Danas saznaje: Sportski komentator Aleksandar Stojanović napustio RTS

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
75.299

Danas saznaje: Sportski komentator Aleksandar Stojanović napustio RTS​

K. Ž.danas 15:28
Danas saznaje: Sportski komentator Aleksandar Stojanović napustio RTS 1
foto: Srđan Stevanović/Starsport

Čuveni sportski komentator Aleksandar Stojanović, zvani Aca Informacija, napustio je RTS. Kako Danas saznaje, Stojanović je uzeo godinu dana neplaćeno bez ideje gde će i kako nastaviti svoju karijeru.
– Aca je nezadovoljan uslovima na RTS-u, svojom platom i uopše uslovima rada. Zbog toga je uzeo godinu dana neplaćeno, a šta će kasnije, verujem da ni sam ne zna – kaže izvor Danasa blizak RTS-u.
Stojanović je medijsku karijeru započeo 1993. godine u ranim studentskim danima, u programu Radio Indeksa.
Nakon godinu dana u ovom mediju, preselio se u redakciju sportskog nedeljnika „Tempo”, gde je učio osnove sportskog žurnalizma.

Prešao je na BK Televiziju 1995. godina. Posle deset godina provedenih na tom poslu, pristupio je redakciji medijske kuće B92, a nakon prelaska na RTS postaje poznat široj narodnoj publici zahvaljujući svojim visprenim i duhovitim opaskama, i poznavanju prilika zbog čega je dobio nadimak “Aca informacija”.
Stojanovićev način vođenja prenosa, odnosno komentarisanja sportskih događaja, a prevashodno fudbala, neretko je predmet kritike gledalaca i nekadašnjih kolega.
Milojko Pantić je govoreći o mlađim kolegama apostrofirao Stojanovića kao nekoga ko „ima žicu za reportera”, a na njegovo komentarisanje utakmica osvrnuo se i Zvonko Mihajlovski ističuči kako je Stojanović poznavalac “dosta detalja nevezanih za same događaje na terenu”.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/...um=push&utm_campaign=2023-10-16-Danas-saznaje
 
Mnogi su primetili da već neko vreme sportski komentator Aleksandar Stojanović ne komentariše važne događaje na Radio televiziji Srbije (RTS) i zbog toga su se pojavile spekulacije o njegovom odlasku sa Javnog servisa. Ipak, to nije tačno, pošto se sada oglasio i RTS i objasnio šta je sa Stojanovićem.

"Poštovane kolege, nakon netačnih informacija u pojedinim medijima o odlasku sportskog novinara Aleksandra Stojanovića sa RTS-a, želimo da otklonimo nedoumice na tu temu. Naš kolega Aleksandar Stojanović nije otišao sa RTS-a. Naime, na lični zahtev, odobreno mu je neplaćeno odsustvo u trajanju od 10 meseci, od avgusta 2023. do maja 2024. godine, do početka Evropskog prvenstva u fudbalu. Javni servis ekskluzivno će prenositi Euro 2024. za sve gledaoce u Srbiji", objašnjeno je u saopštenju Javnog servisa.

Podsetimo, upravo zbog toga Aleksandar Stojanović nije komentarisao meč Srbije i Mađarske, dok neće biti za mikorofonom ni večeras u odlučujućoj utakmici "orlova" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Crne Gore.
 
cenim da je gej :D ali dobrostojeci
sa fantasticnim primanjima i bonusima na licni dohodak
jer ko moze da uzme 10 meseci neplaceno ???

A da je fenomen sa informacijama kad prenosi utakmice ... samo ovako mogu :worth:
Prikuplja informacije o fudbalerima do evropskog. Onda se vraća spreman.
 
Pa sad ako smo prezalili legendarnog Marjana Mijajlovica kada je svojevremeno otisao sa Sport Kluba pa valjda cemo i Acu Informaciju i njegov odlazak sa RTS-a. ;)

Inace Aca ima svoj podcast na YouTube-u, "Alesto" mislim da se zove ali za one koji nisu znali ima ga i Marjan. 😉

https://youtube.com/@MarjanMijajlovicMaki72?si=BFPr_ObpCBWRlV8I

Marjan definitivno najjaci komentator ikad. 💪
 

Back
Top