Danas: Srbija za osam meseci ostvarila suficit budžeta od 15, 3 milijardi dinara

Poruka
70.522

Srbija za osam meseci ostvarila suficit budžeta od 15,3 milijardi dinara​

1728541838059.png

Srbija je za osam meseci ove godine ostvarila suficit državnog budžeta u iznosu od 15,3 milijardi dinara, što je bolje od budžetskog plana za 88,1 milijardu dinara, s obzirom da je planiran deficit u iznosu od 72,9 milijardi dinara, objavilo je danas Ministarsvo finansija.

Prihodi su ostvareni u iznosu od 1.419,7 milijardi dinara, a rashodi su izvršeni u iznosu od 1.404,5 milijarde dinara.

U avgustu je ostvaren deficit u iznosu od 55,5 milijardi dinara.

Tokom avgusta naplaćeni su prihodi u iznosu od 154,9 milijardi dinara, od čega su poreski prihodi iznosili 134,3 milijarde dinara.

Najveći deo poreskih prihoda odnosi se na uplatu poreza na dodatu vrednost u iznosu od 72,4 milijarde dinara.

Akcize su naplaćene u iznosu od 31,2 milijarde dinara, a porez na dobit u iznosu od 13,5 milijardi dinara.

Neporeski prihodi ostvareni su u iznosu od 18,8 milijardi dinara, a priliv donacija u avgustu iznosio je 1,7 mlilijardi dinara.

Rashodi su izvršeni u iznosu od 210,4 milijarde dinara.

Kapitalni izdaci su iznosili 58 milijarde dinara, rashodi za zaposlene 39,5 milijarde dinara, transferi OOSO (fond PIO, RFZO, NSZ, fond SOVO) 26,6 milijardi dinara, subvencije 25,9 milijarde dinara, rashodi za socijalnu zaštitu 15,6 milijardi dinara, robe i usluge su plaćene u iznosu od 13,1 milijardu dinara, a otplata kamata je iznosila 12,8 milijardi dinara.

Na nivou sektora države u periodu januar – avgust je ostvaren fiskalni suficit u iznosu od 26,4 milijarde dinara i primarni fiskalni suficit u iznosu od 140,7 milijardi dinara.

1728541994754.png

PA ZAR OVO NIJE FANTASTIČNO? LOPOV VUČIĆ EM KRADE EM IMA SUFICIT? ŽUTI SU PRIČALI KAKO SVE SLOBA POKRAO A ONDA DOŠLI NEMCI PA NAM SVE UZELI?

Za ljubitelje Danas-a link:
https://www.danas.rs/vesti/ekonomij...rila-suficit-budzeta-od-153-milijardi-dinara/

Pogledajte prilog 1623358

Ala bi se lajava opozicija obradovala da Vučić ode dok ima suficita.... mmm.
Prekrasne vesti. Kada dodamo da se ove godine Srbija nije dodatno zaduzivala situacija je mnogo jasnijia.
Vucicev ekonomski scam planete funkcionise.
Plata prosecna skoro 1000 eur!
:bravo:

A proizvodnja ne raste decenijama.
Imagine that!
Proizvodnja raste u zavisnosti od više faktora
Ja ću navesti samo faktore lako razumljuve ldp-droidima Krstarice:
- broj radno sposobnih stanovnika
- radno sposobni kojima "dovoljna i ova plata, iebeš onu iz bela sveta tamo ti izadje na nos al svi kriju ko zmija noge"

Kako nema kad ima. Plate su im povećane. Ne možemo da imamo plate kao Slovenija jer nemamo ni toliki proizvod ali je skok jasan!
Ili imamo pare za tudju decu ili nemamo...
Za svoju imamo to znam..

Ali za tudju je pitanje...
Licno mislim da je Srbija na dobrom putu ako smanji sve troskove za obrazovanje na minimum, a to je bar na petinu sadasnjih....
I da bude Srbija na vodi...

Jer osim diploma da stancamo znanje i svest, to nece da moze....
Izgledaju sadasnji studenti kao kvalitet, ali to su samo djaci , nisu studenti...odradilo to sto mu je trebalo za ispit i to je to...znanje je tu....imamo AI i to se ukuca i nadje se sta ti treba..

