Dan sećanja na genocid u Srebrenici

Ja sam bila u Srebrenici 11. jula 1995. godine. Nije bilo nista. Malo sam se zezala, vozila kola, videla sam neke muslimanke, kao arlaucu nesto. Srela sam par muslimana, oni su mi rekli: "Dje s' ba, Pjevac'ce, eto, Mladic nas je pustio, al' nas pobise ovi nasi Alijini? Sto da radimo? Ma, neka je proklet ovaj rat." Ja sam im rekla: "Nista, sad! Sto ste glasali za Aliju, nemojte meni da se zalite." I pobili ih njihovi, a posle cujem kao nekog ubili, neki genocid. Ma, bla, bla, truc, to muslimani lazu. Ja sam sve videla svojim ocima. Ako treba idem u Hag da posvedocim.

"Ništa sad,Što ste glasali za Aliju,nemojte meni da se žalite " :eek::hahaha::hahaha::hahaha:

Idi na ulicu pa prosi, možda ti šta i udijelim.

Факин један пургерски......какову наобразбу посједује.. све нас је постројил....
(сусјед, пишем чирилицом јер је то прије био хрватски алфабет, пак су га онда Срби здипили, так некак?)

Šta to Gazija, zna cijeli svijet? Da je BiH izgubila sudski spor po pitanju genocida? Da li ti pod tim svijetom smatraš i Rusiju, Kinu, Indiju ? više od dvije trećine čovječanstva? Skini ti tu tvoju satelitsku napravu, i gledaj programe tvoje države.... U Prijepolju se kuće poznaju po tome, a ne više po odžacima.....

Zna da je Srbija podrzavala i pomagala rat u BiH, to sam rekao kao odgovor na onaj post gde se jedan pitao kakve veze ima Srbija sa Srebrenicom ...

Ovo nisam razumeo, po cemu se poznaju kuce u Prijepolju ? Po satelitskim antenama :dash:

Vecu glupost nisam odavno cuo :hahaha:

Факин један пургерски......какову наобразбу посједује.. све нас је постројил....
(сусјед, пишем чирилицом јер је то прије био хрватски алфабет, пак су га онда Срби здипили, так некак?)

Ако бре човече, ништа те не разумем... писмо ми је познато, наша сербска ћирилица, али не разумем шта пишеш, тако ми свете неђеље и пресветог Пантелије....

NVO traže Dan sećanja na genocid u Srebrenici

BEOGRAD - Više nevladinih organizacija zatražilo je u utorak od predsednika Srbije Borisa Tadića da 11. jul bude proglašen Danom sećanja na genocid u Srebrenici.

"Zahtevamo da podržite zahtev da se 11. jul i u Srbiji prihvati i obeležava kao Dan sećanja na genocid u Srebrenici i odavanja pošte njegovim žrtvama", navodi se u pismu Tadiću koje je pročitao predstavnik Komiteta pravnika za ljudska prava Milan Antonijević.

Dodao je da presuda Medjunarodnog suda pravde obavezuje Srbiju da se jasno distancira od ratnih zločina.

U pismu se podseća da je Evropski parlament 15. januara 2009. godine usvojio rezoluciju o proglašenju 11. jula Danom sećanja na genocid u Srebrenici i ističe da je time, sa obzirom na izraženu političku volju gradjanki i gradjana da Srbija postane deo EU, to postala i obaveza vlasti u Srbiji.

http://www.beta.rs/default.asp?m=Vesti dana,ves&j=sr&h=Home,sr&prikaz=2151052

Iz izvora bliskih NVO, saznaje se da je predlog o obeležavanju 11.07. kao Danu sećanja na genocid, prošao tesnom većinom. Kontra predlog, za koji su se naročito zalagali predstavnici FHP, bio je da se taj dan obeležava kao rodjendan kralja Petra I Karadjordjevića, jer su pod njegovim vodjstvom Srbi, u balkanskim ratovima, oslobodili Rašku oblast, Kosovo, Metohiju i Makedoniju od Turaka.

Pod utiskom najnovijih uspeha Srbije u vodenim sportovima, Žene u crnom su predložile da 11.07. bude proglašen Danom bazena, jer je na taj dan, 1921. održano prvo zvanično prvenstvo Kraljevine SHS u vaterpolu, ali ovaj predlog ipak nije uzet u ozbiljno razmatranje....

