Danasnji Balkanski narodi su potomci starosjedilaca

Sjenica jeste Srbija, ali nije to ona moravska Srbija koja tebe proganja u snu i na javi. Jeo sam i girose u životu, jesam li Grk zbog toga?
Inače malo koji crnogorski sir ako i jedan može na crtu sjeničkom.

Samo da svi postanete Srbijanci, vrijeme je majstorsko reseto! Srbi u Srbiji, Hrvati u Hrvatskoj, Bosnjaci u Bosni itd to je put mira na balkanu!

Jeo sam sjenički u jednoj kafani i počeo da se davim koliko je tvrd. A suv je i nema mekoću, aromu i ukus kao naše sirenje sa juga.
Postoje 2 vrste sjeničkog sira. Onaj koji stoji u surutci i on je sočan i topi se u ustima maltene. I onaj koji bude na suvom pa se osuši, taj je suvoparan i jak mada ni prvi nije slab. Ja sam ljubitelj prvog pomenutog.

Poslednja izmena:
Иначе био сам на терену на Старој планини. А кисело млеко домаће сам јео на Радану .
Da, i mi pravimo. Vurda je još jedan specijalitet, sad sve slabije rasprostranjen a nekad se naširoko pravio.
Inače malo koji crnogorski sir ako i jedan može na crtu sjeničkom.
Imaju Njegušku pršutu, vrh vrhova. I ona solena riba je ekstra. Sir im je normalan, po mom ukusu bolji od onih tvrdih samoubilačkih sireva po zapadnoj Srbiji.

Боље кисело млеко нисам пробао у животу а људи немају струју, дал држе у подруму или шта
Može u teglama da se čuva do dve nedelje u podrumu. Mi ga nikad nismo ni držali u frižideru.
, немам појма. Шта је вурда?
Vurda ili izvara je proizvod koji se dobija od sirutke. Jako bogat proteinima, a nekad je nazivan sirotinjski sir.

Imaju Njegušku pršutu, vrh vrhova. I ona solena riba je ekstra. Sir im je normalan, po mom ukusu bolji od onih tvrdih samoubilačkih sireva po zapadnoj Srbiji.
Kad sam zadnji put bio u CG uzeh picu 'Montenegrinu.' Sve isto kao uobičajna pica samo ima dodatno na njoj njeguškog sira i pršuta. Taj sir koji je navodno njeguški je bio po ukusu sličan suvom sjeničkom, doduše nešto manje suvoparan. Volio bih da sam ga probao samog, tako bih bolje osjetio ukus i teksturu.

Nema sale, to je stvarni put do mira....volio ti ili ne
Ма претерујеш. Да се сладиш због нечијег животног пута, ко је морао силом прилика да иде из своје куће... Ја, веруј ми, за тако нешто немам шта да ти кажем.

Ма претерујеш. Да се сладиш због нечијег животног пута, ко је морао силом прилика да иде из своје куће... Ја, веруј ми, за тако нешто немам шта да ти кажем.

Krivo tumacis...ja sam za integraciju ljudi u Srbiji (i svakoj drugoj balkanskoj drzavi). Zelim ljudi u Srbiji da budu Srbijanci i da se ponose samo Srbijom, to je prirodno. Bilo kakve krajine i druge tandare mandare su zlo i ne vode nicemu.

Može u teglama da se čuva do dve nedelje u podrumu. Mi ga nikad nismo ni držali u frižideru.
Мени је то било фасцинантно, ја сам то кисело млеко пробао у неком отприлике јуну, а да буде тако хладно, мислим свеже , мени је то баш остало у сећању.

Back