Pretezno reperi koji zele da unovce to,moraju malo da se prilagode masi....ne svi ali vecina...onda se dodaje autotjun,dodaje se ono sto najlakse djecurliji bez odgoja ulazi u usi,a to je kesh,brzina,opijanja i kurvarluci.... Mada rep i hip hop imaju nekih razlika,hip hop je miks i repa i dj-inga koliko znam,a klasicni rep je uz bit (beat) opisivanje pojedinih dogadjaja iz licnog zivota ali i inace (mada je nastao sa idejom da se opisuju licni dozivljaji i da se upucuju poruke nekome).... Sve je to i korisno i stetno ,zavisno od toga kako se koristi. Kao i sjekira kojom mozes isjeci drva ali mozes i napasti nekoga. Isto kao i tehnologija uz koju neko nesto nauci,ili kao ti posaljes dobru poruku nekome preko pjesme,a nekome ta tehnologija unistava zivot,uzima slobodu itd. Ti si pozitivac,ne znam jesi li mlad ili si u srednjim godinama,ali ako si mlad i imas uzore,nadam se da to nisu Juice,Jala,Buba itd..
nisam odavno slusao neki rep osim BS,i to njihovih pjesama sa albuma "Diskretni heroji" uz koje sam prevazisao nekadasnje probleme... Ti kao reper ,znas vjerovatno onu Skabovu "Sam protiv sebe"... e to je pun pogodak te muzike,preko pjesme takva poruka i pouka,da te motivise da budes bolji.... Samo guraj dobru pricu,pregledi ce doci dok se malo cuje jos za tebe,ne ocekuj jos u prvih pola godine neki bum
cijenim svakoga ko pokusava nesto a ne da sjedi i govori "ma nema od toga nista kod nas na balkanu". nek svojom muzikom 3 covjeka motivises na pravi put,to je vrijednije od svih para koje bi zaradio sa losom muzikom.