekoslav Maks Luburić Pravda ga stigla 1969.

Vjekoslav Maks Luburić
FOTO: YOUTUBE/PRINTSCREEN

Luburić je bio ustaški oficir i gotovo ceo rat komandant sistema koncentracionih logora, među kojima je najveći koncentracioni logor bio Jasenovac. Kako ističu istoričari, zbog svoje umešanosti u brojne ratne zločine stekao je reputaciju najbrutalnijeg među ustaškim zapovednicima. On se, na kraju rata, nije predao zapadnim saveznicima, već se vratio u Hrvatsku, gde je bio zadužen za pozadinske akcije križara protiv nove jugoslovenske države u Bilogori i Slavoniji. Pobegao je iz Hrvatske preko Austrije, završivši u Španiji. U Španiji se krio pod imenom Visente Peres Garsija. Luburića je ubio agent Udbe Ilija Stanić, nakon što se uspešno infiltrirao u HNO. Ubijen je u svojoj vili u Španiji 20. aprila 1969, tako što mu je čekićem razbijena glava.
Marko Janketić, Film Dara iz Jasenovca


Fra Majstorović Mađari ga isporučili

Miroslav Filipović je bio franjevac, ustaša, i jedno vreme komandant logora Jasenovac i logora Stara Gradiška. Pre rata je bio kapelan i župnik u raznim mestima u Bosni i Hercegovini, a pošto je proglašena NDH, pridružio se ustaškoj vojnici, tvrde istoričari. Početkom maja 1945. godine pobegao je u Austriju i predao se Britancima, koji su ga odmah izručili jugoslovenskim vlastima. Posle je izveden pred vojni sud Komande grada Zagreba, koji ga je 29. juna 1945. godine proglasio krivim zbog masovnih zločina u Jasenovcu, Staroj Gradiški, u okolini Banjaluke. Osuđen je na smrtnu kaznu vešanjem, trajni gubitak građanske časti i konfiskaciju imovine.

Vuk Kostić, Dara iz Jasenovca


Ante Vrban Obešen, priznao zločine nad decom

Ante Vrban je bio major Ustaške vojnice i kasnije HOS, zamenik komandanta logora Stara Gradiška za vreme Drugog svetskog rata. Pre rata je radio kao trgovački pomoćnik. Posle formiranja NDH pristupio je u Ustašku vojnicu. Prema podacima istoričara, u leto 1941. učestvovao je u ubistvima Srba u Lici, kao i u likvidacijama Jevreja u Jadovnu.

Igor Đorđević, Dara iz Jasenovca


U logor Stara Gradiška je stigao 13. novembra 1941. godine, a neko vreme je bio zamenik komandanta logora Mile Oreškovića. Na suđenju posle rata priznao je da je otrovao 63 bolesne dece gasom "ciklon B", što je prikazano u filmu. Posle sloma NDH povukao se u Austriju, ali se 1946. godine vratio nakratko u Hrvatsku da uspostavi vezu s križarima. Sledeće godine Udba ga je uhvatila na Papuku, zajedno s Ljubom Milošem.
Osuđen je pred Vrhovnim sudom na smrt vešanjem.

Ljubomir Miloš Desna ruka Maksa Luburića

Miloš, koji je rođen u Bosanskom Šamcu, radio je kao opštinski poreski činovnik, a gimnaziju je učio u Subotici. Bavio se amaterski novinarstvom. On je u junu 1941. godine došao u Zagreb i sreo se sa svojim rođakom, ustaškim zapovednikom Vjekoslavom Luburićem. Prema tvrdnjama istoričara, postao je Luburićeva desna ruka. Posle rata uspeo je da pobegne u Austriju, gde se uključio u rad ekstremne ustaške emigracije. U sklopu diverzantske akcije operacija Gvardijan, ubacio se sa grupom ustaša u FNRJ 1948. godine, ali ih je Udba otkrila i uhapsila. Miloš je kasnije sarađivao sa Udbom šaljući šifrovane poruke o za ustaše povoljnoj situaciji u Jugoslaviji, što je rezultiralo hapšenjima novih grupa ubačenih ustaša. Posle kraćeg suđenja u Zagrebu, osuđen je na smrt i pogubljen na vešalima iste godine.

