Dan republike 2020

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema spasa Srbijo dokle god na RTS-u se Vucic pominje dnevno 100x :hahaha:
A ti sve tripujes kako te juri copa i krade ti cvarke ...
Tripovanje ili ne, u Srbiji ti stalno neko nesto krade....
Sve ono , ma hajde to je sitno , da se zbog toga uzrujavas...ali sitno zna da bude i krupno...samo je bitno da se moze pripisati vise od jednoj osobi kradja i to je dovoljno da nesto ucini kradljivim za Srbe...

A SVI su spremni da ukradu...ma koliko sitno ili krupno bilo, ako postoji ta opcija da se jos nekom moze pripisati...a neverovatno su posteni kad ne postoji ta opcija u smislu to je iznad njih da oni nesto uzmu....
I onda druge sumnjice za kradju , naravno jer znaju da bi oni ukrali jer su SVI lopovi...

A ovo niko ne priznaje ali je to stvarno vazece za SVE....

A kad radis obrnuto , tj pitas za ono sto ti treba smatraju te jadnim ili bednim....npr navodim primer meni su trebale gajbice plasticne velike da u njih pakujem knjige prilikom preseljenja kao konacno resenje...tj da ne trazim stalno po marketima kartone pa za sledecu selidbu opet i slicno...nego za one knjige sto stoje kao biblioteka u prasini , obicno tehnicka uputstva ili fax knjige.
I pitam ljude, ljudi kazu moze, neki kazu ne moze, ali za neverovati je da kazu i moze...i onda te ovi sto bi rado ukrali a kad nije ispunjena opcija za vise mogucih krivaca su posteni, pocnu da sumnjice da si ti ukrao jer im je nemoguce da ti neko da gajbu koja moze da se proda za npr 500 din..
Ta cuvena srpska Sherlok Holmes logika dodje do izrazaja i onda racunaju sto bi ti neko dao ako moze da proda...
Ali bi cim je ispunjeno da se ne zna ko je ukrao , ukrali tu istu gajbu.
Nosene cipele, nema veze sto su nosene..ako vide da su od onih sto kostaju po 300e....cak i to bi ukrali..

Tako da Srbi su mnogo lazljivi narod, a kao mnogo posteni , bas zbog toga sto stalno pricaju price a ponasaju se drugacije , ne mogu ni da se poprave...
Taj lopovluk ce im ostati zauvek...a misle da ne znaju drugi narodi za taj srpski sitnolopovski ili secikesa lopovluk...Kazu Srbi opravdanje je da su i drugi takvi...
Jesu , ali ne u tolikom procentu u narodu...znaci mozda ce vam 30% Svajcaraca ukrasti nesto ali nece 99% Svajcaraca da vam krade nesto...Mislim na Svajcarce a ne albancerose i srbe iz Svajcarske...

Za Svedjane takodje sumnjam da ce vam Svedjani u 30% ili vise krasti nesto...to je vise do naroda i njegovo odnosa prema drugim sunarodnicima..
 
OVO JE VIC O TITU ZBOG KOJEG JE BEOGRAĐANKA (22) ROBIJALA NA GOLOM OTOKU! Ljubičica bela joj umalo došla glave
DRUŠTVO
26.05.2020. 11:59h
Rođendan Josipa Broza Tita na današnji dan, 25. maj slavio se kao Dan mladosti širom Jugoslavije, a ovaj praznik i dalje se skromno obeležava u bivšim jugoslovenskim republikama.

Nekadašnji predsednik Jugoslavije u to vreme slavio se kao božanstvo, pevale su mu se pesme, a jedna od najpoznatijih "Druže Tito ljubičice bela", koštala je mladu novinarku Jevrejku Ženi Lebl dve i po godine robije na Golom otok
lg.php

Ženi je rođena 1927. godine. Za vreme odvođenja Jevreja u logoru Sajmište četrnaestogodišnja gimnazijalka je pod lažnim imenom pobegla u Niš. Uhapšena je 1943. i odvedena u berlinski Gestapo odakle je oslobođena tek 1945.
Vrativši se u Beograd, Ženi upisuje Pravni fakultet i 1947. se kao novinarka zapošljava u Politici. Tada su tek krenule njene muke.
Kao Jevrejka za vreme Drugog svetskog rata Ženi je preživela strahote nacističkih logora, ali je kasnije govorila da je ono najgore i najstrašnije doživela tek na Golom otoku na koji je pristigla brodom "Punat" sa susednog Svetog Grgura.
NE PROPUSTITE

Tome je prethodilo mučenje, a sve zbog neukusne šale na račun druga Tita koju je preporičala.
- Jugoslavija je osvojila prvo mesto na svetskom sajmu cveća, a znate li zašto? Jer je uzgojila belu ljubičicu od sto kila - rekla je Ženi u društvu svojih kolega na poslu aludirajući na pesmu "Druže Tito, ljubičice bela, tebe voli omladina cela".


