Данас сам поносна на своје дете јер...

mina68

Никад нећеш одрасти, мали весељаче
VIP
Poruka
63.764
Данас сам сасвим случајно упознала професорку физике моје госпођице. Толико је исхвалила да сам се надувала од поноса...
Тема је замишљена као дневник успеха наше форумашке деце, било да су освојила награду на такмичењу, помогла рањеној птици, изборила се са неким својим страхом, добила унапређење...
Они који још увек немају деце могу писати о томе шта би њих учинило поноснима на децу...ако желе.

Они који још увек немају деце могу писати о томе шта би њих учинило поноснима на децу...ако желе.
Ponosna sam na petogodišnjaka koji je danas odgovorio instant na moj poziv na igru i smeh. Razumeo je svaki "hint" tj. nagoveštaj na šalu i prihvatio ga oberučke. Smejali smo se iskreno i suvislo-ne kao lud na brašno, nego ono-veoma dobro smo razumeli to čemu se smejemo.
Volela bih da imam takvo dete. "Veselorođeno!"

Ponosna sam na petogodišnjaka koji je danas odgovorio instant na moj poziv na igru i smeh. Razumeo je svaki "hint" tj. nagoveštaj na šalu i prihvatio ga oberučke. Smejali smo se iskreno i suvislo-ne kao lud na brašno, nego ono-veoma dobro smo razumeli to čemu se smejemo.
Volela bih da imam takvo dete. "Veselorođeno!"
Ја сам толико желела баш овакву девојчицу и Бог ме због нечега наградио...волела бих да се те жеље свакоме остваре :heart:

Ја јесам много поносна на своју децу, имам много разлога и потврду од људи који их познају мимо мене, само не волим о томе ове.
Лепо је када видиш да си направио људе.

Ја јесам много поносна на своју децу, имам много разлога и потврду од људи који их познају мимо мене, само не волим о томе ове.
Takođe :heart:

Не морамо у детаље, али ја волим да се похвалим својим дететом, нешто ипак добро радимо...

Не морамо у детаље, али ја волим да се похвалим својим дететом, нешто ипак добро радимо...
Наравно, увек ме радује када су родитељи задовољни и поносни на своју децу. 🍀

Ми смо овде заједно дочекали многе уписе у средње школе, факултете, дипломе, запослења, удадбе и женидбе наше деце...нека деца су била на телевизији...
И некако сам ја сву ту децу заиста доживљавала као нашу форумашку децу и била поносна као да је моје.
Чудан је овај форум...

Ми смо овде заједно дочекали многе уписе у средње школе, факултете, дипломе, запослења, удадбе и женидбе наше деце...нека деца су била на телевизији...
И некако сам ја сву ту децу заиста доживљавала као нашу форумашку децу и била поносна као да је моје дете.
Чудан је овај форум...
Šta je ovo, neki sentiš koji me poziva i primorava da pustim suze?
Pustila, šta me briga.

Јој, не, само сам написала како је било, нисам хтела да будем патетична :lol:
Nisi patetična. Nije do tebe-do mene je. Obožavam trenutke kad me preplave osećanja, a moram da ih zadržim samo za sebe.
Sad osećam da ne moram da gutam i krijem.
Kad gledam u tu decu... svet mi je zagonetka, ali verujem u njih. Daju mi dovoljno razloga da verujem.

Nakon što su ostsle nasamo, prvo što je pitala mater bilo je - da li je Davor jedinac?

Najgore od svega što je bila starija i mom starom bila kao i meni od prvog do četvrtog, a on uvijek bio kvarna ulizica.

:mrgreen:
Konačno možemo da izađemo iz početnog rama i uramImo sebe kako god hoćemo.
Roditelji su uradili najbolje što su znali i mogli.
Da te čitam i mislim:"Ovo nije loš čovek!", kad smo se sreli je bilo nemoguće. Danas je OK, OK, OK.
Ti OK, ja OK.

Jesam ponosna na uspehe svoje dece, ali najdraže mi je što su poštenog karaktera.
A najstarije dete mi je veoma plemenita osoba.
Nisam očekivala toliku količinu dobrote.
Bogu hvala, ispala je bolja od nas.
Е, ово и ја често кажем и овде напишем. Већ је бољи човек од мене и то је најлепше...мада, тешко је бити бољи човек од мене :mrgreen:
Шалим се, то јесте највећи успех...

Ma...samo da su dobri ljudi srecni i zdravi
"Samo" to je najteze
Hebes ocene medalje posao i sl....
Јесте, Метло, али мени овакве ствари баш испуне срце...гледаш како други препознају у твом детету доброг човека, друга, ученика...баш је леп осећај.

Dnevnik uspeha?

Uh, trenutno je uspeh kada spremanje za krevet se svede na manje od 30 minuta :D

Hoce da mu se čita, da mu se priča priča, hoće da se igra, da skače, da juri po stanu...hoće ovo, hoće ono. Kad uđe u kadu, neće da izađe, itd, itd. :)

Danas se desila jedna zanimljiva stvar: vrtić u koji ide je, inače, specijalizovan za govor - zaposleno je više logopeda i dečijih psihologa koji se svojski trude da deca lepo i pravilno nauče da govore, i posto je od relativno skoro u tom vrtiću, danas su me pitali da potpisem pristanak da se urade testovi sa njim, kako bi se utvrdilo ima li problema u razvoju govora, i ako ima da se problemi resavaju.
Morao sam da pitam: "zar za takvo nesto treba pristanak, zar ima roditelja koji ne zele da imaju tako dobru pomoc i podrsku dok im deca progovaraju i uce da govore?".
Kaze vaspitacica da samo 25% roditelja pristane!!!

Eto, to me je danas fasciniralo malo, jer ne mogu da shvatim razlog zasto bi neko odbio nesto sto moze da samo koristi detetu. 🤔

Dnevnih uspeha?

Uh, trenutno je uspeh kada spremanje za krevet se svede na manje od 30 minuta :D

Hoce da mu se čita, da mu se priča priča, hoće da se igra, da skače, da juri po stanu...hoće ovo, hoće ono. Kad uđe u kadu, neće da izađe, itd, itd. :)

Danas se desila jedna zanimljiva stvar: vrtić u koji ide je, inače, specijalizovan za govor - zaposleno je više logopeda i dečijih psihologa koji se svojski trude da deca lepo i pravilno nauče da govore, i posto je od relativno skoro u tom vrtiću, danas su me pitali da potpisem pristanak da se urade testovi sa njim, kako bi se utvrdilo ima li problema u razvoju govora, i ako ima da se problemi resavaju.
Morao sam da pitam: "zar za takvo nesto treba pristanak, zar ima roditelja koji ne zele da imaju tako dobru pomoc i podrsku dok im deca progovaraju i uce da govore?".
Kaze vaspitacica da samo 25% roditelja pristane!!!

Eto, to me je danas fasciniralo malo, jer ne mogu da shvatim razlog zasto bi neko odbio nesto sto moze da samo koristi detetu. 🤔
Eto to je zapad :D
Kod nas te niko ne pita, od 4. godine logopedi, psiholozi obavljaju testiranja u vrtićima i djeca koja imaju bilo kakve poteškoće imaju i dalji tretman.

Back