Dinko Šakić Sahranjen uz državne počasti

Dinko Šakić bio je komandant koncentracionog logora Jasenovac, a osuđen je na 20 godina zatvora zbog ubistava Srba, Jevreja i Roma. Preminuo je u ćeliji 20. jula 2008. Pravda ga je stigla tek u poznim godinama jer je pobegao sa suprugom Nadom u Argentinu. On je umro u zatvorskoj bolnici Remetinec u 86. godini. Sahranjen je na Zagrebačkom krematorijumu, u svojoj uniformi, a njegovoj sahrani prisustvovali su hrvatski desničarski političari.

Dinko Sakic, Dinko Šakić
FOTO: EPA / ANTONIO BAT

Ženska uprava logora Stara Gradiška Nada Luburić se izvukla

Stara Gradiška je jedan od logora gde su počinjenih najužasniji zločini, a imao je i žensku upravu, koju su činile Maja Buždon, Božena Obradović, Nada Tanić-Luburić i Milka Pribanić.

Nada Sakic, Dara iz Jasenovca
FOTO: ARHIVA

Najviše pažnje gledalaca izazvala je Nada, koja je pobegla u Argentinu. Njen muž bio je Dinko Šakić, koji je od maja do kraja oktobra 1944. komandant ustaškog logora smrti Jasenovac, a njen rođeni brat je zloglasni Vjekoslav Luburić. Njen slučaj je svih ovih decenija pomalo bio u senci njenog muža i brata, a preminula je u dubokoj starosti 5. februara 2011. godine.

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...h_notification&utm_campaign=push_notification
 
Poslednja izmena:
Pa realno da ti kažem da sam Srbin u Hrvatskoj pokatoličio bih se ali nikada ne bih mrzeo Srbe.
Možda je bilo pravo rešenje da se Srbi bar pounijate, a ostanu Srbi. Velika greška Srba je što svaki Srbin mora biti i pravoslavan.
Uz podršku katoličke crkve ne bi bilo problema.

Srbi su trebali da pristupe veri kao Albanci.
cak ih ni to nije spasavalo
 
U nekom buducem ratu a bice ga kad tad - posto dobro znamo kakvi su u CRO trebamo dejstvovati isto ko i oni posto oni zlocine negiraju i zlikovce velicaju - nema tu niti ce ikada biti suceljavanja sa istorijom isti su oni vekovima i nikad se nece promeniti - mnogo mi je zao sto su ONI u nasem komsiluku
srebrenica je prva srpska odmazda ikad,(nad dzelatima)
zato zbog nje i kukaju toliko
navikli su da posle klanja srba izadju nekaznjeno i jos budu nagradjeni,
posle srebrenice znaju da vise nema tog luksuza
 
Ја познајем 2 бивша Мађара у крају и двојицу на послу, а један од њих се презива исто као и председник Мађарске. Њима су родитељи дали српска имена, за неке знам да су крштени у СПЦ, неки су вероватно атеисти, али нико од њих се не осећа као Мађар, а још мање као католик.
Очигледно је да и они не могу да буду Мађари православци или Срби католици. То заиста нема везе са СПЦ, нити она некоме наређује како мора да се осећа у националном и верском смислу, зато престаните да ту кривицу сваљујете на СПЦ.

Албанци могу да буду изузетак зато што су они измишљена нација и зато што им следи крвави верски рат, ако не нађу јединство под националним идентитетом, што су они углавном и успели.
Ne krivim SPC, nego prosto srpski narod je takav. No u Srbiji možeš biti i Eskim i niko ti ništa ne bi rekao. Srbi su u osnovi duhovan narod. Ne toliko crkven. Dok su Hrvati izuzetno crkven ali ni malo duhovan već vrlo materijalistički narod.

Zato da bi se sa njima uklopio, moraš biti kao oni. Ili da ih pokoriš kao Kralj Aleksandar, a zatim i Tito.
 
