savasavanovic
Elita
- Poruka
- 24.188
Речца не се пише одвојено у конкретном случају.Neseri
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Речца не се пише одвојено у конкретном случају.Neseri
Zakazivanje termina za pregled je podešeno tako da ko hoće da živi, mora da plati privatne.Болавње није једина ставка која се мора решити.
Прескупо знам.Zakazivanje termina za pregled je podešeno tako da ko hoće da živi, mora da plati privatne.
To bi prvo trebalo rešiti Dano
Da li ti shvatas da ko ima vezu ce da bude na bolovanju 30 dana, pa 5 dana pauze, pa ponovo bolovanje. Ne treba mu uopste veza za komisiju.To je tvoje proizvoljno tumačenje. Istina je da jako mali broj bolesti traje duže od 30 dana, a one koje traju svakako spadaju u neka hronična stanja za koja je bolje da komisija proceni i dijagnostifikuje.
To koliko ljudi zloupotrebljavaju sistem gledam svaki dan oko sebe.
Imam recimo drugaricu koja eto, živi sama i mnogo voli da putuje. Radi u državnoj firmi prilično dobro plaćen posao, i tu ne može da dobije odmor baš kad hoće, ali eto, ona se seti pa ode kod doktorke koju zna i privatno i otvori bolovanje. Pošto WizAir ima jeftine karte, ona to pametno iskoristi pa jedno bolovanje provede na Malti, jedno u Parizu, jedno u Rimu, i tako, svakih mesec, dva - eto nje na bolovanju na drugoj destinaciji.
Kolegina supruga radi kao medicinska sestra, trebalo joj je nešto da završi privatno, otvori bolovanje i iskoristi svih 60 dana do poslednjeg, i onda se lepo vrati na posao.
Kolega s posla otvori bolovanje, ja ga sretnem na koncertu u Budimpešti.
i tako, to su mali primeri iz moje okoline, ali toga ima koliko god hoćeš.
Najveći broj pravih bolovanja otvara se zbog akutnih stanja, gripovi, prehlade, upale, i sl. i sve su to stanja koja uglavnom prolaze za manje od mesec dana. Ako je neko hronično bolestan i nesposoban za rad u dužem periodu, onda svakako treba da ide pred komisiju.
Ova promena sa 60 na 30 neće sprečiti ove koje sam ja nabrojao da odu na putovanja i koncerte, ali hoće ove koji zloupotrebljavaju sistem dugoročno. Bar donekle... ko ima vezu, naći će je i u komisiji.
***** ti to kad niko ne moze da dobije uput za specijalistu , ako nema debelu sns vezu.Ne zna ni sama šta radi.
Za nekog DA.***** ti to kad niko ne moze da dobije uput za specijalistu , ako nema debelu sns vezu.
Opet prave utisak da je idealno ali za nekog.
Zaista strašno.Posle teske operacije srca rfzo odlucuje da nema rehabilitacije iako je % prezivljavanja 10% x10% a samo 30% dozivi 10 godina.
Kazu nema para samo za infarkte.
Super si prosao.Велика гоувна ти приватници.
Ја био наглув 2 недеље,одем у онај Еуромедик-лепо им кажем да желим испирање Ушију.
Каже ,може..
Преглед 3600 Дин,испирање 600 Дин.
Реко- Људи,мени не треба преглед-.
Каже- не може без прегледа-.
Реко-ма нећу преглед,нисам ја имао ништа што би морало се подвргне прегледу-.
И не може и не може без прегледа...
Пола сата се убеђујем тамо...
и на крају пуко тих 3600 за НИШТА,све заједно трајало 8,5 минута.
Pa da.Super si prosao.
Ja isao u Dom zdravlja.
I neka baba penzionerka mi pregleda uvo i kao nije zapuseno nego kao gubim sluh.
I ajde neki aparat merenje stvarno losije cujem na to uvo, logicno.
Onda mi prepise neke lekove da pijem, pa da snimim vrat i da idem kod fizijatra.
I obidjem ceo krug i nista.
Na kraju se iznerviram i platim pregled u Euromediku kod lekara koji je ranije radio tu u DZ.
I covek kaze uvo je zapuseno, otpusi mi uvo i ja procujem posle mesec dana cimanja.
Ceo problem je bio u tome sto baba ne vidi nista, a radi.
Mozes da zamislis koliko ona gresaka dnevno napravi.
Svaka dijagnoza je pogresna.
Ово је поражавујућа Истина,Истина!Боловање се не може отворити без налаза лекара, за све то постоји документација.Већ неколико година иде прича о лажним боловањима, а није ништа откривено о наводним лажним боловањима, нити је против било кога вођен некакав поступак.
Постоји мит о лажним боловањима, јер људи виде да се боловања често отварају, и онда аутоматски мисле да је реч о злоупотребама.
Међутим, у Србији има много болесних људи, око 50% старијих од 50 година болује од високог крвног притиска и срчаних болести, има око 600 000 дијабетичара, итд.
Дакле , међу радницима од 50-65 година има 50% која болује од кардиоваскуларних болести, и још једно 10-20% шећераша, све када се сабере око 2/3 њих је болесно од неизлечивих хроничних болести.Треба имати у виду да је просечна старост у Србији(без КиМ) око 44 године, а вероватно ни у популацији радника од 40-50 година није драстично боља ситуација.
Super si prosao.
Ja isao u Dom zdravlja.
I neka baba penzionerka mi pregleda uvo i kao nije zapuseno nego kao gubim sluh.
I ajde neki aparat merenje stvarno losije cujem na to uvo, logicno.
Onda mi prepise neke lekove da pijem, pa da snimim vrat i da idem kod fizijatra.
I obidjem ceo krug i nista.
Na kraju se iznerviram i platim pregled u Euromediku kod lekara koji je ranije radio tu u DZ.
I covek kaze uvo je zapuseno, otpusi mi uvo i ja procujem posle mesec dana cimanja.
Ceo problem je bio u tome sto baba ne vidi nista, a radi.
Mozes da zamislis koliko ona gresaka dnevno napravi.
Svaka dijagnoza je pogresna.
Jeste off, ali možda ti pomogneЈака Прича брате
Ја сам имао идентичну ситуацију пре 10ак година,кад ми је доктор рекао-То испирање мора се ради,сваке 2,3 године-
типа....џаба ти редовно туширање и томе сл.
Позд..
Šta kome objašnjavaš?A šta je problem komisija za onog ko je bolestan?
Komisija je problem samo prevarantima.
A ko je kriv za to.Šta kome objašnjavaš?
Prosečan stanovnik Srbije je zadojen muljanjem i nemanjem mišljenja.
Urla na sav glas po zdravstvu, ali zato se i hvali kako ne čeka red ni kod lekara , traži uput za tercijar jer je sve * sređeno* po bosanskim, crnogorskim ili bilo kakvim linijama.
Što jes jes.Šta kome objašnjavaš?
Urla na sav glas po zdravstvu, ali zato se i hvali kako ne čeka red ni kod lekara , traži uput za tercijar jer je sve * sređeno* po bosanskim, crnogorskim ili bilo kakvim linijama.
Banditi u belom.Šta kome objašnjavaš?
Pa mater vam , trazite obezbedjenje od takvih , da normalan bolestan pacijent stigne pre smrti kod lekara.Šta kome objašnjavaš?
I kad dobiješ uput i slobodan termin to ne znači da ćeš biti primljen i pregledan.Meni moja lekar opste prakse rekla da sam dosadan , ali nijedan uput za specijalistu nisam dobio 6 meseci . Ima li neki nacin da se ne bude dosadan?