Izdvojiti za kolektivne licence za ai , da probaju deca taj open ai ako je dobar kad je placen i da se zaposle operateri u srednjim skolama, da odrzavaju red i disciplinu , mir i red u racunarskim ucionicama gde ce se srednjaci informisati na ai platformama...
I neke it priucene radnike da odrzavaju skolske servere i to je to...
Sta ce tesli 190 profana, kad isti posao moze da obavi 20 po smeni i to deca da pucaju od znanja koje ih interesuje....
U osnovnoj treba vise nastavnog osoblja posto jos idu uz pomoc roditelja u WC , brisu im dupe, nije laz...nizi razredi takodje...tu su tek vezani , ne moze sami ni u skolu u prirodi, i to da se skrati na 3 dana , bar za prvi put...za drugi put moze 8 , a ne kao kod mene u 4 razredu 3 nedelje skola u prirodi, ali je bilo lepo , jeste malo kriza posle 10 dana, mada nije neka kriza, ali je dobro doslo to sto su dolazili roditelji za vikend i doneli svakom ono sto voli , meni doneli jabuke...drugima cokolade...bas je ok to donosenje sta deca imaju naviku....i bas lep i taj dogadjaj posete...ja se ne secam ko je doneo umesto mojih roditelja to , neko od poznanika, roditelja, ali isto je za dete...

Poslednja izmena:
Ne moze osnovno , jer roditelji brisu deci dupe do 8 razreda, ne svima, ali ima puno djaka....zato ne moze...
A zbog stida , vec su imali devojke, ne moze javno da se zna, pa da posaljes neke negovateljice...

Ja znam za dilemu jedne mame, da li ce sin da joj pre da prestane da trazi da mu majka pomaze oko kupanja i brisanja dupeta ili ce da nadje devojku....
Za godinu dana je pobedilo brisanje, tj ipak je napravio pauzu izmedju samostalnog brisanja i nesamostalnog dr.kanja od godinu dana....ovo drugo mu je radila neka 2 godine starija srednjoskolka...hoce sada mnogo cesce da uce maloletnike, kod mene je bilo samo jedna je htela, u celom kraju zvanicno , a nezvanicno mozda par njih....ali ne meni..

Srednje moze, nema konflikata , dolaze kad hoce , odlaze kad hoce, rade sta hoce , koliko hoce....1 od 20 pitanja da bi prosli razred i to je to....

Poslednja izmena:
Ili imamo pare za tudju decu ili nemamo...
Za svoju imamo to znam..

Ali za tudju je pitanje...
Licno mislim da je Srbija na dobrom putu ako smanji sve troskove za obrazovanje na minimum, a to je bar na petinu sadasnjih....
I da bude Srbija na vodi...

Jer osim diploma da stancamo znanje i svest, to nece da moze....
Izgledaju sadasnji studenti kao kvalitet, ali to su samo djaci , nisu studenti...odradilo to sto mu je trebalo za ispit i to je to...znanje je tu....imamo AI i to se ukuca i nadje se sta ti treba..

Izdvojiti za kolektivne licence za ai , da probaju deca taj open ai ako je dobar kad je placen i da se zaposle operateri u srednjim skolama, da odrzavaju red i disciplinu , mir i red u racunarskim ucionicama gde ce se srednjaci informisati na ai platformama...
I neke it priucene radnike da odrzavaju skolske servere i to je to...
Sta ce tesli 190 profana, kad isti posao moze da obavi 20 po smeni i to deca da pucaju od znanja koje ih interesuje....
U osnovnoj treba vise nastavnog osoblja posto jos idu uz pomoc roditelja u WC , brisu im dupe, nije laz...nizi razredi takodje...tu su tek vezani , ne moze sami ni u skolu u prirodi, i to da se skrati na 3 dana , bar za prvi put...za drugi put moze 8 , a ne kao kod mene u 4 razredu 3 nedelje skola u prirodi, ali je bilo lepo , jeste malo kriza posle 10 dana, mada nije neka kriza, ali je dobro doslo to sto su dolazili roditelji za vikend i doneli svakom ono sto voli , meni doneli jabuke...drugima cokolade...bas je ok to donosenje sta deca imaju naviku....i bas lep i taj dogadjaj posete...ja se ne secam ko je doneo umesto mojih roditelja to , neko od poznanika, roditelja, ali isto je za dete...
Teško je ali to ne zavisi od nas. Od nas zavisi samo da se rodimo, patimo i umremo.

