Danas počinje Vaskršnji post

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Naravno da je oficijelna jer je na njihovom zvaničnom sajtu to objavljeno. Dakle izvoli ih javno iskritikovati onako kako to radiš sa pravoslavljem.
Daj mi reci dali si uopste procitao moj komentar ili si ga samo rutinski citirao !??
...ili jos preciznije,daj mi reci dali si video ovo:

Ukoliko je poruka koju si citirao oficijalni stav te zajednice evo javno ukazujem da to nijje Biblijski stav vec je to neko svojerucno odradio i to je to...

E sada moj bato red je da se malo potrudis i da nam pokazes/dokazes da je to zaista OFICIJALNI STAV te zajednice stro ce reci da nam trebas dti linkove sa njihiove...kako ono bese...aha,da,generalne konferencije sa oficijalnom listom verskih ubedjenja i da se uverimo da je to zaista tako jer u suoprotniom,nista cudno da je neko nesto na svoju ruku to za nekoga odradio...pa bio to i neki lokalni clan kojeg su angazovali za uredjivanje LOKALNOG web sajta.
Izvoli.

Daj mi reci dali si uopste procitao moj komentar ili si ga samo rutinski citirao !??
...ili jos preciznije,daj mi reci dali si video ovo:

E sada moj bato red je da se malo potrudis i da nam pokazes/dokazes da je to zaista OFICIJALNI STAV te zajednice stro ce reci da nam trebas dti linkove sa njihiove...kako ono bese...aha,da,generalne konferencije sa oficijalnom listom verskih ubedjenja i da se uverimo da je to zaista tako jer u suoprotniom,nista cudno da je neko nesto na svoju ruku to za nekoga odradio...pa bio to i neki lokalni clan kojeg su angazovali za uredjivanje LOKALNOG web sajta.
Izvoli.
Bato moj to je sa njihove OFICIJALNE STRANICE.

Naravno da je oficijelna jer je na njihovom zvaničnom sajtu to objavljeno. Dakle izvoli ih javno iskritikovati onako kako to radiš sa pravoslavljem.
Ponavljam jos jednom i dopreciziram stoga ako mi jos jednom to isto potrzis - smatracu da si bezobrazan :

Ukoliko je poruka koju si citirao oficijalni stav te zajednice evo javno ukazujem da to nijje Biblijski stav vec je to neko OD NJIHOVIH, CLANOV svojerucno odradio i to je to...!!!

Znači kod tebe post onako kad ti se ćefne?
bog, ako ćemo bukvalno, zapoveda adamu i evi da poste i strogo zabranjuje zbog:
"I žena videći da je rod na drvetu dobar za jelo, i da ga je milina gledati, i da je drvo vrlo DRAGO RADI ZNANJA."

Isus započinje postom 40 dana i time daje primer hrišćanskog puta i sve što dolazi uz post i molitvu.

sekte to nemaju.

tri osnovne potrebe ljudske prirode. prva je potreba za hranom, rod je dobar za jelo, druga je potreba za lepotom, milina ga je gledati i treće je da je drvo drago radi znanja.
ovo su tri osnovne potrebe bez kojih čovek nije čovek i zato nečiste sile udaraju upravo na ova tri poriva i usmeravaju ih udaljavanjem od boga. post nije samo uzdržavanje od hrane to je samo deo nego i od grešnih misli, dela, želje itd.

robivek misli ako ne jede svinjče on posti :D

Vjerujem da se tako i moliš Bogu kad imaš realnu potrebu.
Post uvek ide uz molitvu a moliti se mozes uvek - i ujutru kad se budis,i u toku dana dok radis,dok jedes,pre spavanja i t.d.i svakako kad postis !!!
...ili jos preciznije - nemo zbrajati babe i zabe !
Čisto transakciono poimanje Boga.
Sta je sad ovo,da nisi pod jakim uticajem hare krishne !? :D

robivek misli ako ne jede svinjče on posti :D
Kakve bre veze ima razlika u mesnoj ishrani sa postom ?
Hriscani ne jedu necistog mesa koje je Biog izricito,pod smrtnom pretnjom,zabranio ljudima da jedu sto ce reci da jedu samo one koje je Bog dozvolio ali kad se posti onda SE NE JEDE APSOLUTNO NISTA !!!
...dakle nikakvog mesa,nikakvih zitarica,nikakvih ugljenohidrata,nikakvih tekucina i t.d.

Post uvek ide uz molitvu a moliti se mozes uvcek - i ujutru kad se budis,i u toku dana dok radis,dok jedes,pre spavanja i t.d.i svakako kad postis !!!
...ili jos preciznije - nemo zbrajati babe i zabe !

Sta je sad ovo,da nisi pod jakim uticajem hare krishne !? :D
Naravno da post ide uz molitvu. Zato je važno postiti i to ne samo u specijalnim prilikama nego što češće.

Kakve bre veze ima razlika u mesnoj ishrani sa postom ?
Hriscani ne jedu necistog mesa koje je Biog izricito,pod smrtnom pretnjom,zabranio ljudima da jedu sto ce reci da jedu samo one koje je Bog dozvolio ali kad se posti onda SE NE JEDE APSOLUTNO NISTA !!!
...dakle nikakvog mesa,nikakvih zitarica,nikakvih ugljenohidrata,nikakvih tekucina i t.d.
to je zabranio jevrejima da ih ne spiče trigleceridi po vrućini

pa aj ne jedi onda 40 dana i noći jednom godišnje kad već ne znaš šta je uopšte post :D

Back