Danica Grujičić: Na bolovanje najduže dve nedelje bez provere komisije

A ko je kriv za to.

Sigurno nismo mi lokalni Srbi odavde.

Evo primer.

https://topportal.info/filmsko-spas...ter-iz-banjaluke-u-pitanju-je-poznati-covjek/

A direktor je iz Crne Gore.

Ko je to dozvolio.

Moja majka koja je 40 godina placala zdravstvo i poreze ovde je umrla cekajuci pregled na Dedinju zakazan za septembar u maju, a umrla u julu.

A pre toga je bila i 2 godine na listama cekanja, pa kad je dosla na red, bas tad nestasica stentova.

A bosance dovoze helikopterima preko reda.

Za postenog Srbina nema ni stenta, a za bosanca ima i helikopter.

Sta mislis kako se mi gradjani osecamo kad to vidimo. Koliko nam krv prokljuca i koliko smo besni na zdravstvo.
Znam o čemu pričaš ali ovo nije podesan primer , nije ovo ista vrsta operacije. Čovek je bio vitalno ugrožen u aritmiji.
Ne znam ko ga je transportovao.

Око 60% боловања су лажна, а око 40% су права...

Zvuči kao podatak koji ti je ša'nuo neko ko se hvali da nema ni dan bolovanja a sa 50 godina nema ni dana radnog staža, ceo dan je po televizijama, arlauče, zapomaže, živi o trošku naroda koji izuzetno mrzi i stalno ga pljuje.... ko bi to mogao biti...? Baš mi to zvuči kao podatak koji bi on izneo.

Kojih bre 60%, šta pričaš! Ti znaš da je 60% bolovanja lažno... Ja od 2003 godine radim, jedan jedini dan nisam bio na bolovanju. Ljudi dolaze na posao raspadaju se od bolesti jer moraju, ili su primorani ili ionako rade za bedinju od plate još i da im smanje šta da rade sa tim.

A ko je kriv za to.

Sigurno nismo mi lokalni Srbi odavde.

Evo primer.

https://topportal.info/filmsko-spas...ter-iz-banjaluke-u-pitanju-je-poznati-covjek/

A direktor je iz Crne Gore.

Ko je to dozvolio.

Moja majka koja je 40 godina placala zdravstvo i poreze ovde je umrla cekajuci pregled na Dedinju zakazan za septembar u maju, a umrla u julu.

A pre toga je bila i 2 godine na listama cekanja, pa kad je dosla na red, bas tad nestasica stentova.

A bosance dovoze helikopterima preko reda.

Za postenog Srbina nema ni stenta, a za bosanca ima i helikopter.

Sta mislis kako se mi gradjani osecamo kad to vidimo. Koliko nam krv prokljuca i koliko smo besni na zdravstvo.
On lekara nije ni video na dedinju.
Drugo bio je u statusu hitan , ali da nije resio bi sa 2k e. Dedinje je prilicno iskreno u korupciji.
Ja sam mislio da prokljuxa ali samo mali beoj to ozbiljnije shvata , ovo je seljacka zemlja. Pogledaj temu ispada da niko nema problema sa odlaskom kod specijalista

Kojih bre 60%, šta pričaš! Ti znaš da je 60% bolovanja lažno... Ja od 2003 godine radim, jedan jedini dan nisam bio na bolovanju. Ljudi dolaze na posao raspadaju se od bolesti jer moraju, ili su primorani ili ionako rade za bedinju od plate još i da im smanje šta da rade sa tim.
Možda radiš u lošoj firmi. Nije svugde tako.

Ne znam na koju većinu misliš, ali u mojoj struci u većini se poslodavci brinu o zaposlenima.

Imamo privatno zdravstveno osiguranje (nije da sam ga ikad koristio, ali ga imamo, i većina IT firmi ga ima), plus jedan temeljni sistematski pregled svake godine.
E, onda ne pričaj bajke o nečemu o čemu pojma nemaš.

Ne znam na koju većinu misliš, ali u mojoj struci u većini se poslodavci brinu o zaposlenima.

Imamo privatno zdravstveno osiguranje (nije da sam ga ikad koristio, ali ga imamo, i većina IT firmi ga ima), plus jedan temeljni sistematski pregled svake godine.
Sto se javljas onda.

I sistematski pregledi ne treba da imaju veze sa poslodavcem nego sa Ministarstvom zdravlja i RFZO.

To je njihova obaveza da sprovode preventivu kako bi se ocuvalo zdravlje nacije i osiguranika i smanjili troskovi ozbiljnih bolesti ako nisu uocene na vreme.

To je normalno u normalnim drzavama. Moji rodjaci u Svedskoj su dobijali poziv jednom godisnje na sistematski i taj poziv odnesu u firmu i taj dan im je opravdan.

Cak je i kod druga Tita bilo preventive.

Malo stariji ce se setiti onih pokretnih RTG prikolica koje se parkiraju u nekom kraju i onda se ubace pozivi u sanducice u zgradama da ljudi dodju na snimanje pluca. I svaka zgrada ima svoj dan kad treba da se javi na snimanje.

Samo ovde i sad nema nista.

Sto se javljas onda.

I sistematski pregledi ne treba da imaju veze sa poslodavcem nego sa Ministarstvom zdravlja i RFZO.

To je njihova obaveza da sprovode preventivu kako bi se ocuvalo zdravlje nacije i osiguranika i smanjili troskovi ozbiljnih bolesti ako nisu uocene na vreme.

To je normalno u normalnim drzavama. Moji rodjaci u Svedskoj su dobijali poziv jednom godisnje na sistematski i taj poziv odnesu u firmu i taj dan im je opravdan.

Cak je i kod druga Tita bilo preventive.

Malo stariji ce se setiti onih pokretnih RTG prikolica koje se parkiraju u nekom kraju i onda se ubace pozivi u sanducice u zgradama da ljudi dodju na snimanje pluca. I svaka zgrada ima svoj dan kad treba da se javi na snimanje.

Samo ovde i sad nema nista.
Tako je, to je nekad bilo.

Back