Zna da je Srbija podrzavala i pomagala rat u BiH, to sam rekao kao odgovor na onaj post gde se jedan pitao kakve veze ima Srbija sa Srebrenicom ...

Ovo nisam razumeo, po cemu se poznaju kuce u Prijepolju ? Po satelitskim antenama :dash:

Vecu glupost nisam odavno cuo :hahaha:
Газија, опет грешиш, али ти не замерам пошто гледаш погрешне програме. Србија јесте помагала Србе у бившој Босни, сада само РС. Храном, добровољцима, новцем,... јел то геноцид? Ако мислиш на јединице ЈНА , оне су се затекле ту где су биле и браниле се од напада паравојних формација, док се нису повукле. Њихово наоружање су узеле јединице Војске РС , зато што су муслимани напустили ЈНА.
То што су официри војске РС примали плате од Србије, наравно, опет не може да буде аргумент, већ само доказ помоћи од стране Србије. плате су примали и други становници РС, државне управе, општине итд.
Да сам ја, којим случајем, био на власти тада, испунио бих међународну обавезу и послао војску из Србије да стане на границе РС, али ови нису имали муда то да учине.
Што се тиче антена, да ти објасним, Срби у Пријепољу не гледају АЛ Џазиру па им не требају сателитске антене......

Ако бре човече, ништа те не разумем... писмо ми је познато, наша сербска ћирилица, али не разумем шта пишеш, тако ми свете неђеље и пресветог Пантелије....
Још ми ниси одговорио која ти је крсна слава, то јест пранђедова?

Knjige? Pa daj, nabavićemo ako si baš tako zainteresiran. Ljudi smo, pomoći ćemo ti.

Mada, ti bi trebao prvo početi sa nekom lakšom literaturom, časopisima recimo.

Evo, imaš list za mladež Smilje iz 1943. na aukciji.
дај нешто о јунаштву, наследницима Хрвата Стојана Јанковића, па Марка Краљевића... неке писме у десетерцу.....

Dakle, ne mogu da verujem ljudi koliko se palite na Zapadnog......Pa čovek onaniše nad vama a vi prihvatate, čak unezvereno, usplahireno....:eek:
Ma sve su to iste perverzije, zapadne, istočne, Dabićeve....ista sodomija, na svakoj temi:zper:

Iz pouzdanih izvora znam da sam nekolicini nedostajao zadnjih 5 dana.

Naročito izvjesnom lavu Miletu koji je Klisnuo. :rumenko:

Dakle, ne mogu da verujem ljudi koliko se palite na Zapadnog......Pa čovek onaniše nad vama a vi prihvatate, čak unezvereno, usplahireno....:eek:
Ma sve su to iste perverzije, zapadne, istočne, Dabićeve....ista sodomija, na svakoj temi:zper:
Дацо, смири се све је то због западњачког синдрома оцеубице у комбинацији са едиповим комплексом, ми овде покушавамо да помогнемо човеку да спозна своје корене, то тешко и болно улази у главу, као да води љубав са два побеснела павијана

Ja sam bila u Srebrenici 11. jula 1995. godine. Nije bilo nista. Malo sam se zezala, vozila kola, videla sam neke muslimanke, kao arlaucu nesto. Srela sam par muslimana, oni su mi rekli: "Dje s' ba, Pjevac'ce, eto, Mladic nas je pustio, al' nas pobise ovi nasi Alijini? Sto da radimo? Ma, neka je proklet ovaj rat." Ja sam im rekla: "Nista, sad! Sto ste glasali za Aliju, nemojte meni da se zalite." I pobili ih njihovi, a posle cujem kao nekog ubili, neki genocid. Ma, bla, bla, truc, to muslimani lazu. Ja sam sve videla svojim ocima. Ako treba idem u Hag da posvedocim.
:dash::dash::think:i ovo da chujem,nc,nc.

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Дацо, смири се све је то због западњачког синдрома оцеубице у комбинацији са едиповим комплексом, ми овде покушавамо да помогнемо човеку да спозна своје корене, то тешко и болно улази у главу, као да води љубав са два побеснела павијана

Ja sam smirena, nego pokušavam da ukapiram otkud tolika mahnita reakcija kako na ovoj tako i na onoj piš temi o dr. Dabiću...ali ne Zapadnog (tu zodovoljštinu koju nadnaravni susjed oseti u dodiru sa dahom jugoistoka još i mogu da razumem) nego ove naše paljevine.....:dontunderstand:

Back