Danas, sutra, kako sprečiti da novi SNS dodje na vlast?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako je očuvanje države i državnosti u pitanju, ja sam privatno za tiraniju..što veći tiranin za državu bolje, Vučić je mala maca...
Lične slobode pojedinca su u tom tiranija slučaju max ograničene ali drugačije sa masom ne može...čovek je sebično biće u svojoj osnovi i što mu više daš više je nezadovoljan, najeden, besan, lenj...
Okrutno jeste ali je čista istina...
a jel tako?a jel hoces da znas sta mi volimo da radimo tiranima, kada ih uhvatimo?
ej tiranin cuva drzavu po tebi? to mu je opravdanje za tiraniju? a ne mislis da je mala maca i patoloskilazov, da je od drzave napravio svoju prciju, to je vise tzv. banana drzava sada?

Evo baš bih volela da čujem šta bi vi koji niste tirani radili tiranima kad ih uhvatite...:lol:
zamenjujes teze, jer drzava srbija ne zavisi od sekte sns, i umisljenog vrh. komandanta; postojace i posle njih, osim ako je ne raskantaju upravo oni, veleizdajnik je vec pogazio ustav, a sns znamo koje je dno samo da se informisemo poslednjih par meseci, nista ranije da ne znamo o njima

Evo baš bih volela da čujem šta bi vi koji niste tirani radili tiranima kad ih uhvatite...:lol:

Запањујућа је количина мржње и агресивности на страни тзв ненасилних демократа. Боже ме сачувај њихове правде.

zamenjujes teze, jer drzava srbija ne zavisi od sekte sns, i umisljenog vrh. komandanta; postojace i posle njih, osim ako je ne raskantaju upravo oni, veleizdajnik je vec pogazio ustav, a sns znamo koje je dno samo da se informisemo poslednjih par meseci, nista ranije da ne znamo o njima

Pazi, ja sam totalno vanstranački opredeljena i pričam generalno šta mislim o državi i ličnim slibodama..a to ko će da nasledi ove zabole me jer sam ubedjena da se ništa promenilo ne bi...

Pazi, ja sam totalno vanstranački opredeljena i pričam generalno šta mislim o državi i ličnim slibodama..a to ko će da nasledi ove zabole me jer sam ubedjena da se ništa promenilo ne bi...
navodno vanstranacki si nastrojena, a to znaci, sto ti i ne krijes, da si za diktaturu jedne stranke, a protiv demokratije - da narod bira, vec za partokratiju, vladavinu samo jedne stranke, koju mi nazivamo sektom, jer sve sektaske atribute ima, vodju, sefa koji je sve i svja - dakle, diktaturu proletarijata je zamenila diktatura sns sekte, koju ti opravdavas branjenjem drzave od nekih nepravednih elemenata, kako nas ova @електрика kvalifikuje

tvoja predubedjenja su sasvim drugo pitanje od osnovne postavke, dileme, da li smo za diktaturu jedne partije, partokratiju, makar i male mace kako ga nazivas, ili za demokratiju, da zaista vanstranacki, ali i stranacki narod bira, tj/ delegira svoje predstavnike
Запањујућа је количина мржње и агресивности на страни тзв ненасилних демократа. Боже ме сачувај њихове правде.
znamo vec, da imas vozacku dozvolu, zgazila bi nas autom, hvala Bogu, pa je nemas, te nas gaze neke druge zenetine

navodno vanstranacki si nastrojena, a to znaci, sto ti i ne krijes, da si za diktaturu jedne stranke, a protiv demokratije - da narod bira, vec za partokratiju, vladavinu samo jedne stranke, koju mi nazivamo sektom, jer sve sektaske atribute ima, vodju, sefa koji je sve i svja - dakle, diktaturu proletarijata je zamenila diktatura sns sekte, koju ti opravdavas branjenjem drzave od nekih nepravednih elemenata, kako nas ova @електрика kvalifikuje

tvoja predubedjenja su sasvim drugo pitanje od osnovne postavke, dileme, da li smo za diktaturu jedne partije, partokratiju, makar i male mace kako ga nazivas, ili za demokratiju, da zaista vanstranacki, ali i stranacki narod bira, tj/ delegira svoje predstavnike

znamo vec, da imas vozacku dozvolu, zgazila bi nas autom, hvala Bogu, pa je nemas, te nas gaze neke druge zenetine

Koji ste to vi?
Koja je to vaša sekta u pitanju?

..zar ne vidiš da kudiš jedno a radiš isto to?

Baviti se politikom površno je jako opasno...

