angely:
...Ruzno je sto neko Svete i Slave pominje samo u politicke svrhe ili kao nesto za sto nema bas ni naviku da slavi niti postuje neki obicaj...
Slažem se.
angely:
...Nijie u redu da samo Srbi(i ja sam medju njima iako sam u C.G )uvek imaju neke grozne komentare za nesto sto je u svetu sasvim normalno a znaju da usvajaju stvari kao sto su droga,kriminal itd....
Bolje da se radujemo kad se svi raduju nego da smisljamo sta jos da podmetnemo danasnjoj omladini da se bolje svadjaju...
Ne slažem se.

Koliko mi je poznato, i u C.G. je malo katolika, pravoslavci i muslimani su u većini, tako da me i dalje čudi otkuda toliko povlađivanja i radovanja tuđim praznicima i običajima?
Sv. Valentin je verski praznik, a kod nas (na ovim prostorima...) je religija svedena, u najboljem slučaju, na tradicionalni nivo, izjednačuje se sa narodnim folklorom. Obojen šarenilom i veseljem, koje naravno, svakome prija.
btw. Bivši muž mi je Dalmatinac, iz Splita, poštovala sam njegove praznike. Sadašnji dečko mi je baš Crnogorac

i to iz Podgorice, nemam ništa protiv njegovih običaja. Ali, ja sam iz Beograda, iz Srbije, i ne razumem zašto to smeta tebi? Tvom zemljaku ne smeta, ni malo!

Znaš, ne vidim zašto bih ja od dečka pravoslavca očekivala poklon za katolički praznik? Nismo svi katolici, iako spadamo u taj 'ceo svet'.
...Hm, što se tiče zaobilaženja teme, za one sa suprotnim mišljenjem... 8-)