Danas onlajn diskusija "Jačanje veza između NATO i Srbije"

Adavidovic

Zainteresovan član
Poruka
150
Danas onlajn diskusija "Jačanje veza između NATO i Srbije"
U organizaciji Atlantskog saveta Srbije danas će biti održana onlajn diskusija “Jačanje veza između NATO-a i Republike Srbije”. Ona će, kako je najavljeno, pregledati, predstaviti i promovisati ključne korake u odnosima NATO-a i Srbije. Na skupu će biti ukazano na to da Srbija produbljuje svoj politički dijalog i saradnju sa NATO-om na pitanjima od zajedničkog interesa, sa važnim fokusom na podršci demokratskim, institucionalnim i odbrambenim reformama.
Link:
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=06&dd=10&nav_category=11&nav_id=1693363

Imacemo istu onlajn diskusiju ovde na Krstarici. U okviru teme ima nekoliko pitanja:
1.Mora li Srbija da pridruzi NATO-u?
2.Jel' potrebno jacanje veza s alijansom koja je bombardovala Srbiju?
3.Zasto srpski drzavni vrh zeli da saraduje sa zemljama koje su priznali nezavisnost Kosova?
Sta se tice mog misljenja, 1. Srbija naravno nece biti clan ovog pakta. Nije to prihvatljivo nakon svega sta su ucinili. 2. Srbiji nije potrebno pojacanje veza sa NATO-om. Vojska Srbije moze da saraduje i sa drugim zemljama sveta (Kina, Rusija) za povecanje vojnog kapaciteta. 3.Potrebno je stvarati bolje ekomoske, politicke i vojne veze sa zemljama koje nisu priznale nezavisnot pokrajine da bi Srbija dobila jacu diplomatsku potporu u medunarodnim organizacijama. Ima cak takvih evropskih drzava
 
Нема од тога ништа, као са "путем у ЕУ".
Из истих разлога.
Нити они нас хоће тамо, нити би ми са њима.
Цела та представа има само један циљ- да нас задржи што даље и што дуже ван ОДКБ, ван евроазијских интеграција, које су много логичније и корисније за Србију.
И, наравно- тиме НАТО штити отето по Србији.
 
Ма не брини - заболе Србе дупе због Макрона.........
Али ипак г-дин Макрон је ВЕОМА АКТИВАН јер:
10.06.2020. • Srbija Danas/Kosovo online
STIGLO PISMO! Markon pisao Hotiju: Otkriveno šta će biti sa dijalogom između Beograda i Prištine

Francuski predsednik navodi da bi uloga EU u dijalogu trebalo da bude centralna, jer je, prema njegovim rečima, spor između Kosova i Srbije izazov za evropsku bezbednost.

Makron je, dodaje se, pružio podršku u sprovođenju reformi kao što su konsolidacija vladavine zakona, borba protiv organizovanog kriminala, korupcije i ekonomskog i društvenog razvoja.
- Takođe je na vama da se suočite sa drugim suštinskim izazovom za Kosovo - nastavljanjem dijaloga sa Srbijom i traženjem rešenja za vaš spor sveobuhvatnim, konačnim i pravno obavezujućim sporazumom. Već više od godinu dana Francuska i Nemačka posvećene su obnavljanju dijaloga, koji bi mogao da počne tokom predstojećeg samita u Parizu. Verujem u vaše učešće na ovom samitu i u vašu spremnost da preduzmete potrebne mere kako bi omogućili nastavak dijaloga, a Srbija će takođe morati da uradi svoj deo - napisao je Makron.
Francuski predsednik navodi da bi uloga EU u dijalogu trebalo da bude centralna, jer je, prema njegovim rečima, spor između Kosova i Srbije izazov za evropsku bezbednost.

- Visoki predstavnik Đuzep Borelj i novi specijalni predstavnik Miroslav Lajčak uživaju moje puno poverenje u vođenju tog posredovanja - napisao je Makron.
 
A,
Vucic (na primer)
Uvede Srbiju u NATO

Sta bi onda rekao, uradio

Jel bi glasao opet za SNS

mator si bre pa ne kapiras...............JEDINI VULETOV ARGUMENT STO GA NAROD BIRA JE TO STO SRBIJA NIJE U NATO.
Svakog izdajnika koji pokusa da uvuce Srbiju u NATO (i oni sto propagiraju NATO) sledi mnogo gora kazna od bezbolnog povlacenja sa vlasti.
 

Back
Top