Koji ste to vi?
halo zenska, ako nemas opoziciju imas jednoumlje, jednostranacje, diktaturu proletarijata, komunizam, marksizam, ...

pa ti sama kazes mala maca, a volela bi diktatora? znaci ne volis demokratiju, pa sta te onda briga iz koje sam ja stranke ili sekte ako kao GORSTAK, HIGHLANDER KAZES da moze biti samo jedna stranka/sekta, sto znaci da nema izbora, ni jedna druga ne moze da postoji stranka/sekta osim te jedne koja vec vlada:

Ne znam zašto toliko o DOS-u. DOS je vladao 4 godine, pa DSS 4, pa DS 4, dakle svi po 4 godine, i svako smenjiv posle jednog mandata.
A da ne pominjem da je pola DOS-a u SNS.
И ДСС је био део ДОС-а, а владали су у коалицији са Г 17 плус и Вељином Новом Србијом, који су такође део ДОС-а.

И ДСС је био део ДОС-а, а владали су у коалицији са Г 17 плус и Вељином Новом Србијом, који су такође део ДОС-а.
Poenta, frakcije DOS-a su se smenjivale. Dakle ne treba pričati o vlasti DOS-a, već o vlasti Đinđića, vlasti Koštunice i vlasti Tadića. To ipak jesu 3 različita perioda.

Demokratija i višestranačje podrazumevaju partokratiju.I u državi u koju si dobegao na delu je partokratija.Neće republikanci koji su dobili natpolovičnu većinu deliti vlast i uticaj sa njihovim konkurentima "demokratama" koji su osvojili blizu 50 % glasova nego će vlast u celini celosti uzeti u svoje ruke a kadrove "demokrata" počistiti da ne ostane ni traga od njih.

Jedino su institucije brana samovolji vlasti, još od kad su prvi ustavi počeli da se donose. Trenutna vlast je sve uradila da podrije institucije, da nas ubedi da one postoje samo da bi njihovu vlast održavale, a to nije baš tako - tu su tužiteljke koje hrabro istupaju, tu su sudije, tu su nastavnici. Institucije postoje, samo ih treba ojačati u budućnosti.
Обичном народу уопште не требају институције, ко живи од плате/пензије/мале предузетничке радње њему институције капиталистичког друштва не значе много.
Институције су једино битне богаташима, да их владар не опељеши и не затвори/убије да би им узео капитал, тако су институције буржоаског друштва, подела власти, владавина права и ограничена власт и настале.Групе изузетно богатих људи(у почетку племићи а касније буржуји) су се бориле против неограничене власти владара, и успеле прво да ограниче власт а затим и да се власт подели између монарха, парламента, владе и судова.

Poenta, frakcije DOS-a su se smenjivale. Dakle ne treba pričati o vlasti DOS-a, već o vlasti Đinđića, vlasti Koštunice i vlasti Tadića. To ipak jesu 3 različita perioda.
Па можемо причати и о власти ДС-а у овом периоду, јер је ДС изгубио владу почетком 2004 године, али је исте године добио председника.ДС је био на власти током пуних 12 година, са прекидом од 4 месеца у 2004 години.Некада су имали и владу и председника, а некада само председника иили само владу, али су били на власти у континуитету.

Коштуница никада није био на власти без других ДОС-оваца, а 2007 године и ДС је био у његовој другој влади.

Naravno da fašističkoj internacionali smetaju institucije
vi bosnajci ste poznati po toj mantri kako ste antifasisti
valjda vas to pali

e sad sto su vam dedeke bile 20 000 u ss jeidnicama a ostalo kod ustasa (u partizanima najmanje od svih narodnosti ispod 3 %) nije bitno...

bitn oda je dinko gruhonjic i nejgova bosnjacka handzar divizija cisto antifasisticka

Naišla sam na jednu zanimljivu diskusiju na društvenoj mreži koja mi je poslužila za ovu temu :

Prvo- kakve su šanse da se sruši SNS vlast ?
Drugo - i da se to desi, kako sprečiti da neki novi SNS dodje na vlast ?

Šta mislite..kako ?
Да ли жена која напусти насилног мужа одлази код другог?

Nije tačno.DOS je urušio institucije.
Nije tacno, DOS je postojao kratko vreme. Tacno je jedino da nije stigao dovoljno da ih izgradi, tj. jedan deo DOS-a koji je kasnije vladao. Ali u odnosu na stanje danasnjih institucija, to je bio "zlatni Perkleov period".
Koji ste to vi?

..zar ne vidiš da kudiš jedno a radiš isto to?

Baviti se politikom površno je jako opasno...
Tacno, ali ne mozes ni da ocekujes mnogo bolji odgovor ako kazes da si za tiraniju.

Razumem za autokratiju, ali tiraniju..?

Ljudi su uostalom, pre svega zivotinje sa primarnim instiktima odrzanja, i tu nema mesta filozofiji pa i demokratiji.