Zbog ovoga je 1949. godine uhapšena i deportovana prvo u Ramski rit, zatim u Zabelu kod Požarevca, a zatim je usledio zatvor na ostrvu Sveti Grgur i na kraju Goli otok.
Kako je tačno završila u zatvoru opisala je Politika 2013. godine u jednom od retkih tekstova o Ženi.
- Kolega joj je jednom ispričao šalu kako je Jugoslavija pobedila na međunarodnom takmičenju u cveću jer je uzgojila ljubičicu belu od 100 kila, aludirajući na pesmu "druže Tito, ljubičice bela, tebe voli omladina cela". Pošto je prepričala vic u redakciji, po Ženi Lebl dolaze dva udbaša jer je, rekoše, govorila protiv Tita i nije prijavila narodnog neprijatelja od kojeg je čula sporni fazon. Odvode je u zatvor UDB Glavnjača, potom u logor Ramski rit, pa u Zabelu, Grgur, i Goli otok. U pet zatvora, gde je bila od aprila 1949. do oktobra 1951., od nje su tražili da promeni mišljenje i prizna krivicu. Ispisana je potom i iz Udruženja novinara - stoji u tekstu o Lebl objavljenom u Politici u julu 2013. godine.

Saznavši da su i žene bile na Golom otoku, o čemu se tada nije govorilo, Danilo Kiš, koji je u "Grobnici za Borisa Davidoviča" pisao o komunističkim gulazima u SSSR-u, nagovorio je Ženi Lebl da piše o tome.
Tako nastaje "Ljubičica bela", objavljena 1990. a knjiga u Izraelu postaje bestseler.
Sa Ženi Lebl i Evom Nahir, Kiš radi i film "Goli život" u režiji Aleksandra Mandića.
Opisivala je strašna iskustva u zatvorima, a najpotresnije je bilo iskustvo s Golog otoka.
- Samo žedni znaju da cene vodu. Bile smo okružene morem, a žedne do ludila. Spoznale smo kako je komplikovano iščupati stenu iz njenog prirodnog okruženja. Tada naučite da kamen ima žile kucavice, i gde da ga rasporite. Čupale smo temelje stena koje su tamo bile vekovima, menjale smo prirodu - pisala je Ženi.
- Devojke su pretvarane u starice, otpadali su im zubi, obolevale su dok su im stizale vesti da su ih se odrekli deca, majke i muževi, jer su postale narodni neprijatelji. Nuđena im je sloboda pod uslovom da postanu doušnici i da ćute o tome šta su doživele, inače će im stradati porodice - pisala je ona.
Ženi je na Golom otoku bila sve do 1951
Nakon pomilovanja zbog "vica dugog dve i po godine
" nigde nije mogla da se zaposli. Tražila je novo državljanstvo i uskoro zauvek otišla u novoformiranu državu Izrael.
Preminula je u Izraelu 2009. u svom stanu, kao dostojanstvena starica i, uprkos svemu, u dubokoj starosti. Bilo joj je 82 godine.
.

Tito u slici i prilici. Saputao se jos jedan vic (cuo sam). Organozova Tito konkurs za najbolji politicki vic. Prva nagrada je bila 8 godina.
Naravno na otoku preko puta Senja. Da se Zagorac pita medinat Israela ne bi. S Israelom nije ni htio diplomatske odnose.
"To je jedan izuzetno tvrdoglav narod" rece nedje u jednom intervjuu.Utoliko vise je pomagao i naoruzavao Arape zajedno sa Moskvom.
Pricu o eshet hail Lebl (Leibel?) koja se i danas cita tuzno prvi put citam. Diktatura Proletarijata se brutalno obracunavala sa neistomisljenicima.
-
 
Jeste, ali krivicu ipak treba zadrzati malo i na samim Jugoslovenima...jeste da te gadja jak ali ima tu i krivice samih jugoslovena..
ti "jugosloveni" koji su prihvatili placenu ulogu "izvodjaca radova" su u 90 posto slucaja crnogorci. Tako da ja ne bih tu zgadiju mesao sa jugoslovenima.
Jednostavno, SFRJ je imala tu rak-ranu u svom telu i nikakva hemo-terapija je nije mogla spasiti..........jedino hirurski zahvat..........a on je bolan, jer se preventivno odstranjuje i deo zdravog tkiva.
Naravno da smo mi jos daleko od potpunog izlecenja jer je Srbija i danas prepuna kojekakvih Vukova, Vucina, Vuja, Vujadina, Vukasina, ....... oni nisu uspeli izvrsiti zadatak svog gospodara amerike i predati NATO-u potpuno unistenu Srbiju.
 