Domobrani nisu radili zločine. Ako ti znaš za nekakav zločin od strane domobrana reci slobodno, iskreno ja ne znam.
Pokolj u Drakseniću 14. januara 1942.[uredi - уреди | uredi izvor]
Napad na Donju Gradinu i Draksenić, strateški važna sela u blizini logora Jasenovac, sa bosanske strane, ustaše i domobrani, iz garnizona Bosanska Dubica, Jasenovac, Bosanska Gradiška i Nova Gradiška (oko 1.200 ustaša i domobrana) izvršili su 14. januara 1942. S obzirom da su ustaško-domobranske stane bile brojnije i naoružane artiljerijom, partizani su relativno brzo bili potisnuti iz ova dva naselja najisturenija prema logoru Jasenovac. Ustaško-domobranske snage su u potpunosti spalile Draksenić. Takođe, 14. januara 1941, ustaše i domobrani su Drakseniću izvršili masakr nad civilnim stanovništvom, pretežno nad ženama i decom.

Tog dana je na zverski način, noževima i tupim predmetima, ubijeno oko 207 stanovnika Draksenića. Ustaše su ubile oko 130, a domobrani oko 70 stanovnika sela. Najveći broj stradalih je ubijen u seoskoj pravoslavnoj crkvi.
 
Pokolj u Drakseniću 14. januara 1942.[uredi - уреди | uredi izvor]
Napad na Donju Gradinu i Draksenić, strateški važna sela u blizini logora Jasenovac, sa bosanske strane, ustaše i domobrani, iz garnizona Bosanska Dubica, Jasenovac, Bosanska Gradiška i Nova Gradiška (oko 1.200 ustaša i domobrana) izvršili su 14. januara 1942. S obzirom da su ustaško-domobranske stane bile brojnije i naoružane artiljerijom, partizani su relativno brzo bili potisnuti iz ova dva naselja najisturenija prema logoru Jasenovac. Ustaško-domobranske snage su u potpunosti spalile Draksenić. Takođe, 14. januara 1941, ustaše i domobrani su Drakseniću izvršili masakr nad civilnim stanovništvom, pretežno nad ženama i decom.

Tog dana je na zverski način, noževima i tupim predmetima, ubijeno oko 207 stanovnika Draksenića. Ustaše su ubile oko 130, a domobrani oko 70 stanovnika sela. Najveći broj stradalih je ubijen u seoskoj pravoslavnoj crkvi.
vidis da su domobrani dobri,
oni su ubili samo 70, a ne 130 kao ove ustase
 
Da li ste znali da je za vreme drugog svetskom ratu u Beogradu postojala ambasada NDH. Ta ambasada ili kako se tad nazivalo ,,konzularno prestavnistvo"NDH se nalazilo u ul. Dobracinoj 22. Za vreme trajanja rata nije bacen ni jedan jedini kamen ...A kamo li nesto drugo.Beogradzani
Euxxdp0XMAQMoPJ

Tokom postojanja ambasade NDH u Nedićevoj Srbiji, Beogradom je svakodnevno kružio auto ambasade sa ustaškim tablicama i zastavom NDH i za celo vreme okupacije :eek:
Недићеви министри су бринули о прогнаним Србима из НДХ и он је такође слао новац четницима. Шта би добио тиме да је напао амбасаду НДХ и зашто то нису учинили комунистички отпораши, бар њих не занимају последице ?

Beograd je kao i Srbija bio pod nemackom upravom
Није баш тако, јер централна Србија је пружала отпор и било је периода када су четници и партизани имали своје ослобођене територије.
 
a kad će biti film o zločinima komunista? jame u crnoj gori, kapičić, đilas, dapčević?
kad će biti masovna streljanja i otimanje imovine 1945?
kad će film o sremskom frontu?
goli otok?
То могу колико сутра да сниме, јер то је политички коректно, али да сниме муслиманска зверства, а они савезници са западом, е то је већ јако заје&ано.
 

Back
Top