- Poruka
- 47.085
Не знам јеси ли слушала говор пажљиво.Он је говорио о Америци 70-80 па и 90-их.То је та Америка кој памтимо као клинци златно доба америчке културе.Мислим да без основе правиш паралелу између студента који остаје у Америци јер ради свој посао и нарко картела који довлачи раднике испод границе тунелом јер му одговара да има људе који ради на црно.Смисао њиховог посла је рад на црно и да буду испод радара.Зар ти стварно мислиш да ће Трамп зауставити улазак правог кадра који одговара америчком тржишту рада?Demokrate su polusapatom davale ljudima godine i godine da srede svoje papire.
Mnogi Srbi su po diplomiranju odlazili kao sezonski radnici i sredjivali vize naknadno.
Imam takav primer iz licne proslosti. Zabavljala sam se sa nesto starijim momkom od sebe, diplomirao je na medicini i u roku od dve nedelje je otisao kao spasilac, jednostavno je po isteku vize zaboravio da izadje iz zemlje.
Dve godine i jace je sedeo bez papira i polagao neophodne ispite za nostrifikaciju. Mislim da se zovu GRE. Radio je dva posla i zaradjeno je legalno uplacivao za pripremu polaganja.
Danas je veoma cenjen hirurg, prevazisao je svacija ocekivanja.
Napominjem da je meni puklo kada je nocu povrcao krv i nije to proverio jer nije imao zdravstveno.
Ameriku su sazidali takvi ljudi. Ja nisam takva, ali mnogi jesu.
Tramp svakog naseg studenta etiketira kao deo narko kartela ili odbelog iz mentalne ustanove. Nedvosmisleno je to kazao.
Те банде нарко картела јесу проблем за САД већ дуго и не прича он то безвезе, на тој причи је добио изборе.
Poslednja izmena: