Današnje žene

Da li su prije nekih 50 60 godina bile zanimljivije malo punije."jače" žene, a danas mršavije. Srednje sam građena, Al vidim po drugaricama da je danas krimen biti " malo obilatija" djevojka. Što vi mislite, da li se taj ukus promjenio kroz decenije?
zasigurno se promijenioo i ukus ali i neke druge vrijednosti, to je neizbježno i neupitno

Da li su prije nekih 50 60 godina bile zanimljivije malo punije."jače" žene, a danas mršavije. Srednje sam građena, Al vidim po drugaricama da je danas krimen biti " malo obilatija" djevojka. Što vi mislite, da li se taj ukus promjenio kroz decenije?
Ovde sve penzioneri, koji mogu da svedoče kako je bilo pre 50?
Ja ne mogu.
Ali:
Uskoro punim 50, čestita ćete mi i sve? :mrgreen:
Na tome što ću biti kompetentan da odgovaram na ova, vrlo složena pitanja, sa dozom potrebnog iskustva i sve..
Hvala, unapred?

Eureka. :mrgreen:
Ovde sve penzioneri, koji mogu da svedoče kako je bilo pre 50?
Ja ne mogu.
Ali:
Uskoro punim 50, čestita ćete mi i sve? :mrgreen:
Na tome što ću biti kompetentan da odgovaram na ova, vrlo složena pitanja, sa dozom potrebnog iskustva i sve..
Hvala, unapred?

Pa nije mislila bukvalno nego generalno. Ne izvrci. :svadja:

:mrgreen:

Ako tražimo popularnost "jačih" žena onda treba da se vratimo bar do 19. veka, i dalje - do "baroknih" oblina.
Krajem šezdesetih, sa Twiggy, trend se okrenuo na suprotnu stranu i trajao je sve do skoro. Manekenke sa početka dvadesetog veka su kost i koža. Bizarno je šta se sve smatralo punačkim (videti pod: Bridget Jones).
Onda sa popularizacijom afro-američke kulture stiže trend teških crnačkih dupeta, pa tverkovanje, pa "body positivity"...
Ako bi se nešto danas moglo smatrati trendom, u eri proteinskih šejkova, proteinskog Smokija i proteinskih qraca-palaca, onda je to mišićavi gym body.

Ali da li u post-post-postmodernom vremenu uopšte možemo da govorimo o jednom trendu, ili postoji zilion paralelnih, svaki u svom svetu, unutar svoje supkulture...?

Kao mlad sam gledao samo mršoguze a sada i oble jbg život te nauči da od ove mršave nema leba i deca će ti biti uvek gladna.

1000019527.jpg

Back