Danas, sutra, kako sprečiti da novi SNS dodje na vlast?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ni crkvene glavesine, nisu bas neki vernici...kakve vladike, takav narod...patrijarha da ne pominjem
1734743968407.png

Naišla sam na jednu zanimljivu diskusiju na društvenoj mreži koja mi je poslužila za ovu temu :

Prvo- kakve su šanse da se sruši SNS vlast ?
Drugo - i da se to desi, kako sprečiti da neki novi SNS dodje na vlast ?

Šta mislite..kako ?
Наш је проблем, како срушити СНС, а да не дожу опет жути кмери. Издајнике не треба мењати са непријатељем.

Sto bi rusili SNS kad skoro svima odgovara...zbog malo poginulih, ma hajde
Zbog rudnika litijuma, ma hajde...
U sustini sve za pare....i svi to dobro znamo...
Sve za pare, a lazemo se da nije sve za pare...

Glupa su ovakva pitanja koja ocekuju da neko drugi resi problem...svako nek resava svoj problem, kome je problem sns nek ga sam resava, kome sps nek ga sam resava...pa da vidimo kako ce ga resiti, kao i do sada ,nikako..

Naišla sam na jednu zanimljivu diskusiju na društvenoj mreži koja mi je poslužila za ovu temu :

Šta mislite..kako ?

Lustracijom.
Kada lustracija, dakle kazna koje se politicki olos najvise plasi, bude uvedena kao klasicna odmazda svakome ko se ponasa makar 100-ti deo onoga kako se SNS ponasa, onda ce na vlasti biti normalni ljudi.

Mada, licno preferiram bacač plamena.

Svuda u svetu osim u diktatorskim državama je vlast smenjiva..jer je logicno ako jedna vlast ne radi dobro i pocne da ne radi dobru da se smeni..na izborima
Koliko je to izvodljivo u Srbiji ..da se na miran i legitiman nacin smeni trenutna vlast
kazes, osim u diktatorskim, ali ne znas kako su one koncipirane, pa samim tim ni gde smo mi pogresili sa uvodjenjem visestranacja... da imamo opoziciju?
onda neko iz mase vice:
Koje opozicije?

i mi ulazimo u zaplet, da trebamo da imamo nesto, a nemamo - taj zaplet je nasa greska, i udba koju neko iz mase pomenu
rusenjem citave titoisticke udbe
udba je dakle vrlo lako napravila sebi opoziciju, ali je problem u pogresnom zapletu, jer ko je trazio uvodjenje opozicije ako smo trazili visestranacje?
i to visetranacje, da li smo trazili pluralizam? mi u usa nemamo pluralizam, vec samo 2 partije, i tom grmu lezi zec, izgleda samo udba zna
Amerikanci su našli dobar sistem, menjaju većinu u senatu i predsedništvu, malo jedni pa drugi.
Inače, sistem je najdugotrajniji trenutno, 200 godina (da ne gledamo raniju istoriju).
radi se o dijalektici grupisanja oko 2 partije, dems&reps, a ne oko pozicije vs opozicije, kao jedinstvo i borba suprotnosti koju smo zamenili sa pluralizmom koje je nista doli udbasko bacanje prasine u oci narodu

Poslednja izmena:

Šta mislite..kako ?
1.Ne verujte političarima
2.Okupljajte se u masama i jasno i glasno poverenje poklonite meni.
3.Izglasajte mene za cara sa neograničenim ovlašćenjima.
4.Ja ću sve probleme u državi rešiti.
5.Ako za deset godina ne rešim većinu problema i ako ne budete zadovoljni sa mnom,možete me smeniti a i ne morate jer bih sam podneo neopozivu ostavku.

Šta mislite..kako ?

Kao neko ko dolazi sa zapada mogu samo reći jednu stvar a to je da u bilo kojoj zemlji u kojoj sam ispratio političku scenu i političku situaciju je uvek postojala i uvek će postojati opozicija i zdravo je da postoji neki protivnik koji će da ti parira jer čisto eto da bude zanimljivo.

E sad tu dolazimo do činjenice da u većini tih zemalja koje sam ja pratio je bilo to da opozicija kao i glavna partija koja je trenutno na vlasti kada dođe vreme izbora svako od njih iskaže svoj plan šta će da rade za tu zemlju.

Što se tiče srpske scene, ja od 5 oktobra nisam još video da opozicija ima neki plan za zemlju osim da se sruši trenutna vlast a to uopšte nije zdrava atmosfera niti je zdrava opozicija. O tome da sada svaka šuka i fuka otvara partiju čisto da bi izašla na izbore o tome uopšte i ne želim da pričam jer to tek nije zdravo.

Sve dok se ne rodi zdrava opozicija koja će imati plan da nešto uradi za Srbiju a ne samo da se reši trenutne vlasti, ne postoji način na koji ja vidim da će tu biti zdrava atmosfera ko god da bude na vlasti.

