Danas: Srbija za osam meseci ostvarila suficit budžeta od 15, 3 milijardi dinara

Ne znam, to su Vucicevi specijalci za saradnju (citaj pranje para) sa Arapima...:ceka:

Vu%C4%8Di%C4%87,_Dinki%C4%87,_%C5%A1eik_Muhamed_746x940

...
I šta sad kao postižeš sa ovime?

Vidi, nije problem koliki je kredit već šta vuče sa sobom.

Kod Privatnika, Stranog Investitora i Popbednika Tranzicije ćutiš i kad kasni plata.
Panduri, medicinari i prosvetari samo blokiraju ulicu ne ako im kasni nego ako nisu zadovoljni iznosom, moliću lepo.

Srbija se za mesec dana zadužila 2,5 milijarde evra​

https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/nikezic-srbija-se-za-mesec-dana-zaduzila-25-milijarde-evra/

Dakle u startu je u minusu - 2 170 000 000 €
Samo nepismene budaletine mogu da se upecaju na takve idiotizme i laži.
Doduše, za takve je i to i pisano... :mazi:

Ali nisam ja takav, volim da pomažem osobama sa posebnim potrebama, zato:
Elem, Srbija se od januara do juna 2024. nije zadužila ni jedan jedini evro.
Srbija se u junu zadužila za 1.8 mlrd. evra (spoljni dug).
U julu i avgustu se nije zadužila ni jedan jedini evro, štaviše, smanjila je dug za
otprilike 100 miliona evra.
Zvanični podaci za septembar još nisu objavljeni, ali koliko ja znam, nema novih zaduživanja.
Tako da taj tvoj idiotski naslov da se "Srbija zadužila za mesec dana" nikako ne stoji.
Srbija se zadužila za jedan dan, majstore, nije za mesec, nije za nedelju dana.
Zato se i objavljuju godišnji podaci o zaduživanju, ne dnevni podaci... :mazi:

A ako računaš kvartalno, Srbija se za 3 kvartala zadužila ukupno 1.7 mlrd evra.
Ovo su vam realni podaci, nije jeftina propaganda vaših gazdi za mentalno zaostale.
Znam ja da je to suviše komplikovano za većinu vas, ali rekoh, da ipak pokušam...

Pričam ti priču

Lani još u 12. mjesecu ministar u medijima melje o suficitu iako zna da za nekoliko dana mora platiti račune novcem kojeg nema i mora posuditi uz relativno ogromnu kamatu.

Screenshot_20241011_130528.jpg

Screenshot_20241011_130434.jpg

Ove godine je još veselije u srpskoj vladi, isprosili od Arapa odgodu vraćanja kredita, zađužili se za milijarde eura po kamati od skoro 8% kod komercijalnih banaka jer se ne usude više traziti kredite po svijetu uslijed problema sa vraćanjem novaca Arapima.

Srbija za osam meseci ostvarila suficit budžeta od 15,3 milijardi dinara​

Pogledajte prilog 1623354

Srbija je za osam meseci ove godine ostvarila suficit državnog budžeta u iznosu od 15,3 milijardi dinara, što je bolje od budžetskog plana za 88,1 milijardu dinara, s obzirom da je planiran deficit u iznosu od 72,9 milijardi dinara, objavilo je danas Ministarsvo finansija.

Prihodi su ostvareni u iznosu od 1.419,7 milijardi dinara, a rashodi su izvršeni u iznosu od 1.404,5 milijarde dinara.

U avgustu je ostvaren deficit u iznosu od 55,5 milijardi dinara.

Tokom avgusta naplaćeni su prihodi u iznosu od 154,9 milijardi dinara, od čega su poreski prihodi iznosili 134,3 milijarde dinara.

Najveći deo poreskih prihoda odnosi se na uplatu poreza na dodatu vrednost u iznosu od 72,4 milijarde dinara.

Akcize su naplaćene u iznosu od 31,2 milijarde dinara, a porez na dobit u iznosu od 13,5 milijardi dinara.

Neporeski prihodi ostvareni su u iznosu od 18,8 milijardi dinara, a priliv donacija u avgustu iznosio je 1,7 mlilijardi dinara.

Rashodi su izvršeni u iznosu od 210,4 milijarde dinara.

Kapitalni izdaci su iznosili 58 milijarde dinara, rashodi za zaposlene 39,5 milijarde dinara, transferi OOSO (fond PIO, RFZO, NSZ, fond SOVO) 26,6 milijardi dinara, subvencije 25,9 milijarde dinara, rashodi za socijalnu zaštitu 15,6 milijardi dinara, robe i usluge su plaćene u iznosu od 13,1 milijardu dinara, a otplata kamata je iznosila 12,8 milijardi dinara.

Na nivou sektora države u periodu januar – avgust je ostvaren fiskalni suficit u iznosu od 26,4 milijarde dinara i primarni fiskalni suficit u iznosu od 140,7 milijardi dinara.

