Dara i mera

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
činjenica je da svako u suštini živi život po svojoj meri i u skaldu sa svojim merilima sveta
e sad naravno neki ljudi imaju potrebu da preteruju, da sve dozivljavaju i konzumiraju megalomanski, do i preko granica stećenja sebi
neki se bandoglavo drže granica i kontrolišu se sebe u okvirima koje su postavili ili im je neko postavio
neki stidljivo i na jedvite jade se dajeu i uzimaju, zavuku se u neki kornjačin oklop
da ne ulazimo u to koja je mera najbolja
pitam se zašto i šta vuče ljude da sebe tako uokvire, sputaju ili arče
čega su željni i uplašeni ovi pod a, koliko disciplina guši a koliko daje kvalitet, a čega su upet uplašeni i čine frustirani ovi stidljivi
i uopšte kojoj ste struju naklonjeniji

Strah od nepoznatog i gubitka sebe tera ljude da zive u nekim uskim granicama koji su zacrtali sebi ili im je neko drugi zacrtao.
Licno, nemam tu filozofju da iskusim sve u zivotu, pa iz gorepomenutog razloga jer se plasim onoga sto mogu postati (sto ne mora nuzno da znaci da je tako i da cu to postati).
Banalan primer bi bilo recimo da me je oduvek iz znatizelje zanimao ukus ljudskog mesa, ali eto, zbog nekih svojih normi a i straha to necu nikada okusiti.

Opet, probanjem i iskusavanjem gradimo sebe, otkrivamo sebe, i deo sebe uvek moramo razoriti ako zelimo da izgradimo nesto novo, tako da, drzim se poznatog, nekih svojih okvira ali nekada izadjem iz njih, pa tu onda krene razmisljanje i preispitivanje sebe. Ali nemam neku zelju da probam sve ili nesto, ako se desi, desice se kada se desi i ako se desi, tako da nema potrebe da se stresiram oko toga.

neko im postavio granice u zatvoru jer su se kurcili bez pokrica..e to je glupost..imao pa nemao..ne moze se neko pruzati taticinim novcem a onaj ko ga tesko zaradi itekako ce se stisnuti i kalkulisati

činjenica je da svako u suštini živi život po svojoj meri i u skaldu sa svojim merilima sveta
e sad naravno neki ljudi imaju potrebu da preteruju, da sve dozivljavaju i konzumiraju megalomanski, do i preko granica stećenja sebi
neki se bandoglavo drže granica i kontrolišu se sebe u okvirima koje su postavili ili im je neko postavio
neki stidljivo i na jedvite jade se dajeu i uzimaju, zavuku se u neki kornjačin oklop
da ne ulazimo u to koja je mera najbolja
pitam se zašto i šta vuče ljude da sebe tako uokvire, sputaju ili arče
čega su željni i uplašeni ovi pod a, koliko disciplina guši a koliko daje kvalitet, a čega su upet uplašeni i čine frustirani ovi stidljivi
i uopšte kojoj ste struju naklonjeniji
Mislim da u svemu treba imati mere. Oni koji preteruju u svemu, preko normalnih granica, oni hrane dušu time, mislim da ti isti ne znaju gde srljaju i gde biju, dok stvarno ne udare negde.
Oni koji pa previše sebe uokvire i sputaju, oni verovatno vole da sve drže pod kontrolom, ništa neplanirano, strahuju da se ne predje ta neka granica koju oni smatraju siguricom.
Što se mene lično tiče, nisam od tih koji preteruju i srljaju po svaku cenu, imam neka svoja merila i granice, mada ponekad umem i da ih predjem, tj. da te svoje granice malo pomerim.

Back