Stavis oglas trazim ljude za ovo , ljude za ono , ljude za ovo trece, itd itd...
Zatim postavis prava pitanja, dobijes prave odgovore, pustis ih na 10 dana gledas sta rade, ocitas ih , smestis svakog na novo mesto, pustis ih7 dana, ocitas ih , zadas im totalno drugacije zadatke...pustis ih 5 dana, ocitas ih...i tako nekoliko puta, i napravis tim...
Tako mozes da pravis timove od po par hiljada, a ne do 30 ljudi , odelenje...
To su ebade, ko je izmislio da se HR obavlja tako sto ti klinka cita biografiju nafilovanu i laznu ili kontekst laznu....npr cak i vojska, koja je pravila dobre analize , pa imas situaciju da vojne staresine pisu gluposti u vojnom kartonu , a sluzba daje svoje misljenje, totalno razlicito...
Sto je i normalno , oficiri ocenjuju po tome koliko si im ugadjao , a VB i analiticari , po psiho profilu , koliko si pogodan da odrzavas razvijas vojnu spremnost sebe i oko sebe...plus sto gledaju koliko si lider i koliko mozes da ljudi povedes i kontrolises....Naravno ako mozes mnogo , onda te drze u rezervi , samo za pogodne operacije....ne vadis kita na belu ribu...ima da ti potopi i camac i rastera svu ribu...nije za plicak..

Kao neko ko dolazi sa zapada mogu samo reći jednu stvar a to je da u bilo kojoj zemlji u kojoj sam ispratio političku scenu i političku situaciju je uvek postojala i uvek će postojati opozicija i zdravo je da postoji neki protivnik koji će da ti parira jer čisto eto da bude zanimljivo.

E sad tu dolazimo do činjenice da u većini tih zemalja koje sam ja pratio je bilo to da opozicija kao i glavna partija koja je trenutno na vlasti kada dođe vreme izbora svako od njih iskaže svoj plan šta će da rade za tu zemlju.

Što se tiče srpske scene, ja od 5 oktobra nisam još video da opozicija ima neki plan za zemlju osim da se sruši trenutna vlast a to uopšte nije zdrava atmosfera niti je zdrava opozicija. O tome da sada svaka šuka i fuka otvara partiju čisto da bi izašla na izbore o tome uopšte i ne želim da pričam jer to tek nije zdravo.

Sve dok se ne rodi zdrava opozicija koja će imati plan da nešto uradi za Srbiju a ne samo da se reši trenutne vlasti, ne postoji način na koji ja vidim da će tu biti zdrava atmosfera ko god da bude na vlasti.
Opozicija na zapadu je finansirana, a nasi gradjani nece da odvoje ni dinar za finansiranje gradjanskih institucija, organizacija...tako da nema hleba, nema opozicije..

Opozicija na zapadu je finansirana, a nasi gradjani nece da odvoje ni dinar za finansiranje gradjanskih institucija, organizacija...tako da nema hleba, nema opozicije..
Ma nije ni to problem koliko činjenica da evo na primer ja slušam Đilasa već desetak godina kako se suprotstavlja opoziciji a ja još jednom nisam čuo nikakav plan tog Đilasa za Srbiju osim da se sruši trenutna vlast.

Evo nek me neko koriguje i nek mi pokaže neki izvor gde tačno piše šta će taj Đilas da uradi za Srbiju ako postane predsednik države i ja ću lično se potruditi da pročitam od prvog do zadnjeg slova i da vidim da li taj Đilas stvarno vredi da se izabere kao predsednik države

Da, u mnogo slučajeva kao što si i sam rekao su opozicije potplaćene ili podržavane od mnogih institucija i tako dalje ali makar imaju neki plan šta će da urade ako budu izabrani e sad da li je taj plan dobar ili nije to je već druga priča ali ovde pričamo o tome da mnogi ljudi prosto su u nedoumici šta ćemo ako ne bude SNS na vlasti jer prosto niko drugi nema plan šta će da uradi za tu Srbiju nego je samo u planu da se sruši vlast.

Ви опстајете,целокупни моненарни Систем Србије,Народна Банка,Муслију ти узима Кредите ,опстаје на Основу Гастоса и Прилива Новца који се годишње слије у Земљу.
Муслију је допринео томе да је Србија зависна од Гастоса јер је укинуо,угасио сву нашу Индустрију и велика Предузећа.
А и Гастоси му полако окрећу леђа.
Он ће да запали негде преко са покраденим Новцем,где ћеш ти са се удомиш као постанеш банкрот преко Ноћи?

Видели смо када је Асад одлазио и ту није било много места за друге у авиону. Вучић његова породица, Андреј и Синиша Литл.

Армија вучићеваца да размисле шта их чека без Вучића

Šta mislite..kako ?
SNS nece pasti narednih 20 godina.dokle god starci budu glasali za njih.das im malo vecu penziju i paket njima mirna Backa

Back