Данас је инаугурација Доналда Трампа

Победоносцев

Stara legenda
Poruka
85.580
The Once and Future King је опет међу нама. Окружен савезницима и симпатизерима - Милеи, Мелони, Трас, Маск, Рамасвами, Фараж, Земур - Трамп обећава да ће првог дана бити "диктатор", потписујући многе радикалне и драматичне председничке указе.

Обећао је помиловања свима који су осуђени за покушај државног удара пре четири године, затварање јужне границе за илегалне имигранте, забрану уласка становницима неких муслиманских земаља, протеривање неких 5% становника САД, укидање свих федералних иницијатива које подржавају инклузивност, врло високе тарифе на увоз робе из многих земаља, окончање рата у Украјини, ширење америчке нафтне и гасне индустрије, одустајање од климатских циљева, забрану учешћа транс-жена у женском спорту, укидање пореза на напојнице, отпуштање стотина хиљада запослених у државним органима, укидање свих иницијатива које је спровео претходни председник, понуду зелене карте, дакле трајне боравишне дозволе, свима који дипломирају или докторирају на неком универзитету у Америци, избацивање свих транс војника из службе...

Тешко је рећи шта ће од овога свега урадити, још теже шта ће бити оспорено у судовима или одбијено у Сенату и Конгресу... али узбудљиви дани су пред нама.

AJYJO6ONGBAYNHKGOFBILJ3Q7A.jpg

Ne znam, meni je suludo braniti muslimanima iz neke drzave da udju u civilizovan svet. Braniti bilo kome ako je odredjene vere, boje ili pasosa, bazirano na veri, boji i pasosu.

Mislim da su se demokrate izgubile i da je neravnoteza rasplamsala konzervativce da govore kao desnicari.
Vise nista nije ostalo za krajnju desnicu, sve ideje su im prigrlile umerene struje.

Svako bi morao da se vrati u svoje jato. Demokrate da stite prava radnika, manjina i pravo na sansu u zivotu, a konzervativci da stite polozaje bogatijeg sveta.
Problem je sto se demokratama svidelo da budu bogati i onda se postavilo logicno pitanje - koga vi zastupate?

Propaganda je takodje problem. Utice se na svest ljudi. Videla sam gomilu arheologa u Jordanu, moj prvi osecaj je bio - gle', ISIS!
A ja Arape jos i branim od ostrih napada!
Kakav li tek stav imaju oni koji zele Trampov svet...svet belih, svet opasan bodljikavom zicom, svet koji nece potpisati ekoloske sporazume...
Za mene je to zastrasujuca buducnost.
Mozda je to dobra buducnost za njegovu decu, ali to je jako los svet za tudju decu.

Ameri su decenijama uživali dominaciju u svetu zahvaljujući sistemu globalizacije i demokratije. Sad usponom Kine, očigledno više ne mogu i sad je pretpostavljam ideja da se ceo sistem razvali i pređe na neki drugi model, pretpostavljam koji više ličini na autokratiju. Stoga je i jasno da se Tramp tako ponaša, sad će on sve da menja bez ikakve konsultacije sa institucijama. Čak će i da mu smetaju pa će uvoditi nekakva fejk vanredna stanja kako bi imao samovlast. Čak je i Elon Musk postavljen za Ministra za uspostavljanje autokratije čiji je zadatak seča nepodobnih. I kad skloni sve institucije i medije koji mu budu smetali, onda će da sprovodi tu svoju politiku koju je naumio, za koju još uvek niko precizno ne zna kakva će biti. Sve u svemu, promena geopolitičkih modela nije nešto što treba rešavati na prečac i "preko kolena" a nažalost Tramp ne zna za bolje, tako da će biti interesntno videti kako se neko ko je generalno sirovina snalazi u dosta ozbiljnim pitanjima. Računa se da će sve da upropasti, zato je i toliko popularan iz perspektive svih ljubitelja istočnih despotija. Jer je njihova logika potpuno razumna: šta god bude radio, to može samo da im ide u prilog ;)