Pogledajte prilog 1623355

PA ZAR OVO NIJE FANTASTIČNO? LOPOV VUČIĆ EM KRADE EM IMA SUFICIT? ŽUTI SU PRIČALI KAKO SVE SLOBA POKRAO A ONDA DOŠLI NEMCI PA NAM SVE UZELI?

Za ljubitelje Danas-a link:
https://www.danas.rs/vesti/ekonomij...rila-suficit-budzeta-od-153-milijardi-dinara/
lepo, ce se nadje koji dinarcic da ti otkopaju copavog kumrovcanina i transmituju na neko groblje po tvom izboru...

onaj prostor gde se nalazi kuća ustašluka zvana kuća cveća će se iskoristiti u pametnije i korisnije svrhe. korist za državu .

a ti slobodno izaberi dje želite vi titoisti da prebacite proustasko i pro englesko kopile

Zašto bi iko normalan sa više od 8 razreda OŠ tražio zaposlenje preko Biroa?
to je zvanična institucija države. gdese nezaposleni prijavljuju. kako bi država imala uvid u tačno stanje o broju nezaposlenosti.

a ne kako ko god hoće... da se prijavi nego šta. a posao može naravno i sam da traži a ne da čeka da ga zovu, to se čini još od davnina.

Svaka vest je u Srbiji pisana za neku publiku , zato i imamo da niko ne razume realnost, nego svi zive superiska....

U Srbiji sve manje Srba, a to nije vest za ovu publiku ....
Rast cena na malo u septembru mesecu je....uuuu ni to nije za ovu publiku....
Srbi postali bolji ljudi......uuuuu to je za ovu publiku....samo kroz sta da proturimo , manji broj saobracajnih nesreca usled nemara i nehata, tu nije..
Manji broj tuca u septembru , tu nije...manje nasilja u porodici , tu ova udruzenja kazu nije...
Manji broj maloletnickog nasilja, uuu tu nije....
Aaaa, prodaja knjiga porasla za 4,5%.....eto nasli smo...

Ajd sad za patriotizam, mora i tu da nadjemo , dok ne uvedu vojsku , onda ce vojska biti primer patriotizma Srba, nema da brines....ima da se peva kad se ide u vojsku....ali radosno , ne kiselo...

lepo, ce se nadje koji dinarcic da ti otkopaju copavog kumrovcanina i transmituju na neko groblje po tvom izboru...

onaj prostor gde se nalazi kuća ustašluka zvana kuća cveća će se iskoristiti u pametnije i korisnije svrhe. korist za državu .

a ti slobodno izaberi dje želite vi titoisti da prebacite proustasko i pro englesko kopile
Pravi četnici su u grobu.
Sv.Petar komunista ih sve sredio, šta ċeš :kafa:

Zaludni unuci i praunuci su im u Čikagu i/ili Torontu.
Tamo su podelili sportske klubove na četničke i ustaške i onda se sa domaćinima lepo svi pomlate posle utakmice, jer takav je red.

Ovde na Balkanu od Četnika 2000+ imaš samo Aman alkoholičare bez ikakve ideje o doprinosu srpstvu sem što pivom finansiraju pivaru koja plaća porez Srbiji pa mu to dodje završena konstrukcija

Još pitanja?
:pivce:

Pravi četnici su u grobu.
Sv.Petar komunista ih sve sredio, šta ċeš :kafa:

Zaludni unuci i praunuci su im u Čikagu i/ili Torontu.
Tamo su podelili sportske klubove na četničke i ustaške i onda se sa domaćinima lepo svi pomlate posle utakmice, jer takav je red.

Ovde na Balkanu od Četnika 2000+ imaš samo Aman alkoholičare bez ikakve ideje o doprinosu srpstvu sem što pivom finansiraju pivaru koja plaća porez Srbiji pa mu to dodje završena konstrukcija

Još pitanja?
:pivce:
Хоћете да нас хапсите и убијате ко 46те..видим ја.
У Просторијама тзв. БИА још висе Слике Крцуна и Ранковића,слушај:

Хоћете да нас хапсите и убијате ко 46те..видим ја.
У Просторијама тзв. БИА још висе Слике Крцуна и Ранковића,слушај:

Šta ja imam s tim?
Pa jel su mene hapsili samo zato śto sam vikao: "Živeo Staljin i svetska revolucija"? Šta je trebalo da vičem: "Živeo kapitalizam"?

Aha, samo što nije 9%, nego 8.2%.
U Austriji je 5,6%.
A kad je narod 2012. oterao žute lopove sa vlasti, bilo je 26% nezaposlenih.
To su ti validne informacije... :mazi:
Bas tako.I ko je bio zaposlen taj je radio za malu platu ko zna u kakvim uslovima a gazda:ako ti neces da radis ima ko hoce.
I nekom takvo vreme odgovaralo,nekom zuti bili bolji?

Back