Srbija za osam meseci ostvarila suficit budžeta od 15,3 milijardi dinara​

Pogledajte prilog 1623354

Srbija je za osam meseci ove godine ostvarila suficit državnog budžeta u iznosu od 15,3 milijardi dinara, što je bolje od budžetskog plana za 88,1 milijardu dinara, s obzirom da je planiran deficit u iznosu od 72,9 milijardi dinara, objavilo je danas Ministarsvo finansija.

Prihodi su ostvareni u iznosu od 1.419,7 milijardi dinara, a rashodi su izvršeni u iznosu od 1.404,5 milijarde dinara.

U avgustu je ostvaren deficit u iznosu od 55,5 milijardi dinara.

Tokom avgusta naplaćeni su prihodi u iznosu od 154,9 milijardi dinara, od čega su poreski prihodi iznosili 134,3 milijarde dinara.

Najveći deo poreskih prihoda odnosi se na uplatu poreza na dodatu vrednost u iznosu od 72,4 milijarde dinara.

Akcize su naplaćene u iznosu od 31,2 milijarde dinara, a porez na dobit u iznosu od 13,5 milijardi dinara.

Neporeski prihodi ostvareni su u iznosu od 18,8 milijardi dinara, a priliv donacija u avgustu iznosio je 1,7 mlilijardi dinara.

Rashodi su izvršeni u iznosu od 210,4 milijarde dinara.

Kapitalni izdaci su iznosili 58 milijarde dinara, rashodi za zaposlene 39,5 milijarde dinara, transferi OOSO (fond PIO, RFZO, NSZ, fond SOVO) 26,6 milijardi dinara, subvencije 25,9 milijarde dinara, rashodi za socijalnu zaštitu 15,6 milijardi dinara, robe i usluge su plaćene u iznosu od 13,1 milijardu dinara, a otplata kamata je iznosila 12,8 milijardi dinara.

Na nivou sektora države u periodu januar – avgust je ostvaren fiskalni suficit u iznosu od 26,4 milijarde dinara i primarni fiskalni suficit u iznosu od 140,7 milijardi dinara.

Pogledajte prilog 1623355

PA ZAR OVO NIJE FANTASTIČNO? LOPOV VUČIĆ EM KRADE EM IMA SUFICIT? ŽUTI SU PRIČALI KAKO SVE SLOBA POKRAO A ONDA DOŠLI NEMCI PA NAM SVE UZELI?

Za ljubitelje Danas-a link:
https://www.danas.rs/vesti/ekonomij...rila-suficit-budzeta-od-153-milijardi-dinara/
suficit znači samo da si loše planirao budžet...potcenio si prihode a precenio rashode...zaboravili su da pomenu koliko su nas zadužili ove godine....nekako to uvek zaborave...

znači za prvih 6 meseci ove godine zadužili su nas tričavih 2 milijarde evra...treba svu tu političku elitu i njihove potomke u Skelu dok ne odrade te pare...pa da vidimo kome bi onda od budućih političara palo na pamet da nas zadužuje
velika inflacija , tih dve milijarde Evra za 5 godina 200 rublji. :ok:

suficit znači samo da si loše planirao budžet...potcenio si prihode a precenio rashode...zaboravili su da pomenu koliko su nas zadužili ove godine....nekako to uvek zaborave...
Pa evo validnih podataka za nepismene, a ne oni Đilasovih botina sa X-a i Tiktoka
Na kraju 2023. godine, javni dug Srbije iznosio je približno 35,15 milijardi evra,
što je predstavljalo 52,3% bruto domaćeg proizvoda (BDP).
U oktobru 2024. javni dug Srbije iznosio je 36,3 milijarde evra,
što predstavlja oko 47,6% bruto domaćeg proizvoda (BDP).
Kako znam da ne umete ni da računate, evo pojašnjenja:
Ako se javni dug u evrima povećao za 1.15 mlrd evra, a javni dug se
procentualno ipak smanjio za 4.7%, to bi čak i matematički nepismenima
kao što ste vi, trebalo da govori nešto.
Ne govori vam?
Tako sam i mislio... :mazi:

Back