To mi cast i zadovoljstvo nego se bolje proracunaj dali ti pametno da stajes iza skutova tvojih dedova/otaca !?Не криј се иза скута Христових.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To mi cast i zadovoljstvo nego se bolje proracunaj dali ti pametno da stajes iza skutova tvojih dedova/otaca !?Не криј се иза скута Христових.
Tu ne vidimo da je Bog ustanovio te postove direktnom objavom već da je obećao da će ti postovi postati radost i veselje."...Ovako veli Gospod nad vojskama: post četvrtoga mjeseca, i post petoga i post sedmoga i post desetoga obratiće se domu Judinu u radost i veselje i u praznike vesele; ali ljubite istinu i mir... "
Jeli bato,jel ovde pise da je nekima,dakle nekim ljudima ili mozda nekom coveku palo na pamet da ustnovi neki post ili je to DIREKTNA BOZJA UREDBA !??
Hajde mi sad potpuno istim metodom i analogijom pokazi da su vasi danasnji postovi ustanovljeni od Boga kao sto je to bio slucaj u vreme SZ-ta !
Izvoli !!!!!!!!
Kako da ne slijedim nasljednike apostola?To mi cast i zadovoljstvo nego se bolje proracunaj dali ti pametno da stajes iza skutova tvojih dedova/otaca !?
Sta je tebi danas Maki,zar je moguce da ne vidis ovaj deo poruke:Tu ne vidimo da je Bog ustanovio te postove direktnom objavom već da je obećao da će ti postovi postati radost i veselje.
PA već je bila ustanojena vjerska praksa KOJU SU IZRAILJCI SAMI UVELI.Sta je tebi danas Maki,zar je moguce da ne vidis ovaj deo poruke:
"..Ovako veli Gospod nad vojskama: post četvrtoga mjeseca, i post petoga i post sedmoga i post desetoga obratiće se domu Judinu u radost i veselje i u praznike vesele; ali ljubite istinu i mir... "
Odkud ideja da ce se pomenuti tekstovi desavati bas u 4,5,7 i 10-og meseca ako to vec nije uspostavljena verska praksa ili prestojeca koja bi se trebala uspostaviti !?
..u tom smislu zasto ne post i drugoga i sestog meseca !?![]()
Zato sto je ipak bolje slediti SAME apostole iz prostog razloga sto to nisu i ne mogu po nijednom osnovu biti njihovi nasljednici !!!Kako da ne slijedim nasljednike apostola?
A odkud to znas ?PA već je bila ustanojena vjerska praksa KOJU SU IZRAILJCI SAMI UVELI.
Otud što u Bibliji Bog nigdje izričitom odredbom ne propisuje post u tim mjesecima.A odkud to znas ?
Bog je to izricito potvrdio dok za Bozji narod znamo da je UVEK drzao samo ono sto im Bog izricito nalaze !??
A jel BVog to zabranio ?Otud što u Bibliji Bog nigdje izričitom odredbom ne propisuje post u tim mjesecima.
Jel Bog zabranio da Crkva određuje periode za post?A jel BVog to zabranio ?
Nije.
Jel ponovio konkretne te datume ?
Jeste.
U tom smislu hajdemo jednim paralelizmom potvrditi ovaj princip:
Dali je u Bog prvim ljudima izricito objavio koje su zivotinje ciste a koje neciste pa su tacno znali tu realnost ?
Ako mislis da jeste daj citata ali ako toga nemas onda je realno izvuci sledeci zakljucak:
Ukoliko postoji neka versk praksa ili uredba o kojoj u Pismu ne nalazimo dokaze da ih je Bog dao ali imamo dokaze da je to kasnije Bog direktno ili indirektno potvrdio onda je to kategorija u okvirima verske prakse Bozjeg naroda koja je direktno i nedvosmisljeno PRODUKT BOZJE OBJAVE I VOLJE !!!
A jel bila to praksa u vreme NZ-ta ???Jel Bog zabranio da Crkva određuje periode za post?
Vidimo da je bila praksa u SZ pa može biti i u NZ.A jel bila to praksa u vreme NZ-ta ???
Ako se dobro secam vi se kunete da ne biste nista zajednickog sa jevrejima stoga me ne zanimanjihova SZ-na verska praksa vec iskljucivo iskustvo apostola i prvih hriscana iz Svetog Pisma !
Dakle ??,
Potseti me da ti ovo kazem kada budemo pricali o suboti,o cistoj/necistoj hrani i t.dVidimo da je bila praksa u SZ pa može biti i u NZ.
Subota i čista/nečista hrana su u NZ izričito stavljene van snage.Potseti me da ti ovo kazem kada budemo pricali o suboti,o cistoj/necistoj hrani i t.d![]()
Kako bre van snage,gde to izricito pise , u smislu da se od danas ne treba postovati 4-ta Bozja zapovest ?Subota i čista/nečista hrana su u NZ izričito stavljene van snage.
opet te navlači na subotuSubota i čista/nečista hrana su u NZ izričito stavljene van snage.
U tom je ispraksan.opet te navlači na subotu![]()
Ma ne navlacim ga ja vec je on samog sebe nehotice upucao u obe noge,ja mu samo "dajem prvu pomoc".opet te navlači na subotu![]()
zajebo je i pepeljugu sa jehovom i armagedonomU tom je ispraksan.
Subota jača od Jehove izgleda.zajebo je i pepeljugu sa jehovom i armagedonom
a mislio sam da je nemoguće, nema je, proterana od verskog sabrata
Гладовање (аутофагија) примјењује се један дан у 7-21 дана. То је у реду. Пост на води има такође веома много здравствених добробити.A jes onaj japanac je dobio nobelovu nagradu za autofagiju, a sad je isus izmislio da se jedu peciva i leba na vodi, vrlo zdravo bas
Nema subote bez JHVH-ea bato,on je svojevrsni spomenik stvaranja !!!Subota jača od Jehove izgleda.
Iskreno i meni fali doticna,jel moguce da ju je neko od vas toliko naljutio !?zajebo je i pepeljugu sa jehovom i armagedonom
a mislio sam da je nemoguće, nema je, proterana od verskog sabrata