Kataphraktoi
Ističe se
- Poruka
- 2.746
Otkud ti to da su Rumuni tri puta menjali strane u ratu? Ušli su u rat 1916. godine, zbog komunista u Rusiji 1918. godine sklopili primirje.Da li su Sloveni bili vecisko stanovnistvo? Procitaj jos jedanput citirani post
Mozes tu uracunati i Rumune koji ni sami ne znaju sta su u Erdely-u sedasnja Transilvanija koji im je kao nagrada za promenu strane u ratu u celini pripojen bili su manjina. Tri puta su menjali stranu, mislim da to dovoljno govori o njima i onima koji su im dodelili razlozi su dublji naocigled videnih.
Sudetsku oblast sam naveo kao primer otimanja, postoji jos takvih ukljucujuci i Poljsku gde su ondasnji Cesi posto jos Slovaci nisu bili formirani kao nacija bili manjina, Zakarpatje u Ukrajini itd.
Izjasnio si se da si studirao u Novom Sadu, ne znam koliko ti je poznat ostali deo Backe i susednih Banata i Srema da ne zaboravimo Slavoniju, ali se na prvi pogled prolazeci kroz njihova naselja vidi kome su pripadali pre kolonizacije u prevodu ko je bio vecinsko stanovnistvo.
Mogu detaljnije objasniti sa uzrocima i posledicama, ali to iziskuje vise vremena, najverovatnije i posebnu temu na kojoj bi ucestvovale osobe koje bi postavljale za mene u najmnju ruku poluistine sa interneta koji je i jedan od glavih razloga zamiranja pdf-a istorija i napustanja istog samim time i foruma sa strane kompetentnih clanova.
Krajem iste godine, nakon srpskog proboja Solunskog fronta, obnovili neprijateljstvo prema silama Osovine.
Kao jedna od savezničkih država sa značajnim doprinosom u ratu, bila je za to bogato nagrađena od strane Francuza nakon rata. Nema nikakvog menjanja strana. Rumuni su jasno odabrali svoju stranu.