Naišla sam na jednu zanimljivu diskusiju na društvenoj mreži koja mi je poslužila za ovu temu :

Šta mislite..kako ?
- нормалним путем јако тешко. Ако се деси нешто велико: страдање великог броја људи кривицом неког из власти или банкрот државе, да, јер ће да се уједини народ.
- никако Нина. Ми смо једноставно такав народ. Најбољи одговор ти је да сама погледаш редослед догађаја од 1944 и све ће ти бити јасно.
Комунисти су десетковали Србе а највише их Срби волели.
СПС после дошао на власт волели Слобу као Бога а он продао и издао Србе преко Дрине и наставио са уништавањем свега српског.
После дошао ДОС распродао све што је било и почели издају КиМ. Морам признати да су једини који су смењени без крви.
Ево га СНС апсолутно исти као КПЈ, СПС и ЈУЛ и ДОС. Наставио и довршио издају КиМ и почела издаја РС. Убијају Србе и малтретирају све србско што не мисли као они.
После - врло вероватно доћи ће неко сличан и .......
На крају ће Нина неко само да угаси светло.

Šta mislite..kako ?

Основно је да СУД иако је 'независтан' буде одговоран како за квалитет тако и за тачност а дужину процеса .

Ево сви примери из судства србије указују да се суд буквално цењка са странкама у спору и да тако зарађује

Узмимо најновију неактивност суда ... Реновација која према реалним прорачунима кошта 3 милиона евра

је надувана на 65 милиона .... СНС и АВ је толиким лајањем буквални све ућуткао и 'провукао' да реновација једнога КОЛЕСУМА је била 30 милиона

Данас ништа није разумно јер чим се спомене 'друштвено одговорно' јаве се АдамСмитисткиње/ист који мантрају да је слобода тржишта у кризи

Профит је посато оправдање за било шта .. Тако да судство буквално кочи процесе и смањује казне јер

по принципу слободнога тржишта је постигло сетлемент са оном странком у процесу која краде ап и може да подмити судове

Уосталом почели су да буквално доносе законе који им омогућује крађу по закону ....

Што је крајња дегенерација пара-правнога система који би требао у асимтоти да буде праведан

Основно је да СУД иако је 'независтан' буде одговоран како за квалитет тако и за тачност а дужину процеса .

Ево сви примери из судства србије указују да се суд буквално цењка са странкама у спору и да тако зарађује

Узмимо најновију неактивност суда ... Реновација која према реалним прорачунима кошта 3 милиона евра

је надувана на 65 милиона .... СНС и АВ је толиким лајањем буквални све ућуткао и 'провукао' да реновација једнога КОЛЕСУМА је била 30 милиона

Данас ништа није разумно јер чим се спомене 'друштвено одговорно' јаве се АдамСмитисткиње/ист који мантрају да је слобода тржишта у кризи

Профит је посато оправдање за било шта .. Тако да судство буквално кочи процесе и смањује казне јер

по принципу слободнога тржишта је постигло сетлемент са оном странком у процесу која краде ап и може да подмити судове

Уосталом почели су да буквално доносе законе који им омогућује крађу по закону ....

Што је крајња дегенерација пара-правнога система који би требао у асимтоти да буде праведан
Није реч о никаквој дегенерацији већ то тако треба да буде.Корупција је саставни део садашње фазе развоја капитализма у Србији.Мањина се богати, већина осиромаши, и тако се формира и одржава капитализам.С обзиром да српски буржуји не могу да пљачкају неке удаљене земље, једино им преостаје да пљачкају Србију.

Судство ту не може ништа да уради.Судство ради по законима које усвоји парламент а ти закони су увек повољни за оне који пљачкају јавне ресурсе.КЗ је мењан 20 пута, и смањиване су казне за привредни криминал, и то је углавном застарело, јер се увек примењује блажи закон за окривљеног.

Šta mislite..kako ?

Tako što ćemo imati jaku i svesni generaciju studenata koja će i za svaki najmanji incident blokirati saobraćajnice, institucije Srbije i učiniti svakom predsedniku ili premijeru bukvalno noćnu moru, za svaku aferu i svaki kamen Srbije koji padne.

Treba stvoriti jedno novo doba. Doba u kojem se oni koji drže vlast plaše od naroda. Da svakodnevno, dok god traje mandat, žive u strahu za sebe i da će se suočavati sa svakodnevnim blokadama čak i za najmanju moguću sitnicu, ako li se usude uopšte da uzmu čak i najmanji mito ili operu 10 RSD.

Tako. I ovi protesti su pokazali i stvorili teren za to.

Borba za državu nikada ne treba da prestane. Treba da bude svakodnevna, kako bismo jasno poslali poruku svakoj vlasti - oni nas ne vode i oni nama ne vladaju. Oni su naše sluge jer obavljaju jedan posao za nas.

Back