Danas pajser, sutra kralj

OnlyYourShadow

Ističe se
Poruka
2.477
Jako je pozitivno kad čovek promeni mišljenje o osobi o kojoj je imao predrasudu. Hajde, nije je poznavao, pričao okolo o njoj svašta, uopšte ne razmišljajući kome i u kolikoj meri odurno, ali opet smo pričali, ogovarali, pljuvali, smejali mu se.
I odjednom nam je ta osoba postala draga.
Iz nekog razloga nam je postala potencijalni prijatelj.

Koliko često ste bili u ovakvoj situaciji?
Nije li vas malo pekao jezik, ili savest, ili vas jednostavno bilo sramota da uopšte pogledate osobu u oči?

Nikad mi se nije desilo da znam nekog, čak i ne lično, nego tako srećem ga tamo -vamo da pomislim da je pajser, pa ga onda bolje upoznam i promenim mišljenje. Obično kog procenim kao pajsera taj jeste pajser. Dešavalo mi se da prvi utisak o nekom bude loš, ali kroz kratak razgovor ili posmatranje u nekim situacijama promenim mišljenje. Nevolja je što sam neke osobe jako cenio, poštovao, a na kraju se ispostavilo da su gore od tih pajsera. :(

Hm... to je obično tako, pitanje je koliko nas je lako, odnosno teško impresionirati, pogotovo ako smo imali gard prema nekome od samog početka.
Ja sam takva da ako mi neko stane na žulj, svaki put on ide sve dublje i dublje... kad mi neko jednostavno ne prija, ja to baš otvoreno iskažem. Mislim da se to toliko primeti, da osoba odmah ima i prema meni isti takav gard, pa zato se i objašnjava zašto retko menjam mišljenje.
A druga strana svega jeste upravo i ta mogućnost da dobro procenimo nekoga na prvi utisak. Ja bih se pre vodilo onom da je svako dobar dok se ne pokaže suprotno, ali to ipak može da se odnosi samo na one koje iole poznajemo. :)

nije mi se desilo u smislu da nekoga lično upoznam i napljujem pa onda da promenim mišljenje i opet lično sa tim nekim ostavrim drukčiji kontakt
al ovako, ponekad da...
doduše češće obrnut proces... od kralja do prosjaka

Back