Ko me tera da to plaćam ?
To je javni servis, to plaćam uz struju, zašto se emituje samo vodja....a ne i druga strana - opozicija.
Ajde ne zakopavaj se više u tom botovanju.
То ти кажеш а прећуткујеш да је тој ,,опозицији'' на РТС-у (радио и телевизији) омогућено рекламисање. Сети се оноликог ваљања по улицама сваке вечери током прошле године, тријумфални улазак у РТС са тестерама, ометање радова на више локација у Београду, штрајк наводно глађу испред Скупштине, демолирање камера на улазу у Скупштину, гађање полиције каменицама са два метра удаљености, ...........
На Радију је такође извештавано о ,,акцијама'' опозиције чак и више од ТВ.
Опозиција је искористила своје појављивање на Јавном сервису на прави начин и довољно је.
 
Ih , sad bi trebalo da ucimo narod sta znaci informisanje....oni nemaju pojma, a kao radi njih se radi, mali apsurd...

Narodu treba da se kaze sta da misli.....to je to...

Uzmimo samo pojam razmisljati....99% srba to izjednacava sa sledecim....palo mi na pamet a moze da prodje, logicno je....i to je to..
A sam glagol razmisljati je trajna radnja, znaci nije trenutni ....znaci vise od 1, ili od 2 opcije, vise od 2 ponavljanja...
A ponavljanje, pa naravno mogu ja to ...evo ping, opet sam razmisljao i dosao do istog...ping, opet , ping, sad jos brze ping...ponavljanje im je bukvalno ponavljanje...ne za sendvic....dzaba...
 
политички култ не може да се гради око спортисте. ваљда ти је толико јасно. спортисти, певачи, глумци.. то је забава. политика није забава, иако може бити забавна.
Moze......Bata Zivotinja je bio glumac....Autoritet je bitan kod kulta a ne ko zna sta ti mislis da treba...
 
То ти кажеш а прећуткујеш да је тој ,,опозицији'' на РТС-у (радио и телевизији) омогућено рекламисање. Сети се оноликог ваљања по улицама сваке вечери током прошле године, тријумфални улазак у РТС са тестерама, ометање радова на више локација у Београду, штрајк наводно глађу испред Скупштине, демолирање камера на улазу у Скупштину, гађање полиције каменицама са два метра удаљености, ...........
На Радију је такође извештавано о ,,акцијама'' опозиције чак и више од ТВ.
Опозиција је искористила своје појављивање на Јавном сервису на прави начин и довољно је.
Deda ne lupetaj.
Javni servis je otet od strane vlasti i to mora da se promeni...ako ga svi plaćamo onda ne želim prosto da gledam samo ludaka sa šifrom makar bio on predsednik ili patrijarh lično..hoću da vidim debate, rasprave, dijalog...znaš li ti šta je to uopšte ili ti jednoumlje cool?
Ne mora svaka vest da počne sa Predsednik Vučić ...to nigde nema u normalnim državama da jednu osobu toliko reklamiraju i guraju u prvi plan ..
Čak je jedan Fox rešio tako da kaže trampu zbogom budalo..a mi plaćamo RTS da bi budala non stop jahao tamo i glumio žrtvu, spasioca nacije, babicu, Tita i ko zna šta još mu padne na pamet.
 
Deda ne lupetaj.
Javni servis je otet od strane vlasti i to mora da se promeni...ako ga svi plaćamo onda ne želim prosto da gledam samo ludaka sa šifrom makar bio on predsednik ili patrijarh lično..hoću da vidim debate, rasprave, dijalog...znaš li ti šta je to uopšte ili ti jednoumlje cool?
Ne mora svaka vest da počne sa Predsednik Vučić ...to nigde nema u normalnim državama da jednu osobu toliko reklamiraju i guraju u prvi plan ..
Čak je jedan Fox rešio tako da kaže trampu zbogom budalo..a mi plaćamo RTS da bi budala non stop jahao tamo i glumio žrtvu, spasioca nacije, babicu, Tita i ko zna šta još mu padne na pamet.
Не тртљај балавче!
И за Бориса Тадића причали смо да када отворим фрижидер или рерну, искочи Тадић. Било па прошло тако ће и за овог. А ти ћеш и даље и за тог новог исту песму.
Не прди непрестано, укакићеш гаће једног дана!
 