Обећао је помиловања свима који су осуђени за покушај државног удара пре четири године, затварање јужне границе за илегалне имигранте, забрану уласка становницима неких муслиманских земаља, протеривање неких 5% становника САД, укидање свих федералних иницијатива које подржавају инклузивност, врло високе тарифе на увоз робе из многих земаља, окончање рата у Украјини, ширење америчке нафтне и гасне индустрије, одустајање од климатских циљева, забрану учешћа транс-жена у женском спорту, укидање пореза на напојнице, отпуштање стотина хиљада запослених у државним органима, укидање свих иницијатива које је спровео претходни председник, понуду зелене карте, дакле трајне боравишне дозволе, свима који дипломирају или докторирају на неком универзитету у Америци, избацивање свих транс војника из службе...
Ne vidim šta bi od ovoga normalnom i poštenom gradjaninu bilo na štetu. Samo kriminalcima, izopačenima, društvenim parazitima,... koji su isplivali kao nešto poželjno, maltene kao kategorija koju država i gradjani treba da finansiraju.

Ameri su decenijama uživali dominaciju u svetu zahvaljujući sistemu globalizacije i demokratije. Sad usponom Kine, očigledno više ne mogu i sad je pretpostavljam ideja da se ceo sistem razvali i pređe na neki drugi model, pretpostavljam koji više ličini na autokratiju.
Globalizacija odgovara Kini, ona je podigla Kinu...

Ne znam, meni je suludo braniti muslimanima iz neke drzave da udju u civilizovan svet. Braniti bilo kome ako je odredjene vere, boje ili pasosa, bazirano na veri, boji i pasosu.

Mislim da su se demokrate izgubile i da je neravnoteza rasplamsala konzervativce da govore kao desnicari.
Vise nista nije ostalo za krajnju desnicu, sve ideje su im prigrlile umerene struje.

Svako bi morao da se vrati u svoje jato. Demokrate da stite prava radnika, manjina i pravo na sansu u zivotu, a konzervativci da stite polozaje bogatijeg sveta.
Problem je sto se demokratama svidelo da budu bogati i onda se postavilo logicno pitanje - koga vi zastupate?

Propaganda je takodje problem. Utice se na svest ljudi. Videla sam gomilu arheologa u Jordanu, moj prvi osecaj je bio - gle', ISIS!
A ja Arape jos i branim od ostrih napada!
Kakav li tek stav imaju oni koji zele Trampov svet...svet belih, svet opasan bodljikavom zicom, svet koji nece potpisati ekoloske sporazume...
Za mene je to zastrasujuca buducnost.
Mozda je to dobra buducnost za njegovu decu, ali to je jako los svet za tudju decu.
Iskreno, neverovatno mi je da neko može ovako nešto da napiše. Ne radi se o veri, boji ili pasošu već o kulturološkim razlikama, a ako hoćeš realno, i o mržnji i otvorenom preziru koje muslimani Arapi pokazuju prema Evropljanima, uključujući i Srbe. Ne znam, možda nisi videla, pa baci pogled na ove linkove ispod:

https://www.youtube.com/watch?v=JGLN9jHtKyU
https://www.youtube.com/watch?v=HpxkFKHm6w8

Da li ti se ovo čini kao dobra budućnost za tvoju decu?

The Once and Future King је опет међу нама. Окружен савезницима и симпатизерима - Милеи, Мелони, Трас, Маск, Рамасвами, Фараж, Земур - Трамп обећава да ће првог дана бити "диктатор", потписујући многе радикалне и драматичне председничке указе.

Тешко је рећи шта ће од овога свега урадити, још теже шта ће бити оспорено у судовима или одбијено у Сенату и Конгресу... али узбудљиви дани су пред нама.

AJYJO6ONGBAYNHKGOFBILJ3Q7A.jpg
Pa. Izbacili su Tramp i Melanija meme koin ($40 i $8 trenutno). Čekamo Ivanka koin.
O ujedinjenju sa Srpskom i vraćanju raspetog Kosova je, možda, još rano razmišljati.

Back