Не тртљај балавче!
И за Бориса Тадића причали смо да када отворим фрижидер или рерну, искочи Тадић. Било па прошло тако ће и за овог. А ти ћеш и даље и за тог новог исту песму.
Не прди непрестано, укакићеш гаће једног дана!
Alo debilkom pa nismo svi mi senilni kao ti.
Imao si debate na javnom servisu za vreme Tadica, nego si nepismen da ukucas u Google neku stariju emisiju pa da pogledaš i uveris svoju naprednjacki njusku.
Prvo je lagao da će da procesuira Miškovića, vi srećni ko mala deca....dobro zajebo je, onda je počeo da urla kako je Djilas lopov, najveći tajkun...to urla i dalje...
Pa dobro majku mu kada je to toliko bitna tema ajde lepo u debatu sa njim pa da se reši taj slučaj, da se vidi ko je lopov a ko lazov...
Mišković sada pije viski sa naprednjacima, vodja vas opet izneverio...a borac je protiv mafije navodno 😂

Evo ti bote da vidiš kako je na nacionalnoj frkvenciji gostovao tvoj Pizdousti za vreme demokratske stranke.


Laže kao pseto, laže vas botove a vi i dalje srećni što vas laže.
Čak ne pušta svinjsku huntu u emisijama koje nisu pod kontrolom Ace Šiptara..
Navikli su da im daju pitanja dan pred emisiju...smrdikali.
 
Alo debilkom pa nismo svi mi senilni kao ti.
Imao si debate na javnom servisu za vreme Tadica, nego si nepismen da ukucas u Google neku stariju emisiju pa da pogledaš i uveris svoju naprednjacki njusku.
Prvo je lagao da će da procesuira Miškovića, vi srećni ko mala deca....dobro zajebo je, onda je počeo da urla kako je Djilas lopov, najveći tajkun...to urla i dalje...
Pa dobro majku mu kada je to toliko bitna tema ajde lepo u debatu sa njim pa da se reši taj slučaj, da se vidi ko je lopov a ko lazov...
Mišković sada pije viski sa naprednjacima, vodja vas opet izneverio...a borac je protiv mafije navodno 😂

Evo ti bote da vidiš kako je na nacionalnoj frkvenciji gostovao tvoj Pizdousti za vreme demokratske stranke.

Laže kao pseto, laže vas botove a vi i dalje srećni što vas laže.
Čak ne pušta svinjsku huntu u emisijama koje nisu pod kontrolom Ace Šiptara..
Navikli su da im daju pitanja dan pred emisiju...smrdikali.
Не прди више, жутокљунац. Боље је бити сенилан него глуп. А ти си по својој прилици и једно и друго. Уживај у својим вредностима.
Напредњаци нису моја опција а апсолутно ме заболе ко дебатује, ко са ким пије кафу или виски, ко дрнда опозицију (додуше они сами себе дрндају), ........и најмање ме заболе за килаву опозицију која ни на изборе не може заједно (удружено).
А да си иоле паметан, знао би шта ради онј ко коси а шта ко воду носи.
 
Не прди више, жутокљунац. Боље је бити сенилан него глуп. А ти си по својој прилици и једно и друго. Уживај у својим вредностима.
Напредњаци нису моја опција а апсолутно ме заболе ко дебатује, ко са ким пије кафу или виски, ко дрнда опозицију (додуше они сами себе дрндају), ........и најмање ме заболе за килаву опозицију која ни на изборе не може заједно (удружено).
А да си иоле паметан, знао би шта ради онј ко коси а шта ко воду носи.
:hahaha: jok , a zasto onda urlas ovde kada se pomenu nazadnjaci ...
 
Sretan praznik i patrijotama, osnivanje kraljevine SHS i ukidanje Srbije koju tek Tito vaskrsao 45.

Pogledajte prilog 809231
Нешто раније. Заправо, '43ће на АВНОЈ-у, Србија је дефинисана као федерална држава односно република у федералној Југославији. То је онај празник који не славимо - иако смо и даље та иста република (Србија је правни наследник СФРЈ и СРЈ) и остаћемо република.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top